Franko költöztetés logó

Nemzetközi költöztetés

A nemzetközi költöztetés egy nagyon igényes és sok összetevős bizalmi szakma. Sajnos Magyarországon a szakmai elismertsége igen alacsony szinten van, alapvetően az általános áruszállítás részeként tekintenek rá.

Pedig nem az - sokan csak a félresikerült nemzetközi költöztetésük után ébrednek rá, hogy hibáztak, mikor egy nem erre a szakmára specializálódott céget bíztak meg lakásuk, személyes ingóságaik nemzetközi viszonylatban történő költöztetésével.

Rendkívül fontos ebben a szakmában a speciális, párnázott dobozos, egyedi költöztető tehergépkocsik feltétele, valamint nélkülözhetetlen ebben a nehéz munkában a kitartó, gyakorlott, és megbízható rakodó, költöztető személyzet megléte.

Ebben a cikkben segíteni kívánunk minden érdeklődőnknek, bemutatva a költöztetéshez nélkülözhetetlen tehergépkocsik szükségességét, és a gyakorlott személyzet fontosságát. Bemutatjuk árképzésünket is, hogy teljes képet kaphasson minden kedves ügyfelünk magáról a nemzetközi költöztetésről.

A dobozos, párnázott költöztető tehergépkocsik szükségessége

A dobozos tehergépkocsik nemcsak azért nélkülözhetetlenek (bár ez is kiemelten fontos szempont), hogy a parkolókban a kötelezően kiveendő 9-11 órás pihenő időkben ne tudják a ponyvát felvágva megdézsmálni az erre szakosodott és sajnos igen gyakran felbukkanó tolvajok. Ennél jóval fontosabb az a funkciója, hogy a sérülésmentességet a csomagoláson és a szakértő elhelyezésen kívül csak a dobozos és párnázott oldalfalú felépítmény tudja biztosítani.

A bútorok és ingóságok cégünk szakemberei által végzett csomagolását, majd a költöztető felépítményen való elhelyezését részletesen leírjuk „A nemzetközi költöztetés munkafolyamatai” aloldalunkon. Abban a cikkben láthatja minden kedves érdeklődő, hogy az előzetesen alaposan filcekbe, illetve légbuborékos fóliába általunk becsomagolt bútorok úgy kerülnek a költöztető tehergépkocsi felépítményén elhelyezésre, mint egy kirakós játék darabjai. A felépítmény teljes keresztmetszete ki van töltve a több sorban egymásra helyezett bútorokkal és ingóságokkal. A bútorok és ingóságok külön-külön védetten, és egységesen nagyon feszesen, minden külön mozgást megakadályozva vannak elhelyezve, akár 2,6 méter magasan is a felépítményen. Ennek az „egységnek” a merevségét, minden mozgás nélküliségét, maga a párnázott oldalfal, tehát a dobozos felépítmény adja meg.

Ennek tökéletes ellentéte a ponyvás felépítményű tehergépkocsi. Az általános áruszállítás ponyvás kocsikkal történik. Magát a ponyvát egy fém tartószerkezet merevíti, de mind a ponyva, mind a tartószerkezet nagy mozgásban, folyamatos rezonanciában van az út során. Általános, raklapos áruszállításnál nincs szükség merev oldalfalra, hiszen az árut egy racsnis, több tonnát is rögzíteni képes szerkezettel kapcsolják a felépítmény aljához, azaz magához a platóhoz. A ponyva csak az esőtől, és egyéb időjárási tényezőtől óvja az általános, raklapos árut, támasztási, és rögzítési szerepe nincs.

Kicsit hasonlatos példa: ha Ön a kényes porcelánjait külön-külön igényesen csomagolja, és behelyezi, egy erős oldalfalú 5 rétegű dobozba, és annak teljes légköbméterét feszesen kitölti, ingóságainak sérülési veszélye minimális. Viszont, ha Ön ugyanolyan alaposan becsomagolja porcelánjait, de egy gyenge, lágy oldalfalú 2, vagy 3 rétegű dobozba csomagolja, akkor valószínűsíthetően porcelánjai nem ússzák meg sérülés nélkül a nemzetközi költöztetést. Ez abból adódik, hogy a lágy oldalfal nem rögzíti egységes egészként a doboz beltartalmát. Külön-külön mozognak az ingóságok, így valószínűleg sérülni fognak.

A fentebb leírtak alapján, a legalapvetőbb követelmény nemzetközi költöztetések esetében a dobozos tehergépkocsi, és azon belül is a párnázott oldalfalú, speciálisan költöztetésre kialakított felépítmény megléte. A Franko-költöztetés 5 különböző méretkategóriában képes biztosítani a fentebb leírt követelményeknek megfelelő egyedi költöztető tehergépkocsit. A magyar piacon egyedülálló választékban és minőségben biztosítunk modern nemzetközi költöztetésre kialakított tehergépkocsikat.

Profi rakodók.

Egy pár szót érdemes a rakodást végző személyzetről is ejteni. Rendkívül nehéz, nagy gyakorlatot, figyelmet és hozzáértést igényel a nemzetközi költöztetésben az ingóságok és bútorok előkészítése, profi sérülésmentességet jelentő csomagolása. Ugyanilyen nélkülözhetetlen az ingóságok, bútorok akár emeletekről történő sérülésmentes lehordása, majd a lerakóhelyen a lakásba történő beszállítása, majd ott történő elhelyezése. A költöztető tehergépkocsin a fentebb leírt módon történő „bútor kirakós” elvégzésére csak a legképzettebb „pakkerek” képesek.

