Franko költöztetés logó

Nemzetközi költöztető-tehergépkocsik méret szerinti kategóriái

Nemzetközi költöztetések, professzionális elvégzésénél használt, speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított, dobozos zárt, filcezett felépítménnyel, párnázott oldalfallal, és védőanyagokkal ellátott tehergépkocsik, méretkategóriák szerinti ismertetése:

Cégünk nemzetközi költöztetések magas színvonalú elvégzéséhez öt eltérő (különböző) méret kategóriájú speciálisan nemzetközi költöztetések elvégzésére kialakított tehergépkocsi kategóriát tud biztosítani.

Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított tehergépkocsijaink széles méret választéka, lehetővé teszi, hogy cégünk, egy fordulóval képes legyen megoldani akár az 1 szobás lakástól, akár a  4 - 6 szobás családi házig terjedő ingóság mennyiség, szakértő, profi, és minőségi nemzetközi költöztetését is. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az öt különböző méret szerinti kategóriát, mely alapján megkönnyítjük Önnek a helyes, és megfelelő nemzetközi költöztető tehergépkocsi kiválasztását.

Segítségünkkel, Ön kiválaszthatja, a lakása méretének, és az ingóságai mennyiségének, megfelelő nagyságú, és méretű, költöztető teherautót.

A Franko-költöztetés Magyarországon egyedülállóan széles költöztető tehergépkocsi palettával rendelkezik. A 8 m3-i ingóságtól, akár a 92 m3-i ingóság mennyiséget is képes az adott költöztető tehergépkocsi 1 fordulójával elvégezni. Olyan egyedülálló kategóriával is rendelkezik, mint a két tengelyes (ezáltal a legkedvezőbb útdíjú) 9.000 kg hasznos terhelhetőségű, 61 m3-es raktérfogatú, IV. kategóriás költöztető tehergépkocsi.

Fontos még hogy cégünk csak saját bejelentett, és gyakorlott szakembereivel, és saját speciális költöztető tehergépkocsijaival végez nemzetközi költöztetéseket. Így a felelősség, és az esetleges későbbi számonkérés is egy kézben történik, illetve történhet meg. A jelenlegi tagozódott, több kézen átfolyó fő, és alvállalkozói fuvarozási rendszerben ez is egyedülálló. Nemzetközi költöztetést, csak nemzetközi költöztetővel végeztessen el, mert a végén az összes költséget összevetve rá kell, hogy jöjjön, csak így biztosított a nyugodt, minőségi, és jó árfekvésű nemzetközi költöztetés.

A nemzetközi költöztetések esetében a leggyakrabban igénybevett II. III. és IV. kategória bemutatásában feltűnhet az olvasónak, hogy cégünk nemzetközi költöztetések esetében nem használ 7.5 tonnás tehergépkocsit. Ennek oka, hogy a nemzetközi költöztetéseknél ügyfelek részéről minimálisan elvárható, a vállalkozó részéről meg kötelező színt, a dobozos, és párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsik használata, és biztosítása. Ha egy 7.5 tonnás tehergépkocsinak dobozos a felépítménye, akkor a hasznos, és rakható ingóság súlya maximum 2.0 - 2.3 tonna (között) lehet. Ez még költöztetések esetében is nagyon csekély terhelhetőséget jelent, és ebből kifolyólag a túlterhelés kockázata szinte mindennapossá válna. Azzal érdemes tisztában lennie minden kedves érdeklődőnek, hogy nemzetközi, és magyar viszonylatban a súlyellenőrzések nagyon gyakoriak, és a büntetések mértéke döbbenetesen magas. A nagyon magas büntetést, még átrakodási kötelezettséggel is súlyosbítják, ráadásul Magyarországon 2018. január 01.-től üzembe állt, az aszfalt burkolatba épített automata súlymérő rendszer, ami még 1 kg túlsúlyra vonatkozó toleranciát sem engedélyez.

A nagyobb súlyterhelhetőségű kategóriák, amelyek már a túlterhelés kockázata nélkül tudnak nemzetközi költöztetéseket elvégezni, dobozos felépítménnyel, és emelőhátfalas kialakítással, azok a 12 tonnás, és a 18 tonnás költöztető tehergépkocsik. Ezeknek 5000 kg, és 9000 kg a hasznos terhelhetőségük, és a költségük (üzemanyag, útdíjak) nem nagyobbak, mint a 7.5 tonnás tehergépkocsiké. Az egész Európában már bevezetésre került kilométer alapú, és igen magas díjazású útdíjakat a tengelyszám, és az EUR környezetvédelmi besorolás határozza meg. A Franko költöztetés egyedi nemzetközi költöztető tehergépkocsijai két tengelyesek, ennél értelemszerűen nem lehet kevesebb, és a folyamatos fejlesztés, és modernizáció okán, EUR 5, és EUR 6 környezetvédelmi besorolásúak. Így cégünk az egyedi, új, dobozos, párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsikkal a legjobb költség/szolgáltatási áron tudjuk, a professzionális színvonalú nemzetközi költöztetéseket elvégezni.

