Franko költöztetés logó

Nemzetközi költöztetés – miben nyújtunk mást, és többet!

Ezen az aloldalon szeretnénk bemutatni, és egyértelművé tenni, hogy miért érdemes a nemzetközi költöztetések elvégzésére, cégünket a Franko-költöztetést választani.

A szolgáltatások jellemzője, hogy Megrendelők alapvetően jó minőségű, de alacsony áron végzett, magas színvonalú munkát szeretnének kapni a pénzükért. A nemzetközi költöztetések esetében ezt nem is olyan egyszerű kivitelezni, összhangba hozni, de cégünk a Franko-költöztetés fennállása 31 éve alatt, mindig ennek megvalósítására törekedett. Egyértelmű, hogy a magasabb, és minőségibb színvonal biztosítása, mindig magasabb költséggel is jár, értelemszerűen ez hatással is van a szolgáltatás árára.

Ennek az összetett, és bizalmi szolgáltatásnak tehát a nemzetközi költöztetésnek a bemutatását, leírását, ismertetését szeretnénk megosztani Önnel, Önökkel.

De kezdjük a legelején. Nemzetközi költöztetések esetében „almát az almával” tehát adott színvonalú szolgáltatást, ugyanolyan színvonalú szolgáltatással hasonlítsunk össze, mert csak így kapunk reális alapot arra. hogy objektíven tudjunk dönteni, és ezáltal választani a szolgáltatók közül.

Nemzetközi költöztetés – csak dobozos párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsikkal!

Nemzetközi költöztetés – miben nyújtunk mást, és többet!
Nemzetközi költöztetés – miben nyújtunk mást, és többet!
Nemzetközi költöztetés – miben nyújtunk mást, és többet!
Nemzetközi költöztetés – miben nyújtunk mást, és többet!

Alapvetően, elengedhetetlen szempont, hogy egy minőségi nemzetközi költöztetési munkához, egy költöztetésekre egyedileg kialakított, és specializált, dobozos felépítményű, párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsi legyen biztosítva. Csak az ilyen kialakítású teherkocsinál, ilyen felépítmény esetében lehet a rakfelületet teljes magasságában, és széllességében kirakni, az előzetesen több rétegben becsomagolt, és levédett bútorokkal, ingóságokkal.

Gondoljunk bele, hogy egy ponyvás kocsi esetében mozog a ponyva, mozog a ponyvát tartó vasszerkezet, folyamatosan üti, és csapkodja, a csak alacsonyan felrakható ingóságokat, hiszen ezt a felépítményt nem arra találták ki, hogy egy merev oldalfal erejével megtámogassa a magasra, több rétegben felrakott bútorokat, ingóságokat. A ponyvás kocsikat általános raklapos áruk szállítására használják, ahol a raklapok a kocsi alsó részéhez vannak rögzítve racsnis spaniferekkel, és a ponyva csak az esőtől, széltől óvja az általános árut. Aki csak kapcsolva, általános árukat szállítva végez néha-néha költöztetéseket, akkor az értelemszerűen nem tudd egyedi, költöztetésre specializált kocsit kiállítani. De sajnos, az ilyen kialakítású ponyvás kocsival igen sok kárt, és bosszúságot lehet okozni, hiszen ez a kialakítás nem költöztetések elvégzésére lett kitalálva, és a nálunk jóval magasabb költöztetési kultúrával rendelkező nyugati országokban, ez nem is lehet kérdés, mert ott egy költöztető szolgáltató csak és kizárólag dobozos párnázott kocsival dolgozik. Viszont ezek a párnázott kocsik nem tudnak általános raklapos árut szállítani, mert egyediségük okán nem tudják rögzíteni a raklapokat, illetve az általános áruk kárt okoznak a belső burkoltságukban. Ennek okán, hogy hasonlítsunk objektíven össze, egy ponyvás kocsival visszfuvarban vállalt költöztetést, egy profi erre a munkára kialakított költöztető tehergépkocsival végzett munkával?

És még van egy igen fontos előnye a dobozos költöztető tehergépkocsiknak.

Tehergépkocsikra, azok vezetésére speciális szabályok vannak érvényben. A nemzetközi tehergépkocsi forgalmat szabályozó AETR rendelet szerint, a napi maximalizált 9 órás vezetés után, kötelező 11 órás pihenőt kivenni a tehergépkocsi személyzetének. Ezt az időt parkolókban tölti a tehergépkocsi, és személyzete, emiatt van, hogy a parkolókban igen nagyszámú tehergépkocsit lehet látni. Sajnos az erre specializálódott rablók gyakori „vendégei” a kamion parkolóknak, akik sűrűn nyitják fel a ponyvás kocsikat a számukra érdemes tolvajlási lehetőségeket, szállított árukat keresve. Ezt a sajnálatos, de gyakori tevékenykedésüket dobozos kocsi esetében nem tudják végezni, magyarán teljes biztonságot garantál mind a minőségi költöztetés, mind a lopások elkerülése terén, a dobozos egyedi kialakítású költöztető tehergépkocsi.

