Franko költöztetés logó

Költöztetés Budapesten

A Franko – költöztetés 33 éves fennállása alatt, a Megrendelők részéről messze a leggyakrabban, és legsűrűbben igényelt szolgáltatás, a Budapesten belül végzett költöztetés. A Budapesti költöztetések gyakorlata, és tapasztalata alakította és tette cégünket alkalmassá akár távolsági vidéki, vagy nemzetközi költöztetések magas színvonalon, és egyedi költöztető tehergépkocsikkal történő elvégzésére.

Budapesten belül a leghasználhatóbb költöztető tehergépkocsi

Budapesten belül végzett költöztetések esetében igen hasznos költöztető tehergépkocsi kategória, az „I. kategóriás” kocsi, amely egy speciális furgon, így nagy általánosságban behajtási engedély nélkül tud bejutni Budapest különböző városrészeibe. Sajnos azzal érdemes tisztában lenni, hogy Európán belül, Budapest egy igen szigorú, és mondhatni egyedülállóan rosszul kezelhető behajtási engedély kötelezettségeket határozott meg. 

Budapest belső kerületei azok különböző részei kivétel nélkül engedélykötelesek 3.5 tonna összterhelés felett, és a külső kerületekre is jellemző a furgonoknál nagyobb tehergépkocsik tiltása, illetve engedély szerinti behajtási lehetősége. A Budapesti Közlekedési központ (TOBI) biztosítja a behajtási engedélyeket, mely kiváltási igényt minimum 3 munkanappal előbb kell beadni, mint ahogy a költöztetés megkezdése megtörténne.

Nemzetközi költöztetés – miben nyújtunk mást, és többet!

Egyedi kialakítású, I. kategóriás, dobozos párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsik előnye Budapest belső kerületeiben

Visszatérve a I. kategóriás költöztető tehergépkocsik Budapesten belüli előnyére, ezek az általunk biztosított furgonok nem azonosak a standard furgonokkal, tehát nem egy alacsony belmagasságú döntött oldalfalú, a raktéren belül kerékjárati ivel kialakított kocsik. A furgonjaink 30 m3-esek, igazából egy 5 tonnás kocsik méretével, dobozos párnázott oldalfalú felépítménnyel, és 2,5 méter belmagassággal rendelkező, egyedi kialakítású speciálisan költöztető tehergépkocsik. Belső rakterületük, minimum 7.5 tonnás kocsikkal megegyező nagyságúak, de közben engedély nélkül be tudnak hajtani Budapest engedély köteles részeire is. 

Előnyük még, hogy, mivel az alváz magasságuk alacsonyabban van mint egy 7.5, vagy 12 tonnás kocsinak, így összeségében alacsonyabbak is, még a belső 2.5 méter magas rakterük ellenére is, így könnyebben mozognak, fordulékonyabbak is, így Budapesten belül gyorsabban, és könnyedebben tudnak közlekedni.

Fontos lehet még, hogy mivel alapvetően nem kell Budapesti behajtási engedély ezekre a kocsikra, csak egyes területekre, így könnyedén a város leggyorsabban közlekedhető útjain tudnak haladni, nem írják elő nekik, hogy merről is közelíthetik meg az adott fel, illetve lerakodó címet. Sajnos nagyobb társaik az engedély mellé egy útvonal tervet is kapnak az engedély kiadójától, melytől eltérni nem lehet. Tehát a Franko-költöztetés által biztosítani tudott egyedi, dobozos, párnázott oldalfalú, extra méretű „furgonok” igen sok előnyt jelenthetnek egy Budapesten belül végzett költöztetésnél. Sajnos ezek az előnyök csak és kizárólag Budapesti költöztetéseknél jelentkezik, mert vidéki, illetve nemzetközi költöztetések esetében sajnos az igen csekély papíron jelentkező hasznos terhelhetőségük okán, mely maximálisan 800 kg, nem teszi lehetővé az ottani gazdaságos használatukat. Sajnos Magyarországon, már a Budapesten kívüli úthálózatba beépítették az automata súlymérő rendszert, illetve mind hazánkban, mind külföldön nagyon gyakoriak az ellenőrzések. A túlterhelésből adódó büntetések mértéke az elrettentést szolgálja, így még megkísérelni sem érdemes a túlterhelést. Szerencsére Budapesten ettől jelenleg nem kell tartani.