Dobozos felépítmény hatalmas előnyei!

Nemzetközi költöztetések elvégzésénél minden kategóriánál a legfőbb, és elsődleges szempont, a költöztetések elvégzésére kialakított dobozos, és párnázott kialakítású felépítmény, mivel a nemzetközi költöztetés esetén, a hosszú költöztetési távot, és időt figyelembe véve, csak ez a felépítménymód garantálja a sérülésmentes, és felelősségteljes költöztetést.

Nálunk nyugatabbra, a magasabb költöztetési kultúrával, és hagyománnyal rendelkező országokban is, kizárólag dobozos felépítményű költöztető tehergépkocsikat alkalmaznak, e speciális szaktudást, és felszerelést igénylő munkára. A dobozos, és burkolt felépítményű, nemzetközi költöztető tehergépkocsi merev, és egyben filcezett, párnázott belső kialakítása megvédi az Ön ingóságait, mind a sérülések lehetőségétől, mind az esetleges pihenőidőben, a parkolókban történő ponyva-felvágásos lopásoktól. De nem csak a ponyva felvágások elkerülése miatt más, és több a dobozos kialakítás, hanem maga a felépítmény merevsége, és egysége adja a nagyfokú különbözőséget. Hogy érzékeltessük az eltérés nagyságát a különbözőséget, ez olyan, mint mikor Ön egy gyenge, lágy oldalfalú dobozba pakolja, a nehéz porcelánjait, vagy egy erős 5 rétegű masszív, a mozgatást is egységesen, és jól viselő dobozba teszi ugyanezt. Ugye sejthető hogy melyik megoldás eredményezi a sérülés mentességet. A ponyvás felépítménnyel készült általános áruszállításra kialakított tehergépkocsik esetében a ponyva szerkezete a ponyvát tartja, a ponyva meg az esőtől, hótól, és széltől védi az általános raklapos árut. A raklapok a plató aljához, spanifer (racsnis feszítő szalag) által kerülnek rögzítésre. A ponyvaszerkezetnek, és a ponyvának nincs tartó, megtámasztó szerepe, de nem is lehetne, mert a mozgása kilengése, és merevsége ezt nem tenné lehetővé.

Viszont a költöztetésnél a csomagolt filcezett bútorait több sorban és szorosan rakja egymás mellé, és egymásra is akár 2.5 méter magasan, a felépítményen dolgozó szakértő kollegánk. Itt az oldalfal az egész bútor egység megtámasztását, és merevségét kell, hogy garantálja. Csak akkor jó a pakolás, és akkor lehet a sérülésmentességet garantálni, ha az ingóságok, és a kocsi doboza egységes egészet képez, és ezt csak a fentiekben leírtak szerint csakis dobozos, párnázott költöztető tehergépkocsi igénybevételével lehet megvalósítani.

Cikkünk folytatásaként olvashatja, tanulmányozhatja a mind az 5 kategória részletes, egyenként lebontott bemutatását, képekkel történő illusztrálását is. Így megértheti, minden egyes kategória lehetőségeit, és egyben korlátait is.  

Természetesen cégünk, a Franko-költöztetés több évtizedes tapasztalatát fölhasználva segít Önnek, akár telefonon, akár elektronikus levelezés útján, vagy személyesen, e fontos döntése meghozatalában. Lehetővé tesszük gyakorlatunkkal, szakértelmünkkel a helyes, és az Ön számára legelőnyösebb költöztető tehergépkocsi kiválasztását.

Cégünk dolgozói szívesen válaszolnak bármilyen felmerülő kérdésre, segítve ezzel, hogy Ön a legkönnyebben tudja kiválasztani, az igényének, tehát az ingóságai mennyiségének, a legmegfelelőbb kategóriájú költöztető tehergépkocsit.

Nemzetközi költöztetések magas színvonalú elvégzésére egyedileg kialakított, dobozos, párnázott, és filcezett belterű, speciális merev felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikat biztosítunk.

A költöztető tehergépkocsijainkban ingóságai teljes csomagolásban, levédetten, tökéletes biztonságban, és sértetlenül költöznek akár több ezer kilométert is.

I. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított „furgon” kategória

I. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított „furgon” kategória

3,5 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 23 - 30 m3-es raktérfogattal. A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 800 kg!!!

Nemzetközi költöztető kategória I. ⤑

II. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű kategória

II. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű kategória

12 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 49 m3-es raktérfogattal. A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 5000 kg

Nemzetközi költöztető kategória II. ⤑

III. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű, „extra méretű” szóló kategória

III. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű, „extra méretű” szóló kategória

12 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 56 m3-es raktérfogattal. A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 5. 000 kg

Nemzetközi költöztető kategória III. ⤑

V. kategória – Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított Pótkocsis szerelvény - 4 tengelyes - 21 tonna összterhelhetőségű kategória

V. kategória – Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított Pótkocsis szerelvény - 4 tengelyes - 21 tonna összterhelhetőségű kategória

21 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 92 m3-es raktérfogattal. A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 11. 000 kg

Nemzetközi költöztető kategória V. ⤑

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.