Nemzetközi költöztetés piaci árainak összehasonlítása.

Életünk egyik fontos, sőt meghatározó pontja lehet, mikor különböző okok hatására otthonunkat saját szándékból, vagy kényszerűségből egy másik országba helyezzük át. A sok nehézségen túl a költöztetést is meg kell szerveznünk, persze csak abban az esetben, ha nem egy bőrönddel szerencsét próbálok táborát erősítjük.

Ilyenkor leggyakrabban a nett segítségéhez folyamodunk, és a nemzetközi költöztetés kereső szó beírása után, több oldalnyi fuvarozót, és pár darab profi költöztetőt találunk. És itt már rögtön különbséget kell tennünk a professzionális nemzetközi költöztető, és a költöztetéseket is vállaló általános áruszállító között.

Nemzetközi költöztetés kapcsolva általános áruszállítással.

A két különböző szolgáltatást nyújtó fuvarozási ágazatott nem szabad összehasonlítani, külön kell választani, külön kell kezelni, mert a szolgáltatási, és azon belüli minőségi különbözőségük óriási. Értelemszerűen előfordulhat, hogy anyagi megfontolásból az általános, kapcsolt fuvarozást végző szállítóval kívánjuk elvégezni magán ingóságaink nemzetközi költöztetését, de akkor az összes pluszként felmerülő járulékos költséget is hozzá kell adjuk, az alapból kedvezőbb árhoz. És így előfordulhat, hogy a kedvezőbbnek tűnő ár a végső összevetésben, már nem is áll távol egymástól, viszont a minőségi szint annál inkább.

Hogy minden érdeklődő számára, a különbség egyértelmű legyen, ebben a cikkben segítséget kívánunk nyújtani, bemutatjuk a nemzetközi költöztetés menetét, és az azon belüli szolgáltatási különbségeket.

Professzionális szolgáltatás nemzetközi költöztetésben.

Egy profi költöztető egyedi, speciálisan nemzetközi költöztetések professzionális elvégzésére kialakított tehergépkocsikkal dolgozik. Ez azt jelenti, hogy kizárólag dobozos kivitelű, párnázott oldalfallal ellátott, egyedi kocsikról beszélünk. Ezekkel nem lehet raklapos, általános árut szállítani, hiszen a raklapok ezen az egyedi felépítményen nem rögzíthetők, nem is fér el egymás mellett kettő, illetve fordított elhelyezésben három raklap, mert a párnázottsággal értelemszerűen csökken a raktér szélessége, illetve fennáll, a párnázott réteg sérülésének veszélye.

A nemzetközi költöztetést végző tehergépkocsi esetében, a dobozos kivitel elengedhetetlenül fontos szempont. Ez nem csak a maximálisan megengedett, napi 9 órás vezetési idő után, kötelezően kiveendő 11 órás pihenőidő miatt lényeges, hanem egy másik, még a biztonságnál is jobban előtérben lévő szempont is elengedhetetlenné teszi, a tehergépkocsi dobozos költöztetésre való kialakítását. Az valószínűleg mindenki számára egyértelmű, hogy dobozos kivitelnél nem kell izgulnia, hogy a fent említett pihenőidő alatt, a kamionos parkolókban gyakran előforduló ponyva felvágásos rablásokat megakadályozza ez a felépítmény. Ezen a komoly okon felül, viszont sokkal fontosabb szempont, hogy a ponyvás kocsik egyszerűen másra lettek kitalálva, magyarán alkalmatlanok nemzetközi költöztetések színvonalas elvégzésére.

Általános áruszállításnál, ponyvás kialakítás az elfogadott, hiszen a rakomány platón történő elhelyezése euró raklapokon történik, amelyeknek rögzítését egy racsnis szerkezettel végzik el. Ez a spaniferr, ami a rakományt a plató aljához fixen, mozdíthatatlanul stabilizálja. A ponyva, és a ponyvát tartó szerkezet, semmilyen rögzítést, tartást nem add az árunak, csak a külső időjárási behatásoktól védi azt, ez a szerepe.

Nemzetközi költöztetés nehézségei, kihívásai.

