Franko költöztetés logó

Blog

Mennyibe kerül egy költöztetés?

Mennyibe kerül egy költöztetés?

Gyorsan és viszonylag olcsón költözni – a célszalagon csücsülő mondatot úgy próbáljuk meg átszakítani, hogy közben nem akarunk belegondolni, hogy ami olcsó, az gyakran nem minőségi. Pedig számos valós adat áll rendelkezésünkre, hogy mögé lássunk egy profi munka és annak költségei mögé.

Egy költözés vagy gördülékeny, zökkenőmentes, anyagi károktól és csalódástól mentes vagy nem.  Itt ezüstérmek nincsenek. Miért olyan drága a költözés? Mennyibe kerülnek ténylegesen a minőségi költöztetők?

Gratula! Költözik!

Hacsak nem abban az életszakaszban van, amikor minden elfér az autó csomagtartójában, valószínűleg felteszi magának a kérdést: Mennyibe kerül manapság a költözés?

Nos, számos tényezőt kell figyelembe venni.

Mi most hozunk párat,és a cikk legvégén egy segítséget is, hogy pontos összegekkel számolhasson.

A költözés óriási döntés.

Megváltozik az életünk. Gyakran máshol (is) fogunk dolgozni, gyermekeink máshová járnak iskolába, óvodába, mások lesznek a szomszédaink.

És teljesen mást látunk majd az ablakon keresztül, amikor intézünk, mint eddig.

A megszokott, nyugalmat adó és biztonságos közeg hirtelen kicsúszik a lábunk alól. Az új helyen szükségünk van a beilleszkedést elősegíti folyamatokra. Többek közt a régi otthonunk jól megszokott tárgyaira.

Már az legalább már megszokott.

A költözésért fizetett ár ebben az egész felfordulásban lényegében egy kis tényező, nagy árcédulával.

Vélik sokan. Holott az értékeinket, bútorainkat, ingóságainkat és a „régi életünket” bízzuk rá egy társaságra, hogy eljuttassák azt az új otthonunkba.

költöztetők

Költözés.

Egy univerzális szó, amely szinte mindenkinél fejfájást vált ki, amikor kimondjuk. Bármilyen izgalmas és kalandos is egy új házba vagy új városba költözni, a holmi bepakolása, szállítása és kicsomagolása miatt előre fázunk az egész folyamattól.

Viszont rengeteg mód van e lépés megkönnyítésére.

De mennyibe kerülnek a költöztetések? Számos tényező játszik szerepet annak meghatározásakor, hogy mennyit kell fizetnie a költözésért.

Előre le kell szögezni, hogy covid és infláció, háborús helyet és abból adódó üzemanyagár-problémák egyes országokban már átírták az eddigi (korábbi években tapasztalt) árakat.

 

Mennyibe kerülnek a költöztetők?

A válaszadásban költözés távolsága is szerepet fog játszani; az országon belüli költözés lényegesen drágább, mint a város egyik végégből a másikba való átköltözés.

A külföldre költözés pedig szintén a belföldön belüli költözésnél.

Függ a jelenlegi otthona méretétől, a birtokában lévő tárgyak mennyiségétől és attól, hogy mekkora költöztető csapat, brigád, illetve teherautó szükséges.

Tehát közrejátszik

 • a költöztetésre kerülő tárgyak mennyisége,
 • a költözés távolsága és ideje,
 • a szükséges költöztetők száma,
 • a szükséges teherautó mérete,
 • hány kellékre vagy extra szolgáltatásra van szüksége (lsd. speciális költöztetési szolgáltatások költsége).

Cégünk például elvégzi a csomagolást is Ön helyett.

Távolság, külföld vagy belföld

A nagyobb távolság, akár külföldi vonatkozás esetében olyan tényezőket is máris a képletbe vesz, mint a benzin, az útdíj, esetleges vámkezelés költsége. Sőt, nálunk például az ár tartalmazza a szolgáltatásban már benne lévő alap dolgokat, amolyan plusz szolgálatásértéket: mint garancia és felelősségvállalás.

Bizony, ezek értéknövelő tényezők.

Spéci tárgyak

Ha a költözése nagy tárgyakat, például zongorákat, széfeket stb. tartalmaz, valószínűleg további kalkulációt vesz igénybe.

Máris érthetővé válik számunkra, hogy miért tesznek fel a professzionális költöztető szakemberek annyi kérdést egy árajánlat kiadásánál (és miért kerülhet gondba, ha nem ad rájuk választ).

Egy garzonlakásban a tárgyak mennyisége természetesen kisebb, mint egy 4 szobás házban. Ha „költöztetőcéget” keres, az első vagy második kérdés, amit az igényes költöztetőcégek feltesznek az ár megadásakor, valami ilyesmi lesz: „Hány szobát költöztetünk, mekkora az ingóságok mérete, súlya?”

Ha az átlagosnál több nehéz tárgya van, akkor valószínűleg plusz embereket kell bevinni a projektbe.

Lift hiánya

A törékeny cikkek nagy száma több csomagolási kelléket igényel (csomagolóanyagok mennyisége nő). Ha lift nélküli házban lakik, akkor a lecipelés, felrakodás növelheti az időmennyiséget.

Hétvége és ünnepnap

Általában hétvégéken a legmagasabb a költözés aránya, mivel a legtöbb ember igyekszik munkanapaokon kívül lebonyolítani a költözést.

