Franko költöztetés logó

II. Speciálisan belföldi költöztetésre kialakított kategória

7,5 - 12 tonna (közötti) össztömegű speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított, dobozos, vagy ponyvás kialakítással, burkolt, párnázott oldalfallal készült tehergépkocsi, 37 - 41 m3-es (közötti) raktérfogattal. 
Ennek a kategóriának a kiajánlott tehergépkocsi függvényében, a hasznos terhelhetősége 2.800 – 5.000 kg közötti

A „II. kategóriás” költöztető tehergépkocsik, általánosságban a leggyakrabban igényelt mérettel, és kapacitással rendelkeznek, és ezáltal ez a legtöbbet használt, és megrendelt költöztetési kategória. Felépítményük nagy mérete már alkalmassá teszi őket komplett belföldi költöztetések szakszerű, és minőségi elvégzésére.

A rakfelületének burkolt, filcezett, dobozos, vagy erősített tartószerkezetű ponyvás kialakítása, 37-41 m3 közötti térfogatú, így már 1,5 - 3,5 (közötti) szobás lakások teljes, egy fordulóval elvégzett belföldi költöztetése is megoldható velük.

A kategória hátránya a már Magyarországon is, 2013. július 01.-től bevezetésre került (HU-GO) magas díjtételezésű útdíjak, melyek minden útszakaszra kivetésre kerülnek.

Érthetően, az egyéb járulékos költségeik, is jóval magasabbak, mint az előzően bemutatott I. kategóriájé.

Viszont mint már az I. kategória bemutatásánál már leírtuk, a vidéki költöztetések esetében, ez a kategória összességében jóval kedvezőbb árértékű, az elköltöztethető mennyiség arányát összevetve a költségekkel. Tehát a költöztetésre kerülő mennyiség arányát is figyelembe véve, és az árkülönbséget költségelve, sokkal költséghatékonyabb költöztetést tesz lehetővé, mint, egy „furgon – I. kategória.”


A II. kategóriás költöztető tehergépkocsik a raktérfogataik méretének különbözősége ellenére, a kivetet útdíjak, és az egyéb kapcsolódó költségek (pl.: fogyasztás) szinte azonosak, így ugyanabba a díjazási körbe is tartoznak. Ebben a bemutatott kategóriában, a 12 tonnás kocsi előnye, a 7.5 tonnással szembeni összevetésben, hogy egy nagyobb lakás, és ebből kifolyólag a több személyes ingóság esetében is, nehéz túlterhelni. Mindenképp figyelembe kell venni, hogy a 7.5 tonnás költöztetésre kialakított, felépítményű költöztető tehergépkocsinak, jóval kevesebb a hasznos súlyterhelhetősége, mint a 12 tonnásnak, és ez a vidéki viszonylatú költöztetések esetében lehet kiemelten fontos tényező.

 A szabályos raksúlyt, tehát a hasznos terhelhetőséget Magyarországon igen gyakran ellenőrzik, és minden toleranciát mellőzve nagyon szigorúan szankcionálják, és büntetik. 2018. január 01.től rendszerbe állt, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer is.

Ebben a II. kategóriában, cégünk a Franko-költöztetés által Budapesti, és Magyarországi, tehát belföldi munkára felajánlani tudott, speciális költöztető tehergépkocsik a következők:

MERCEDES Atego 1218.  - - dobozos, zárt, burkolt, párnázott oldalfalú, speciálisan költöztetésekre kialakított – emelőhátfalas felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 12 tonna
Hasznos raksúly: 4.700 kg

belfoldi koltozteto 2kat atego 1218 770px

A belföldi költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6m x 2.5m x 2.5m ~ 41m3 

Általa egy fordulóval megközelítőleg, és nagyságrendileg egy 1,5 - 3 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el belföldi viszonylatban.
Ez a kocsi emelőhátfallal is felszerelt, így páncélszekrények, szoláriumok, jakuzzik, vagy nehéz hangszerek, bútorok, felépítményre történő, sérülésmentes felrakodása, és költöztetése is megoldható igénybe vételével.

 

IVECO Eurocargo Tector 75 E 17. – Speciálisan költöztetésekre kialakított ponyvás felépítményű, burkolt, filcezett, és párnázott lécezéssel, megerősített szerkezettel ellátva.

Összterhelhetőség: 7.5 tonna
Hasznos raksúly: 3.200 kg

IVECO Eurocargo Tector 75 E 17. – Speciálisan költöztetésekre kialakított ponyvás felépítményű, burkolt, filcezett

A belföldi költöztetésre kialakított egyedi felépítményének a mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6m x 2.5m x 2.4m ~ 40m3 

Egy fordulójával nagyságrendileg, és megközelítőleg, egy 1.5 – 3 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el. Speciálisan költöztetésre kialakított felépítménnyel rendelkezik. Ennél a költöztető tehergépkocsinál (7.5 tonna) kisebb hasznos súlyterhelhetőséggel, tehát raksúllyal kell számolni, mint az előbb bemutatott 12 tonnás költöztető tehergépkocsinál. Kapacitását nagyban korlátozza a kisebb hasznos súlyterhelhetősége, ami vidéki költöztetéseknél lehet esetlegesen korlátozó tényező.

 

Mercedes Atego 815. – Speciálisan költöztetésekre van kialakítva. A felépítménye burkolt, filcezett lécezéssel, megerősített szerkezettel, ponyvás kialakítással van ellátva.

Összterhelhetőség: 7.5 tonna
Hasznos raksúly: 3.000 kg

Mercedes Atego 815. – Speciálisan költöztetésekre van kialakítva

A belföldi költöztetésre kialakított egyedi felépítményének a mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.2m x 2.5m x 2.4m ~ 37m3 

Ennek a költöztető tehergépkocsinak egy fordulójával megközelítőleg, egy 1.5 – 2,5 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el. Felépítménye, mint a Franko-költöztetés mindegyik tehergépkocsijának, speciálisan költöztetések elvégzésére van kialakítva. Ennél a tehergépkocsinál is (7.5 tonna) kisebb hasznos súlyterhelhetőséggel, tehát raksúllyal kell számolni, ugyan úgy, mint az előbb bemutatott kocsinál. Kapacitását, a 12 tonnás költöztető tehergépkocsihoz képest nagyban korlátozza a csekély hasznos súlyterhelhetősége, ami vidéki költöztetéseknél lehet korlátozó tényező. Felépítményének ponyvás kialakítása, mely a költöztetéseknél nem a legelőnyösebb megoldás, de lehetővé teszi, hogy ez az adott csekély hasznos terhelhetőség, ne csökkenjen még tovább.

Kérjen ajánlatot!

= Kitöltési útmutató, melynek betartásával konkrétabb, és pontosabb ajánlatot tudunk készíteni Önnek. Köszönjük!

Űrlap hiba jelentése

Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális karakterek)
Érvénytelen e-mail cím!
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)

Érvénytelen kitöltés!
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés!

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.