Nemzetközi költöztetésnél teljesen más kihívásnak kell megfelelnie a felépítménynek. A költöztetésnél a teljes raktérfogatott kirakja a szakképzett személyzet, sokszor a doboz teljes térfogatában, és magasságában. Bútorokat előzetesen tökéletesen becsomagolják a szakembereink, és egymásra rakva, forgatva, teljesen kitöltik az adott térfogatott. Itt a cél az, hogy a rakomány teljesen együtt mozogjon magával a felépítménnyel, egy egységes egészet alkotva. Csak így lehet sértetlenül, teljes felelősség vállalással nemzetközi költöztetést elvégezni. A doboz merev, és egységes keretet, támasztékot ad a több sorban felrakott ingóságnak, így biztosítva annak sérülésmentes költözködését. Ezt úgy lehet, egy költöztetésben járatlan érdeklődőnek elképzelni, mint amikor csomagoláskor, egy adott méretű dobozba elhelyezi apró ingóságait, akkor mindegyik darabot alaposan becsomagolja papírba, majd szorosan egymás mellé, és egymásra rakva kitölti a doboz egész térfogatát. Ha a doboz erős 5 rétegű, és ezáltal merev, akkor az ingóságai sértetlenül élik meg a kicsomagolás napját. Ugyanezt képzelje el egy lágy puha oldalfalu, nyeklő-nyakló dobozzal. Azt nem tudja teljes terjedelemben kirakni, mert nincs tartása, így viszont az ingósága folyamatos mozgásban lesz a doboz belsejében. A sérülés garantált.

Most képzelje el, ugyanezt a rakodási módot egy ponyvás kocsi esetében. Mi támassza meg az ingóságokat, mi akadályozza meg mozgásukat. Mind a ponyva, mind a ponyvát tartó fémszerkezet folyamatos mozgásban van, így sem a bútorok tartását, és így a bútor egység merevségét, mozdulatlanságát sem képesek biztosítani. Kijelenthető, hogy a ponyvás, általános áruszállításra kialakított tehergépkocsi nem alkalmas nemzetközi költöztetések elvégzésére.

Profi, szakképzet személyzet fontossága nemzetközi költöztetésnél.

És ez csak az egyik oldala a kérdésnek, a másik fontos, a nemzetközi költöztetés végeredményét befolyásoló tényező, a szakképzett, gyakorlott személyzet biztosítása. A személyzetnek biztosítani kell minden egyes bútor teljes, és több rétegű becsomagolását. Cégünk a Franko költöztetés első lépésben szükségszerűen szétszereli, mozgatható egységekre szedi bútorait. Utána először fóliával burkoljuk be, ami rögzíti a bútor mozgó részeit, mint a fiókok, majd utána még egy teljes filcréteggel is bevonjuk az egészet. Közvetlen bútorra történő ragasztásokat nem végzünk, nehogy a ragasztó kárt tegyen a bútor felületében, politúrozásában. Lakozott, egyedileg politúrozott, vagy antik bútorok esetében még egy légbuborékos fólia réteget is használunk, tehát tökéletes, teljes sértetlenséget biztosító csomagolás a Franko költöztetés alap szolgáltatásának a részét képezi. Ilyen szolgáltatást csak egy professzionális költöztető cég tud elvégezni.

És még nem beszéltünk az akár 10 órán keresztül tartó folyamatos, és sérülésmentes, a lakásból a költöztető tehergépkocsira történő rakodói munkáról. Ide kitartó, ebben a nehéz szakmában jártas profi rakodókra, személyzetre van szükség. A párnázott tehergépkocsin történő bútor, és ingóság elhelyezése, meg különösen nagy szakmai hozzáértést igényel. Ez a „pakker” feladata, akinek szakértelmétől nagyban függ a nemzetközi költöztetés végső kimenetele. A Franko költöztetés megrendelő igénye szerint nemzetközi költöztetés szolgáltatásaiként elvégzi a szekrények, tárolók bel tartalmának komplett be, és kicsomagolási munkáit is, a szükséges első osztályú csomagolóanyagok biztosításával együtt.

Realitások, szolgáltatási színvonalak összehasonlítása.

Nem hiszem, hogy reális azt gondolni, és abban reménykedni, hogy egy általános raklapos áruszállításban dolgozó sofőr, egy innen onnan szedett rakodóval kiegészülve, minden bútor csomagoláshoz szükséges eszközök, és anyagok hiányában a fentebb leírt formában meg tud felelni, egy nemzetközi költöztetés kihívásának. A nemzetközi költöztetés még ennél is rosszabb formája, ha Ön egy spedicíós cégtől kap egy rakodást is megtagadó sofőrt, és egy költöztetésre alkalmatlan tehergépkocsit, akkor a komplett fel és lerakodó személyzetet Önnek kell biztosítania. Ez egy nagyon komoly járulékos költség lehet, és akkor még hol vannak a bútorok becsomagolásához levédéséhez szükséges fóliák, filcek, légbuborékos fóliák, és főleg a minőségi nemzetközi költöztetés egyik legfontosabb feltétele, a párnázott dobozos költöztető tehergépkocsi. Itt gyakori eset, hiszen az általános áruszállításban ez standard, hogy a munkát elvállaló speditőr cégnek egy alvállalkozója végzi majd el a költöztetését, tehát maga a munka több kézen megy keresztül. A minőségi színvonalnak bizony ez sem használ, a felelősségvállalás pedig megosztott lesz.