A Franko-költöztetés csak ilyen dobozos, párnázott oldalfalú, speciális költöztető tehergépkocsikkal vállal nemzetközi költöztetéseket. Ilyen kialakításban öt eltérő, különböző méretkategóriát tud biztosítani, amivel Magyarországon egyedülálló minőséget, és választékot tud felmutatni. 

Fontos, hogy a web lapunkon szereplő, költöztető tehergépkocsik a mi tulajdonunkat képezik, nem egy nettről ollózott virtuális képek, és ugyanúgy a munkáink bemutatásán, és képein is látszódik, hogy ezeket elvégeztük, és mi vagyunk, mi szerepelünk rajtuk. Egy költöztető cég hitelességének, a nemzetközi költöztetési szolgáltatásban nagyon fontos tényezőnek kell lennie, hogy az érdeklődő tiszta, és egyértelmű képet kapjon a szolgáltatóról, illetve az általa biztosított szolgáltatás színvonaláról, a döntése meghozatala előtt.

Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.

Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.

Ha a költöztető tehergépkocsi terén már tisztán látunk, akkor jön a szolgáltatásbeli különbségek bemutatása. Cégünk a Franko-költöztetés a komplett fel és lerakodást, szükségszerű bútor szét, és összeszerelést elvégzi, és ehhez biztosítja a minőségi, gyakorlott, és képzett személyzetet. Minden elvégzett nemzetközi költöztetés esetében alapszolgáltatásként vállaljuk, hogy a bútorokat szükségszerűen szétszereljük, és több rétegben már a lakásban előkészitjük, és becsomagoljuk, és csak ezután visszük, és helyezük el az előzetesen bemutatott dobozos, párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsin az adott bútorokat, és ingóságokat. Az általunk biztosított nemzetközi költöztetésekben az alapszolgáltatásunkban végzett bútorok csomagolása, előkészítése több rétegben történik, filcek, zsugorfólia, és légbuborékos fólia kombinációjából áll.

Gondoljanak bele, egy lakásban található bútorokat, és egyéb ingóságokat, hogy egyáltalán elférjenek az adott költöztető tehergépkocsin, össze kell forgatni, akár egymáson több rétegben, és magasságban elhelyezni, olyan mereven, és feszesen, hogy a kocsi folyamatos rázkódása ellenére, egy merev egységet képviseljenek, ami teljesen együtt mozog magával a kocsi felépítményével. Ezt csak úgy lehet sérülésmentesen megvalósítani, a merev dobozos költöztető tehergépkocsi igényén felül, ha a bútorok több rétegben, és vastagon csomagolva, és burkolva vannak.

Cégünk a Franko-költöztetés ezt az egyedi csomagolást, előkészítést, a profi rakodó személyzetünk által elvégezve, minden általunk vállalt nemzetközi költöztetésnél biztosítja, a Megrendelőink számára. Ez nem számít csomagolási szolgáltatásnak, vagy feláras szolgáltatásnak, ez az alap, ami elvárható egy profi költöztető szolgáltatótól, a Franko-költöztetéstől. Ha elvégeztük a lerakodást az adott címen, akkor az általunk előzetesen csomagolt bútorokról, az általunk leszedett, és feleslegessé vált csomagolóanyagokat elszállítjuk, hogy ezzel is levegyünk egy gondot a Megrendelőnk válláról. Ez a kis plusz is, az alapszolgáltatásunk részét képezi.

Ezen felül vannak az opcionálisan, és felár fizetése mellett biztosított szolgáltatásaink, mint a csomagolás, mely a bútorok, tárolók beltartalmának a dobozolását jelentik. Ehhez minden jó minőségű, és erős csomagolóanyagot biztosítunk. Elvégezzük igény esetében a kicsomagolást is, tehát elhelyezzük az új lakásban, az általunk költöztetett, és elhelyezett szekrényekben, és tárolókban a szintén általunk költöztetett apró ingóságokat. És ez csak egy része a szolgáltatásaink bemutatásának, jelezve ezzel, hogy a minőséget már alapként biztosítjuk, de szakmai gyakorlatunk lehetővé teszi, a nemzetközi költöztetésben, az összes kapcsolódó szolgáltatás színvonalas, garancia mellett történő elvégzését.

Tehát, egy nemzetközi költöztetés megrendelésekor, illetve a szolgáltató kiválasztásakor mindenképpen vegye figyelembe ezt a két nagyon fontos, és maximálisan elvárható követelményt, a speciális dobozos költöztető tehergépkocsi meglétét, és a bútorok több rétegben történő csomagolását, előkészítését, mert csak ezek biztosítása esetében lehet nyugodt arról, hogy a bútorait, ingóságait ugyanabban az állapotban kapja meg új otthonában, mint ahogy az előzőben használta.

És visszatérve a költöztetési árakra!