Ha be tud ütemezni egy hét közepi költözést, valószínűleg alacsonyabb árakat és több rendelkezésre állást találhat. Legfőképpen kerülje az ünnepnapokon vagy azok közelében történő költözést, mivel ezek a dátumok általában többletköltséggel járnak.

Különleges szempontok

Ilyen például az autók költöztetése külföldre.

Mi jut eszébe elsőnek az embernek az autó szállítására?

Majd rákapcsoljuk a költöztető tehergépkocsi utáni trailerre. Csakhogy ezeknek a költsége az egeket veri. Írtunk róla cikket, fenti linkre kattintva elolvashatja.

Nálunk az autók költöztetése egyedi kialakítású költöztető tehergépkocsival valósul meg. Az alsó platóboritáson erős kötéspontok által a személygépkocsi kerekei fix rögzítésre kerülnek.

Az egyedi költöztető tehergépkocsi légrugós kialakításával engedi le a hátulját, hogy a felépítmény a lehető legközelebb kerüljön a talajhoz. Erre helyezzük fel a speciálisan kialakított két rampánkat, amin biztonságosan megtörténik a személygépkocsi fel, majd leállása.

A különleges tárgyak, például a zongorák, az antik bútorok vagy a széfek kezeléséhez speciális tudásra vagy további költöztetőkre lehet szükség.

költöztető teherautó

A költöztetés költségeit jó ténylegesen reálisan látni

Hiszen a tévhitek dzsungelében számos ember veszik el roppant figyelemreméltóan.

Ha egy költöztetőcég árajánlatánál csupán az árakat tekinti, lemarad arról, hogy a további fontos információkból jóval teljesebb képet kaphasson az elvégzett munkáról, a költöztető hivatástudatáról, a több éves tapasztalatról.

Ideális, ha a cég a költöztetéshez több kocsival és számos alkalmazottal rendelkezik, ez pedig ritkán takarja az olcsó kivitelezés háttérországát.

Egy komoly vállalkozó áldoz a vállalkozására.

Az embereire.

Cégünknél a tehergépkocsik kifejezetten erre a célra lettek kialakítva, ezért maximális védelmet nyújtanak a szállítás során is.

Több brigáddal és költöztető-tehergépkocsival rendelkezünk, nálunk nincs lemondott költözés a részünkről.

Mivel a munkavégzők terhelhetősége, tapasztalata, gyakorlatiassága is növelheti az „időt”, amit Ön fizet meg, mi csakis állandó, elhivatott munkatársakkal dolgozunk.

Akik ezt a munkát végzik rutinosan

minden

egyes

nap.

költöztetés rakodás

A kifejezetten költözésre ajánlott standard dobozokkal a rendszerezés is könnyebb. Mi nemcsak a költözésben, de a csomagolásban is segítünk ügyfeleinknek. A bútorok szét-, és összeszerelését szakszerűen végezzük el.

Magyarországon egyedülálló költöztető tehergépkocsik (dobozos, párnázott oldalfalú, egyedileg költöztetések elvégzésére kialakított teherautók, több méretben) által végezzük el a munkát.

Hogyan dolgozik a Franko-Teher Budapest területén belüli költöztetésnél?

Egyszer fizetendő alapdíjat és egy adott brigádlétszámra vonatkozó óradíjat számítunk fel.

Az óradíj a brigád nagyságának, létszámának függvénye.

 • Óradíj: a felrakó címre való kiérkezéstől indul és az utolsó lerakó címen való végzésig számolandó. (Tehát azt, hogy a telephelyünkről az Ön által megadott címig kollégáink milyen útvonalon milyen kitérőkkel teszik meg, Önnek teljesen lényegtelen. Ez minimum 2 órányi díj megtakarítást jelent.)
 • Nincs kilométer vagy emelet díj: könnyen számolható és követhető díjszabás.
 • Felár: csakis súlypénzes ingóságok (zongora, pianínó, páncélszekrény, jakuzzi stb.) esetében van.
 • Behajtási engedélyek benne a „csomagban”: mi szerezzük be őket, költsége a költöztetés munkadíjára rárakodik.
 • Speciális csomagolóanyagok: opcionálisan kérhetőek, mint légbuborékos és zsugor fólia, ragasztószalagok, az óradíj nem tartalmazza.
 • A munka nagysága és körülményei szerint ajánlott brigád: szakértő rakodók, speciálisan költöztetésre kialakított, különböző méretű tehergépkocsik.
 • Egyszer fizetendő alapdíj teszi lehetővé a kedvező óradíjakat: az alapdíj a speciális költöztető tehergépkocsi kiállásnál, a két cím között, illetve a visszaállásnál felhasznált üzemanyag költséget és a fenntartási díjat ez fedezi.

Minden új lehetőség izgalma olyan, mint Las Vegasban ülve mindent felrakni a pirosra?

A költözés ne legyen ilyen.

 Még egy kis lakás költözésének költsége is függ sok helyen a szállítás súlyától, az áthelyezési távolságtól és még számos konkrét tényezőtől is (pl. rendelkezésre áll parkolóhely az épület bejáratánál).

Kérjen ajánlatot, számoljon pontos költéségekkel és legyen zökkenőmentes költözése.

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.