Ebből kifolyólag egyértelmű tanácsunk az, hogy az árajánlat kérésekor, vagy annak megadása után, tisztázni kell a fentebb leírt fontos részleteket, mert mindig csak ugyanazt a szolgáltatási színvonalat lehet reálisan összehasonlítani. Tehát mint ahogy a régi közmondás is tartja almát, csak almával lehet hitelesen összemérni.

Nemzetközi költöztetésnél, „almát almával” hasonlítson össze!

Első, áttekintést, és átgondolást nélkülöző pillanatban egy például Németországból történő költöztetés esetében kedvezőbb áru lehet egy oda raklapos árut szállító tehergépkocsi visszfuvarban történő alkalmazása. De ha minden költséget, mint plusz fel le rakodások, minimális csomagolóanyag, ami természetesen nem fogja megakadályozni, az intenzívebb behatás által történő (nem költöztető tehergépkocsi) sérüléseket, sérülések javítatása, összevetése után, rosszabbul fog kijönni mintha professzionális költöztető komplett munkáját rendelte volna meg. És még nem beszéltünk a költöztetés okozta idegeskedésről, amit a Franko költöztetés tökéletesen minimalizál ügyfeleinek, hogy maradjon erejük az amúgy is leterhelő lakóhely váltás érzelmi, és egyéb hatásainak kezelésére.

Azt világosan látni kell mindenkinek, hogy egy nemzetközi költöztetés nagy kihívás az ingóságok minőségi állagára nézve. Egy nem eléggé komolyan vett, nem alapos tanulmányozás után meghozott rossz döntésével nemcsak anyagilag, de érzelmileg, és idegileg is károsíthatja önmagát. A mai információ dús világban alaposan körüljárhatja a nemzetközi költöztetés témáját. A választott cég web lapján szerencsés esetben bőséges információval, és képanyaggal találkozhat. Arra mindig figyeljen, hogy ne a netről letöltött mosolygós rakodók, és szuper, de fel nem logózott netes autók legyenek azon az ominózus lapon. A mindenre kiterjedő részletességgel, a kiajánlott költöztető tehergépkocsi fotójával, a bútorok levédésének képekkel illusztrált leírásával együtt, kell képeznie egy korrekt nemzetközi költöztetési ajánlatot.

A Franko költöztetés mind az ajánlatban, mind web lapjain részletes, fényképekkel társított bemutatást ad, illetve küld az érdeklődőinek. Csak saját embereink, csak saját speciális költöztető kocsijaink vannak bemutatva, és fotózva, hiszen alvállalkozót soha nem alkalmaztunk, alkalmazunk. Cégünk választása esetében konkrét, és egyértelmű a felelősség vállalás. Nem EU uniós országok esetében a vámkezelést is elvégezzük. Lakossági ingóságok esetében, ehhez is gyakorlat, több éve kialakított kapcsolatrendszer szükséges.

Közel 30 év gyakorlata alakította költöztetési szolgáltatásainkat, és azok színvonalát!

A Franko költöztetés közel harminc éve szakosodott belföldi, és nemzetközi költöztetések minőségi elvégzésére.  Magyarországon egyedülálló öt eltérő méretkategóriában biztosít nemzetközi költöztetésekhez speciális tehergépkocsikat.

Cégünk költöztetések elvégzéséből él, tehát biztos lehet benne hogy maximális érdekünk, hogy magas színvonalon elvégzett munkánk hatására visszatérő, vagy tovább ajánló ügyfélként tiszteljük Önt a későbbiekben.

Nézzen körül, tanulmányozzon ezen a „piacon”, de válassza a biztos minőséget, és mindig ugyanazt a szolgáltatási színvonalat, ugyanazzal a szolgáltatási színvonallal állítsa szembe. Megéri a ráfordított idő.

Köszönjük, hogy elolvasta cikkünket.