Személygépkocsik szállítása nemzetközi költöztetések esetében!

Nemzetközi költöztetéseknél nagyon sok esetben, a nagy távolság okán felvetődik az ügyfelek részéről, a személygépkocsijuk szállítása, a személyes ingóságok költöztetésével, egy időben, és párhuzamosan.

Cégünk a Franko – költöztetés már évtizedek óta maximálisan partner kíván lenni, az ilyen jellegű igények kielégítésében, a költözni kívánó ügyfelünk, megrendelőnk személygépkocsijának költséghatékony távolsági szállításában is.
Személygépkocsik szállítása nemzetközi költöztetése

Azzal tisztában kell lenni, hogy a költöztető tehergépkocsi után kapcsolt trailer nem megoldás, mert a költségeket az egekbe veri. Sajnos, mint ezen a web lapon, már több cikkünkben is említettük, az egész Európára érvényes, tehergépkocsikra kivetett, igen magas megtett kilométer alapú út díj, a tengelyek számától, és a környezetvédelmi besorolástól függ.

Értelemszerűen, ha egy pótkocsit, egy személygépkocsi szállítására alkalmas trailert kapcsolunk a kéttengelyes költöztető tehergépkocsira, akkor a tengelyszám duplázódik. Hogy érzékelni lehessen, nemzetközi költöztetés esetében, ennek a költségekre gyakorolt hatását, példának okául Ausztrián oda-vissza (Hegyeshalom - Suben) áthaladni, egy 2 tengelyes legmodernebb EUR 6-os környezetvédelmi besorolású költöztető tehergépkocsival, nagyságrendileg 60.000 HUF összeget kell fizetni a tehergépkocsi üzemeltetőjének. Ha a tengelyszám duplázódig, a felkapcsolt pótkocsi miatt, a fizetendő út díj is duplázódig, tehát Ausztria ezen viszonylatában 120.000 HUF összegért történhet meg a traileres (4 tengelyes) közlekedés.

Ez csak egy Ausztriai példa volt, de kicsit több, vagy kevesebb összeg szerint, ez szinte minden Európai országra igaz, és érvényes. Összegezve, például egy Magyarország –Hollandia költöztetés esetében, az út díj összege nagyságrendileg 160-180.000 HUF összeggel növekedne.

De ekkor még nem beszéltünk a 100 kilométerenként minimum 8-10 literrel megemelkedő fogyasztásról, annak felmerülő költségéről. Sajnos a fent említett viszonylat szerint, már ez is 130. 000 HUF összeggel kalkulálható, és így már több mint 300. 000 HUF összegnél járunk, és még egy cent haszon nincs magán a szállításon.

Ez már olyan összeg, amit már nagyon kevesen vállalnának fel, hogy a személygépkocsijuk Európán belül átköltöztetésre kerüljön.

Hatékonyabb megoldás a személygépkocsik szállítására

A Franko költöztetés erre a problémára is szeretett volna megoldást találni, és jelenleg a költöztetni kívánt ingóság mennyiségének alakulása szerint két féle költséghatékony szállítási módot tud felkínálni tisztelt megrendelőinek.

Ha a költöztetni kívánt mennyiségű ingóság nem haladja meg a 25 m3-t, akkor a 61 m3-es IV. kategóriás dobozos, párnázott oldalfalú, extra, és Magyarországon egyedi méretű költöztető tehergépkocsink esetében, egy 5,1 méteres rész szabadon marad. Ezen az egyedi kialakítású költöztető tehergépkocsin, az alsó plató boritáson kialakítottunk igen erős kötés pontokat, ahová a személygépkocsi kerekei fix rögzítésre kerülhetnek. Le és felálláskor ez az egyedi költöztető tehergépkocsi, légrugós kialakításával leengedi a hátulját, hogy a felépítmény a lehető legközelebb kerüljön a talajhoz. Ez után felhelyezük erre a feladatra speciálisan kialakított két rampánkat, amin biztonságosan megtörténik a személygépkocsi fel, majd leállása.

Ezzel, jóval kedvezőbb áron, csak kevéssel magasabb árfekvésben tudjuk elvégezni a nemzetközi költöztetést, és a személygépkocsi szállítását egyben, mintha Ön egy IV. kategóriás költöztető tehergépkocsi által szállítani tudó ingóság mennyiséget (61 m3-i ingóság) kívánna költöztetni velünk.

Ha a nemzetközi költöztetés mennyisége meghaladja a 25 m3-i mennyiséget, akkor kerülhet képbe a második általunk kínált, szintén kedvező árfekvésű megoldás.

A személygépkocsiját jogosítvánnyal, nemzetközi viszonylatban is érvényes papírokkal rendelkező gyakorlott rakodónk vezeti. Ilyenkor a „saját lábán” teszi meg a nemzetközi költöztetés távját a személygépkocsija. Ebben az esetben a költöztető tehergépkocsit követve, annak maximálisan tudó 89 km/ó sebességével halad a kollegánk. A fogyasztás ennek megfelelően meglepően, eddig Ön számára még nem tapasztalt mértékben alacsony lesz. Az tankolási, és úthasználati díjakról bizonylat alapján elszámolunk. Minden esetben teli tankkal vesszük át, és azzal is adjuk át az ügyfelünk részére a személygépkocsiját, így teljesen korrekt, és számolható lesz az aktuális költség.

Érvényes nemzetközi casco biztosítás meglétét megköveteljük, és a casco biztosítás önrészének mértékéig felelősséget is vállalunk az általunk történő vezetés időtartamára. A kocsi átvételekor körbe fényképezzük a személygépkocsit, esetleges sérüléseit ezzel dokumentáljuk, és eszerint adjuk át a tulajdonosának a kocsit.

Személygépkocsik szállítása nemzetközi költöztetése
 Személygépkocsik szállítása nemzetközi költöztetések esetében!
Személygépkocsik szállítása nemzetközi költöztetések esetében!
 Személygépkocsik szállítása nemzetközi költöztetések esetében!
Személygépkocsik szállítása nemzetközi költöztetések esetében!

Fontos hogy szervízelt, az útvonalat saját lábán megtenni képes személygépkocsik esetében jöhet szóba ez a megoldás.

Ennek a szállítási formának a költsége a távolságtól függően 40-80.000 HUF összeggel kalkulálható, természetesen a tankolási, és útdíj költségeken felül.

Mindkét személygépkocsi szállítási lehetőséget, már több mint egy évtizede rendszeresen, tehát nagy szakmai gyakorlattal a hátunk mögött végezzük.

Cégünk a Franko-költöztetés, reméli, hogy a nemzetközi költöztetések esetében felmerülő minden gondot, és problémát levessz az ügyfelei válláról, hogy megkönnyítse az amúgy sem egyszerű ország és lakhelyváltás nehézségeit.

Kérem, írjon, hívjon és nemzetközi költöztetések végzésében már több mint 20 éves tapasztalatunkkal, Magyarországon egyedülálló költöztető gépjárműparkukkal, szakértő személyzetünkkel, magas szakmai színvonalat biztosítva segítünk Önnek.