Költöztető tehergépkocsi (TGK) kategóriák

Költöztető-tehergépkocsik méret szerinti kategóriái

Nemzetközi, és belföldi költöztetések, professzionális elvégzésénél használt, speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos zárt, filcezett felépítménnyel, és védőanyagokkal ellátott tehergépkocsik, méretkategóriák szerinti ismertetése:

Négyféle költöztető tehergépkocsi kategóriát tudunk kiállítani, magán lakások, vagy irodák, akár belföldi, vagy akár nemzetközi költöztetésének professzionális elvégzéséhez. Speciálisan költöztetésre kialakított tehergépkocsijaink széles méret választéka, lehetővé teszi, hogy cégünk, egy fordulóval képes legyen megoldani akár az 1 szobás lakástól, a  4 - 6 szobás lakásig terjedő mennyiség, szakértő, és profi költöztetését is. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a négy különböző méret szerinti kategóriát, mely alapján megkönnyítjük Önnek a helyes, és jó döntés meghozatalát. Segítségünkkel, Ön kiválaszthatja, a lakása méretének, és az ingóságai mennyiségének, megfelelő nagyságú, és méretű, költöztető teherautót. A II. kategória bemutatásában feltűnhet az olvasónak, hogy a kategórián belül, eltérő a raktérfogat, és a hasznos terhelhetőség is. Ebben a kategóriában, a 7.5 és a 12 tonnás költöztető teherkocsikat ajánljuk ki, és mutatjuk be az ügyfeleinknek. A 7.5 tonnás, és a 12 tonnás összterhelésű költöztető tehergépkocsiknak szinte azonosak az útvonalra kivetíthető költségeik, viszont nagyon eltérőek a lehetőségeik, a költöztethető súly, és ezáltal a költöztethető mennyiség tekintetében is. Tehát a II. kategóriában, a legfontosabb mérlegelni való, hogy a 7.5 tonnás összterhelésű tehergépkocsi, költöztetésre specializálódott, és kialakított, dobozos változata, alig 1. 800 kg - 2.000 kg (típustól függően) hasznos terhelhetőséggel, tehát raksúllyal rendelkezik. Ez bizony, már akár egy 1.5 szobás lakás esetében is kevés lehet. Ennek következtében, ebben a kategóriában, kizárólag, a 12 tonnás összterhelésű költöztető tehergépkocsi, az ajánlott, és a jó választás.

Dobozos felépítmény hatalmas előnyei!

Minden kategóriánál a legfőbb, és elsődleges szempont, a zárt, dobozos, speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított felépítmény, mivel a nemzetközi költöztetés esetén, a hosszú költöztetési távot, és időt figyelembe véve, csak ez a felépítménymód garantálja a sérülésmentességet, és a biztonságot. Nálunk nyugatabbra, a magasabb költöztetési kultúrával, és hagyománnyal rendelkező országokban is, kizárólag dobozos felépítményű költöztető tehergépkocsikat alkalmaznak, e speciális szaktudást, és felszerelést igénylő munkára. A dobozos, és burkolt felépítményű, költöztető tehergépkocsi merev, és egyben filcezett kialakítása megvédi az Ön ingóságait, mind a sérülések lehetőségétől, mind az esetleges pihenőidőben, a parkolókban történő ponyva-felvágásos lopásoktól. De nem csak a ponyva felvágások elkerülése miatt más a dobozos kialakítás, hanem maga a felépítmény merevsége, és egysége adja a nagyfokú különbözőséget. Hogy érzékeltessük az eltérés nagyságát, ez olyan, mint mikor Ön egy gyenge, lágy oldalfalú dobozba pakolja, a nehéz porcelánjait, vagy egy erős 5 rétegű masszív, a mozgatást is egységesen, és jól viselő dobozba teszi ugyanezt. Ponyvás felépítménnyel készült tehergépkocsi belföldi költöztetésekhez is, csak nagymértékű átalakítás, specializálódás után lehet alkalmas. Nemzetközi költöztetések elvégzéséhez viszont egyértelműen kerüljük, az erre a munkára nem alkalmas ponyvás felépítményű tehergépkocsikat.

Cikkünk folytatásaként olvashatja a mind a 4 kategória részletes, egyenként lebontott bemutatását. Így megértheti, minden egyes kategória lehetőségeit, és egyben korlátait is.  

Természetesen cégünk, a Franko-költöztetés több évtizedes tapasztalatát fölhasználva segít Önnek, akár telefonon, akár elektronikus levelezés útján, vagy személyesen, e fontos döntése meghozatalában. Lehetővé tesszük gyakorlatunkkal, szakértelmünkkel a helyes, és az Ön számára legelőnyösebb költöztető tehergépkocsi kiválasztását.

Cégünk dolgozói szívesen válaszolnak bármilyen felmerülő kérdésre, segítve ezzel, hogy Ön a legkönnyebben tudja kiválasztani, az igényének, tehát az ingóságai mennyiségének, a legmegfelelőbb kategóriájú költöztető tehergépkocsit.

Nemzetközi költöztetések magas színvonalú elvégzésére egyedileg kialakított, dobozos, párnázott, és filcezett belterű, speciális merev felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikat biztosítunk. A költöztető tehergépkocsijainkban ingóságai teljes csomagolásban, levédetten, tökéletes biztonságban, és sértetlenül költöznek akár több ezer kilométert is.
I. Speciálisan költöztetésre kialakított „furgon” kategória

I. Speciálisan költöztetésre kialakított „furgon” kategória

3,5 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 23 m3-es raktérfogattal. 
A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 800 kg!!!

Tovább: Költöztető kategória I. ⤑

II. Speciálisan költöztetésre kialakított  2 tengelyes 7. 5-12 tonna összterhelhetőségű kategória

II. Speciálisan költöztetésre kialakított 2 tengelyes 7. 5-12 tonna összterhelhetőségű kategória

7, 5 - 12 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 37-49 m3-es raktérfogattal.
A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 2800 - 5000 kg

Tovább: Költöztető kategória II. ⤑

III. Speciálisan költöztetésre kialakított  2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű, „extra méretű” szóló kategória

III. Speciálisan költöztetésre kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű, „extra méretű” szóló kategória

12 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 56 m3-es raktérfogattal.
A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 5. 000 kg

Tovább: Költöztető kategória III. ⤑

IV. Speciálisan költöztetésre kialakított  Pótkocsis szerelvény - 4 tengelyes - 21 tonna összterhelhetőségű kategória

IV. Speciálisan költöztetésre kialakított Pótkocsis szerelvény - 4 tengelyes - 21 tonna összterhelhetőségű kategória

21 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 92 m3-es raktérfogattal.
A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 11. 000 kg

Tovább: Költöztető kategória IV. ⤑

Tel.: +36 1 2903 380 Fax: +36 1 2910 995
 Tel./Fax: +36 1 2948 075
 +36 20 9552 669  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.