Most, hogy leírásunk alapján, már mindenki jobban átlátja a nemzetközi költöztetés kihívásait, és ennek a minőségi, és bizalmi szakmának az elvárható követelményeit, egyértelművé vált, hogy egy ponyvás kocsival általános áruszállítást végző cég, mely kapcsolva végzi a nemzetközi költöztetést, nem tud elvárható szinten teljesíteni. Ha ad is rakodót ez a cég, az ténylegesen gyakorlott, vagy csak olyan, mint a ponyvás autó, nem erre a munkára való? Mi van a bútorok szükségszerű szét, majd összeszerelésével, levédésével, előkészítésével, és több rétegben történő csomagolásával? Mi van a garanciával, és felelősség vállalással? Biztosítások terén mi a helyzet?  Fontos kérdések ezek, melyek alapvetően meghatározzák egy nemzetközi költöztetés várható történéseit.

Persze ezek fényében lehet, hogy kedvezőbb árat biztosít egy ilyen „szolgáltató-költöztető”, de a valószínűsíthető járulékos károkat összevetve, illetve költségek, amit esetleg Önnek kell biztosítania, mint csomagoló, és védő anyagok, a végső elszámoláskor, így már nem is tűnik olyan jó választásnak.

Tehát fontos hogy mindig az árak összehasonlítása a szolgáltatás összehasonlításával együtt történjen meg, dönteni, és választani reálisan csak ezek összevetése után lehet.

Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.
Nemzetközi-költöztetés – alapszolgáltatás része, a bútorok több rétegben történő csomagolása.

Nemzetközi költöztetés – biztosítás

Még egy fontos dolog, amit nem igazán részleteznek az általános áruszállítást, és a költöztetést összekapcsoló vállalkozók.

Egy általános raklapos áruszállításhoz lenni kell egy árukár biztosításnak, és egy CMR biztosításnak. Így mind nemzetközi, és belföldi viszonylat esetben megvan a biztosítás, ami például egy raklap cukor biztosításához szükséges. Csak azt tudni kell, hogy a raklap cukorról van számla, tehát új, és van egyértelműen meghatározható értéke. A költöztetési ingóságok esetében mondjuk egy 5 éves szekrénysorról, esetleg a 4 éves öltönyről, és még hosszan sorolhatnám a tételeket, van e számlája a költözködőnek, és mi az értéke, hiszen használt? A legtöbb esetben nincs semmiről számla, vagy bizonylat, tehát ezek a biztosítások, amit fennen lobogtatnak sok esetben ezek a „költöztetők” semmire nem jók lakossági használt ingóságok esetében.

A Franko-költöztetés 31 éves gyakorlatának, és szakmaiságának megfelelően a biztosítások terén is kínál a nemzetközi költöztetésekre, illetve a használt lakossági ingóságokra érvényesíthető biztosítási formát. Ez az egyedi-egyutas egy összegre, és egy útra szóló speciális biztosítás. Ennek megkötése esetében, egy esetleges balesetben megsemmisülő ingóság, ingóságok szerint, a megkötött összegre vonatkozóan, és annak megfelelően kártalanítja a Megrendelőt a biztosító. Cégünk, a Franko költöztetés egy alapösszegre vonatkozó biztosítást pluszként biztosít minden megrendelőjének.

Költöztetési szerződés megkötése.

Természetesen egy bútor karcolódására, kisebb sérülésére ez a biztosítás sem vonatkoztatható, azt minden esetben a szolgáltatónak kell állnia, és rendeznie. A Franko-költöztetés szerződéskötés után végzi el a nemzetközi költöztetéseket, tehát maga a garancia, és a felelősség vállalás ténye is leírásra, és aláírásra kerül. Tehát mint tudjuk, a szó elszáll, az írás megmarad. A költöztetési szerződésben leírásra kerül, és ezáltal egyértelművé válik mind a szolgáltató kötelezettségei, mind a Megrendelő vállalásai, tehát mindkét fél tisztában lesz mit vállal, nem lesznek utólagos viták és nézeteltérések.

A költöztetési szerződés ténye még azért is fontos, mert a Megrendelőnek nem kell előleget fizetnie, csak a mind minőségben, mind mennyiségben tökéletesen elvégzett munka után kell rendeznie a költöztetés ellenértékét. Így biztosítva lesz Ön, mint Megrendelő, hogy az általunk magas színvonalon vállalt költöztetési szolgáltatás el is lesz végezve, és mindenképpen az adott, és vállalt magas minőség biztosítása mellett.

Erre garancia a Franko-költöztetés 31 éves fennállása, és több ezer, probléma nélkül elvégzett nemzetközi költöztetése. A könnyed, és egyben szakértő nemzetközi költöztetés a mi szakmánk, és vállalásunk.

Bármilyen nemzetközi költöztetéssel, vagy belföldi költöztetéssel kapcsolatos kérdése lenne, kérem, keressen minket bizalommal

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja!

telefonszámok
mail