Az ügyfél határozza meg milyen költöztető tehergépkocsi kategóriát igényel.

Egy Budapesti, Budapesten belüli költöztetésnél a Megrendelő meghatározhatja költöztető tehergépkocsira, annak méretére, és kapacitására vonatkozó igényét. A Franko költöztetés belföldi költöztetésekre, így a Budapesten belül végzettekre is 4 méretkategóriában tud speciális költöztető tehergépkocsikat, és a hozzátartozó szakképzet, és gyakorlott személyzetet kiajánlani, és biztosítani.  Megrendelőinknek, érdeklődőinknek szívesen, és nagy gyakorlati tapasztalattal segítünk abban, hogy az adott Budapesti kerület, adott zónájának, és a költöztetni kívánt ingóság mennyiségének melyik költöztető tehergépkocsi felel meg a leginkább. Ekkor figyelembe vesszük a költöztető tehergépkocsi kapacitását, tehát az ingóság mennyiségéhez viszonyított nagyságát, illetve az adott cím szerinti, adott költöztető tehergépkocsi kategória, közlekedési, behajtási, és parkolási lehetőségét.

Ha a Megrendelő nagyobb kategóriás költöztető tehergépkocsit tartja a megfelelő választásnak, akkor cégünk a Franko költöztetés leellenőrzi a behajtási engedély szükségességét, mind a Budapesti fel, és mind a Budapesti lerakodó cím esetében. Ha súly korlátozott az adott Budapesti zónák valamelyike, vagy akár mindegyike, akkor beszerezzük a szükséges engedélyeket, és így levesszük ennek a terhét is, a költözködni kívánó ügyfelünk, ügyfeleink válláról.

Belföldi I. kategória (furgon)

Belföldi I. kategória (furgon)

3,5 tonna össztömegű, speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, burkolt, párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsi, 23 - 30 m3-es (közötti) raktérfogattal. A hasznos terhelhetőség Budapestet elhagyva maximum: 800 kg!!!

Belföldi kategória I. ⤑

Belföldi II. kategória

Belföldi II. kategória

7,5 - 12 tonna (közötti) össztömegű speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított, dobozos, vagy ponyvás kialakítással, burkolt, párnázott oldalfallal készült tehergépkocsi, 37 - 41 m3-es (közötti) raktérfogattal. Ennek a kategóriának a kiajánlott tehergépkocsi függvényében, a hasznos terhelhetősége 2.800 – 5.000 kg közötti

Belföldi kategória II. ⤑

Belföldi III.kategória

Belföldi III.kategória

12 tonna össztömegű speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított, ponyvás megoldású, burkolt, párnázott lécezésű tehergépkocsi, 56 m3-es raktérfogattal. A hasznos terhelhetőség 5. 000 kg.

Belföldi kategória III. ⤑

Belföldi IV. kategória

Belföldi IV. kategória

21 tonna össztömegű speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, burkolt, párnázott oldalfalú (pótkocsi ponyvás) pótkocsis szerelvény, 82 m3-es raktérfogattal. A hasznos terhelhetőség 10. 500 kg.

Belföldi kategória IV. ⤑

Költöztetés Budapesten: óradíjas, vagy fix díjas árképzést válasszuk?

Alapvetően egy költöztetés Budapesten óradíjas tarifával végeződik. Ezek pontos, aktuális mértékét web lapunk erre vonatkozó aloldala tartalmazza igen részletesen. Természetesen igény szerint végzünk helyszíni felmérést is, de akkor már csak fix összegű ajánlatott tudunk adni.

