V. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított pótkocsis szerelvény - 4 tengelyes - 21 tonna összterhelhetőségű kategória

21 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 92 m3-es raktérfogattal.
A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 11. 000 kg

A Franko – költöztetés által biztosított, nemzetközi költöztetésekben használt, extrém méretű, és kapacitású V. kategóriás költöztető szerelvény hossza 18.75 méter.

Európa útjain ez a maximális mérethatár, ami még szabályosan, és megengedetten közlekedhet. Ezzel a kategóriával lehet nemzetközi viszonylatban a legtöbb ingóságot egy fordulóval elköltöztetni. Ennek a kategóriának a 92 m3-i raktérfogatával akár egy komplett családi ház költöztetése is megoldható nemzetközi viszonylatban, a szakértő személyzet, és az extra raktérfogat nagyság okán.

Ehhez a kategóriához cégünk 3 fős személyzetet biztosít, és a nemzetközi költöztető ajánlatunkat is erre személyzetlétszámra kalkuláljuk, és küldjük el érdeklődőinknek. A szerelvényben megoldott a személyzet elszállásolása, és szabályszerinti pihenése is.

92 m3-es a hasznos raktérfogat kihasználásával, akár egy 4-6 szobás lakás, teljekörű, és szakszerű költöztetése is elvégezhető ezzel a mega kategóriával.

Hátránya, az egész Európában a tehergépkocsikra kivetett kilométer alapú, extrém nagyságú útdíjak.

Mint az előző kategóriák bemutatásánál leírtuk Európán belül az útdíjakat a tengelyszám, és a környezetvédelmi besorolás határozza meg. Ennek a pótkocsis szerelvénynek már kétszer annyi tengelye van (4) mint például az előzőekben bemutatott II. III. és IV. kategóriás költöztető tehergépkocsinak, így sajnos az úthasználati díjai megduplázódnak.

Hogy érzékeltetni tudjuk, hogy ez milyen költséget jelent, egy standard útvonalat mutatunk be példaként, az Ausztrián történő áthaladás oda-vissza történő viszonylatban (Hegyeshalom-Suben-Hegyeshalom), nagyságrendileg 96.000 Ft /320 EUR/ extra költséget jelent. Európa szinte összes országában jeladókon, és a megtett kilométeren alapuló, extra magas útdíjjal kell számolni ennél a kategóriánál. 2013 júliusától már Magyarországon is bevezetésre került, a „HU-GO” mely Budapest-Hegyeshalom-Budapest viszonylatban, ennél a pótkocsis, V. kategóriánál nagyságrendileg 30.000 Ft plusz költséget jelent. Ez a kategória, már Németország területén is autópályadíj köteles jármű (0.21 EUR/km).


A szerelvényből a vontató dobozos párnázott kialakítású egyedi költöztető tehergépkocsi, ami emelő hátfallal is felszerelt.

Értelemszerűen az üzemanyag fogyasztás, és egyéb járulékos költségek is, mint az emelt létszámú brigád munkadíja, ebben a kategóriában a legmagasabbak.

Nagy lakások esetében nagyon jó költség/elköltöztethető ingóság mennyiség áron tud dolgozni.

Parkolása a fel és lerakodásoknál 20 – 21 méteres helyet igényel. Szinte minden területre behajtási engedély kiváltása után tud bemenni, és ott fel, vagy lerakodást végezni.

Pótkocsis szerelvény

Összterhelhetőség: 21 tonna
Hasznos raksúly: 11. 000 kg

hossz-szélesség-magasság:

Gépes /vontató/: 7.5 m × 2.5 m × 2.6 m ~ 49 m3

Pótkocsi: 6.6 m × 2.5 m × 2.6 m ~ 43 m3

Összes hasznos raktérfogat: 92 m3

Az „V. kategóriás” pótkocsis szerelvény (vontató+pót) nagyságrendileg egy 4-6 szobás lakás komplett elköltöztetésére is megoldást kínál.

Kérjen ajánlatot!

Kérjük helyesen megadni, a gyorsabb, és bővebb felvilágosítás lehetősége, illetve az általunk, vagy Ön által felvetődött kérdések részletesebb kommunikálása miatt.

infoHázszámot nem kérjük, megadni, de a többi adatra a megfelelő brigádlétszám kiajánlása, és az ajánlat elkészítése miatt szükség van. pl. nem mindegy, hogy egy III. emeleti lakásnál, a lift használható e?
Irányítószámot nemzetközi költözés esetében, feltétlen kérjük megadni.
Az összes felrakodó cím adatai: irányítószám, város, kerület, utca, emelet, lift van-e, (házszám, ajtószám nem szükséges)

A lerakó címnél ugyanúgy kérjük az általunk leírt adatok pontos megadását.
Az összes lerakodó cím adatai: irányítószám, város, kerület, utca, emelet, lift van-e (házszám, ajtószám nem szükséges)

infoKomplett költöztetés esetében fontos az elköltöztetendő lakás négyzetméterének megadása, mert abból, az évtizedek alatt elvégzett több ezer költöztetés tapasztalatait figyelembe véve, következtetni tudunk a munka valószínű volumenére.
Érdemes hozzáfűzni, hogy átlagosan, alul, vagy túlbútorozott lakás költöztetésére kér ajánlatott.
m2 alapterület, szobák száma, bebútorozás jellege, (pl. átlagos vagy túlbútorozott), hány fős család lakja.

infoA költöztetés hosszát nagyban befolyásolja, hogy a költöztetendő lakás bejárati ajtajához milyen közelségben tud a költöztető tehergépkocsi szabályosan leparkolni, és ott folyamatos rakodást végezni.

Hány méterre megoldható a lakástól (a tehergépkocsijaink 3 személyautónyi helyen tudnak parkolni)

infoA költöztetésre megadott minden ajánlati formánk tartalmazza, egy átlagos mennyiségre értve, a bútorok szükségszerű szét, majd összeszerelését. Az alól, csak a fix díjas ajánlat lehet kivétel, de ott is csak a speciális, és nagy darabszámban kívánt szerelési munkák képeznek külön díjazást. Pl. több darabszámú gardróbszekrény, vagy ajtókat, fiókokat behúzós autómatikával ellátott speciális szekrények.
Kell-e és ha igen, akkor Ön végzi-e el? Igényli-e a bútorok szét, majd összerakását? Ha igen, hányat?

infoItt érdemes, de nem feltétlen szükséges a különálló bútorokat felsorolni. Például: a nappaliban található 5 részes (egységre bontható) 2.4 méter magas, leszedhető felső, vagy alsó résszel nem rendelkező szekrénysor. Egy három részes ülőgarnitúra, és egy fiókos komód, stb.

Pl.: szekrények száma

infoItt az Ön által igényelt időpontok megadását kérnénk, de ha ezt még nem tudja konkretizálni, akkor lehetőség szerint, a költözését hétköznapi, vagy szombati napon történő elvégzését jelölje meg.

Nemzetközi költöztetéseknél, ez természetesen a több munkanap okán, külön egyeztetést kíván, melyben minden segítséget megadunk, hogy Ön átlássa a nemzetközi költöztetés lehetséges menetét.

Adatvédelemi nyilatkozat


Nyomtatás