Emiatt egy fix összegű ajánlat, sokaknak egy régi beidegződés szerint, hogy úgyis időhúzás történik, kedvezőbbnek, és kiszámíthatóbbnak tűnik, de azért egy pár fontos részletre felhívnám a figyelmét ezzel kapcsolatban. Az óradíjak mértékének a kalkulálásánál, tehát az árképzésnél mindig figyelembe kell venni egy okos, és több évtizede a költöztetési piacon lévő vállalkozónak, hogy a költségek szerinti lehető legalacsonyabb, tehát a leg versenyképesebb óradíjat állapítsa meg. Így tesz a Franko költöztetés is, tehát a saját költségeink szerint, a legkedvezőbb díjat ajánljuk ki, így ebből már semmit nem veszíthetünk a költöztetés elszámolásakor.

Tehát egy fix díjas ajánlat megtétele előtt felmérünk, megnézzük, és egyben felbecsüljük, mennyi idő alatt lehet elvégezni az adott költöztetési munkát, a fel, és lerakodási körülmények, az ingóság jellege, és a Budapesti igen nehéz közlekedési, és haladási lehetőségek szerint. Példának okául, ez nagyságrendileg kijön, mondjuk egy 3 fős alapbrigáddal, és egy speciális költöztető tehergépkocsi használatával 8 órai munkára, akkor értelemszerűen, nem ajánljuk ki ezzel az óraszámmal kalkulált fix összeget, mert sok minden előre nem látható, és előre nem felmérhető eset növelheti meg az előzetesen becsült, és szükségesnek vélt költöztetési idő hosszát.

Hogy érthető legyek, felméréskor szinte minden ügyfél megígéri, hogy nagyszerűen előkészíti a költöztetni kívánt dolgokat, ingóságokat. Itt természetesen nem a bútorok csomagolásáról van szó, mert azt már az alapszolgáltatásunkban is biztosítjuk minden költözködőnek, de ha csomagolást nem kért, tehát a szekrények, tárolók beltartalmának a dobozolását a Megrendelő végzi, akkor nagyon nem mindegy, hogy azt milyen mértékben, és színvonalon végezte el. Már ennél a tételnél is órákat lehet nyerni, és akár veszíteni, egy jó, vagy egy hanyag előkészítés esetében. Ugyan úgy meg van ígérve szinte minden esetben, a lakás bejáratához legközelebbi parkolóhely biztosítása is, de sajnos ebben is sokszor csalatkoznunk kell. Értelemszerűen egy távhordás akár órákkal növelheti egy költöztetés elvégzési idejét. Sajnos ki kell jelenteni fix díj esetében az ügyfelek, már nincsenek presszionálva, hogy aktív segítséget nyújtsanak a költöztetési körülmények lehető legnagyobb mértékű optimalizálásában. Persze ez nem feltétlen tudatos viselkedés a Megrendelő részéről, de azt 30 éves tapasztalatunk szerint mondjuk, hogy az óradíjas költöztetés esetében sokkal többet tesz meg az ügyfél a gyors költöztetés feltételeinek a biztosításához, mint egy már lefixált összeg esetében.

A Budapesten belül, fix díjszabással végzett költöztetések, minimum 30%-os ráhagyással történő kalkuláció szerint lettek kiajánlva.

Ezekből következik, hogy fix díj esetében, mint minden költöztetést végző cég, így mi is ráhagyással kell hogy kalkuláljunk, hiszen az óradíjunkból nem veszíthetünk, mert az a lehetőségeink, és a költségeink figyelembe vételével a lehető legkedvezőbbre lettek kialakítva. Ennek következménye, hogy átlagos 2-3 szobás lakások esetében szinte minden esetben kisebb költségből kivitelezhető az óradíjas tarifával végzett költöztetés, mint a fix díjas. Az óradíj, mindig, minden esetben rugalmasan követi a költöztetési körülmények, ingóságok mennyisége szerinti lehetőségeket, így mindig annyit fizet, amennyit a költöztetési körülmények összesége jelent. Tehát ha minden tényező optimálisan alakul, akkor kifejezetten jelentős összeggel kerül kevesebbe egy átlagos Budapesti lakás költöztetési díja, órabéres elszámolás alapján.

Óradíjas tarifa esetében az időhúzás, ami a fő ellenérv a fix díjat presszionáló ügyfelek számára.

Erre csak azt lehet mondani, hogy 30 éve csináljuk, valószínűleg csalással nem lehet ennyi évtizede a költöztetési piac résztvevőjének lenni, illetve egy szakmai dolog, a megrendelő mindig csak az elvégzett munka után fizet, tehát egy időhúzó rosszul elvégzett munkáért miért is fizetne? Cégünk diszpécsereit mindig eléri, így ha a költöztetési munka során bármilyen anomáliát tapasztal, azt rögtön jelezheti, hogy azonnal orvosolni is tudjuk a felmerült problémát.

És még egy apróság az óradíj mellett, egy időhúzásban „profi” brigád jó ha fél órát tud ráhúzni egy átlagos 6-8 órás költözés esetében a tényleges munkaidőre úgy, olyan formában, hogy az ügyfélnek ne szúrjon szemet. Ön szerint ez megéri? 

Ahol még egy Budapesten belüli költöztetés esetében is, a fix díj a legjobb megoldás

Persze nagy lakások, összetett, és extrán igényes munkák esetében, mint komplett csomagolás előkészítés, stílbútorok, súlypénzes tárgyak, vagy az átlagosnál nagyobb, nehezebben megközelíthető lakások otthonok esetében jó megoldás a konkrét összegre kalkulált díjszabás. Ilyen lehet még ha a Budapesti lakás mérete extrának számít, így egy nagyobb létszámú brigád, vagy több brigád, és több költöztető tehergépkocsi egyszerre történő használatára lenne szükség.

Összegezve tehát a költöztetés Budapesten, egy átlagos bútorozottságú 1-4 szobás (közötti) lakás méretig, jobb megoldás az óradíjas tarifával végzett költöztetés, míg ennél nagyobb, vagy egyéb körülmények miatt összetetteb munkánál, talán jobb megoldás a felmérés után adható fix díjas tarifa.

Cégünk a Franko-költöztetés diszpécserei nagy szakmai gyakorlatukkal szívesen segítik az érdeklődőket, hogy mit is tanácsolnak az adott Budapesti lakás, adott körülmények, ingóság mennyisége, és igényelt költöztetési szolgáltatások függvényében, akár a tarifák, tarifálási formák, és költöztető tehergépkocsik kategóriái, és rakodói létszám szerint.

Három évtizeden keresztül, több ezer Budapesti költöztetés, Budapest vonzáskörzetében végzett költöztetés, vidéki költöztetés, és nemzetközi költöztetés minőségi elvégzése, egyedi dobozos párnázott költöztető tehergépkocsik biztosítása, szakértő személyzet gyakorlata, teljes garancia, és felelősség vállalás nyújtása teszi a Franko költöztetést, egy megbízható profi költöztető céggé, amiben Ön nem fog csalódni.

Amiben a Franko költöztetés többet tud nyújtani, egy Budapesten belül végzett költöztetés esetében is:

  • A speciális, és egyedi költöztető géppark,
  • a megbízható, és egyben gyakorlott szakember-gárda,
  • a csomagolási feladatok elvégzése,
  • a kifejezetten költöztetéshez szükséges biztosítások,
  • 30 év gyakorlat a szakmában
  • az előre megkötött költöztetési szerződés

Mind-mind olyan többlet biztonságot adnak, egy Budapesten belül végzett költöztetésnél, amin nem érdemes spórolni!

Mi 33 éve a szakmánknak élünk, mind a minőségi költöztetés Budapesten mind pedig a professzionális bel- és külföldi költöztetésnek.

Budapesti költöztetés elvégzésének, és árképzési módjainak a bemutatása.
 Budapesti költöztetés elvégzésének, és árképzési módjainak a bemutatása.
Budapesti költöztetés elvégzésének, és árképzési módjainak a bemutatása.
Budapesti költöztetés elvégzésének, és árképzési módjainak a bemutatása.
Budapesti költöztetés elvégzésének, és árképzési módjainak a bemutatása.

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.