Higgyék el, erre nem képes egy általános sofőr, vagy egy barát, ehhez több év gyakorlat kell, aminek a megszerzését csak kemény munkával, több év gyakorlatával lehet elérni. És még nem is beszéltünk a megbízhatóságról, lekáderezhetőségről.

A Franko Költöztetés csak saját bejelentett alkalmazottaival és csak saját infrastruktúrájával végez nemzetközi költöztetéseket. Nem alkalmazunk alvállalkozókat, nem adunk el fuvarokat. A nemzetközi költöztetéseket magas színvonalon, profi alkalmazottakkal, és egyedi speciális költöztető tehergépkocsikkal végezzük.

Általános áruszállítás, kapcsolt munkák - a nemzetközi költöztetés végelszámolása nem lesz kellemes

Igen sok általános fuvarozó, illetve fuvarozó cég vállal esetenként nemzetközi költöztetést, összekapcsolva más jellegű áruszállítással. Ebből igen kevés az, aki ezzel a nagyon kényes és nagy szakértelmet kívánó munkával kizárólagosan, a szakmai szempontokat maradéktalanul figyelembe véve foglalkozik. Így a rakodók hiánya, vagy szakképzetlensége, a gépkocsi felépítményének minden védelmet nélkülöző kialakítása, burkolatlansága, illetve minden a költöztetéshez szükséges védő és szállítóeszköz hiánya bizonytalanná teszi a költöztetés végkimenetelét. És erre a sok rossz dologra felteszi a koronát a ponyvás felépítményű általános tehergépkocsi használata.

A végén az olcsóbb lesz a drágább!

Kapcsolt, általános, vagy gyűjtő fuvarozásnál szinte mindig a megrendelőnek kell biztosítani a fel- és lerakodáshoz szükséges rakodókat, vagy gyakorlatlan, a költöztetésben, mint szakmában járatlan embereket biztosít az általános fuvarozást végző cég. Szaktudás hiányában szinte lehetetlen sérülések nélkül megoldani egy-egy nemzetközi költöztetést. A végső költségelésnél kiderül az általános igazság, hogy a végén az eredetileg olcsónak tűnő megoldás lesz az igazán drága. Minden plusz felmerülő költséget összeadva és rászámolva az idegeskedést, a saját munkát, sérüléseket, azok kijavítási költségét, negatív lesz az egyenleg. Higgye el, a nemzetközi költöztetés egy szakma, amit érdemes felelősséggel, magas színvonalon dolgozó, több évtizednyi gyakorlattal rendelkező speciális felszereltséggel és tudással rendelkező költöztető cégre bízni.

Specializált, profi, komplett költöztetési szolgáltatás

A költöztetésnél legfontosabb ‘dolgot’, a profi „pakkert”, a gépkocsin való sérülésmentességet garantáló elpakolást, elhelyezést végző szakembert, és a gyakorlott le- és felhordást végző rakodókat, illetve a védő, burkolóanyagok és szállítóeszközök biztosítását, csak kizárólag nemzetközi költöztetést végző cég tudja maradéktalanul biztosítani.

Nemzetközi költöztetés teherautó

Ezért érdemes egy kizárólag költöztetések elvégzésére specializálódott cég szakképzett brigádjait igénybe venni, nemzetközi költöztetés esetén.
A Franko-költöztetés, mint a nemzetközi költöztetést szakmaként kezelő cég, 1990-óta, tehát közel három évtizede specializálódott nemzetközi viszonylatú komplett költöztetések elvégzésére.

Nemzetközi költöztetés teherautó

Cégünk vállalja Magyarországról külföldre, illetve külföldről hazánkba történő nemzetközi költöztetések - akár be- és kicsomagolással, mindennemű csomagoló anyag biztosításával együtt történő - magas színvonalú komplett elvégzését is. Természetesen az ingóságai hosszabb-rövidebb ideig történő tárolását is elvégezzük erre szakosodott raktárunkban. Az Európai Unió Magyarországon kívüli országai közötti nemzetközi költöztetéseket is magas és professzionális szinten elvégezzük.

Svájc, Norvégia, Montenegró és Szerbia esetében végzett nemzetközi költöztetéseknél a komplett vámolást, vámolási procedúrát ismerjük, és igény szerint el is végezzük. Több évtizedes gyakorlatunk segít e kényes, összetett folyamat tökéletes és problémamentes elvégzésében. Biztosítjuk a nyugodt vámkezelést, és az ezáltali nyugodt és magas színvonalú nemzetközi költöztetés kivitelezését, nem EU országokból nem EU országokba is.

Komplett szolgáltatások

Egyéni igényeknek megfelelően csomagolóanyagot biztosítunk: a teljeskörű komplett becsomagolást, előkészítést, igény szerinti kicsomagolást, bútorok szét-, majd összeszerelését, iratanyagok sorrendtartásos költöztetését, számítástechnika (IT) rendszerek mozgatását is professzionális szinten megoldjuk. Költöztetünk nemzetközi viszonylatban élménymedencéket, szoláriumokat, és egyéb extra súlykategóriás ingóságokat is. Összefoglalva, nemzetközi költöztetések esetén is mindent kompletten, saját szakképzett, kizárólag költöztetéssel foglalkozó szakembereinkkel és a nemzetközi költöztetésre kialakított speciális dobozos, burkolt, védő, és szállító eszközökkel ellátott egyedi tehergépkocsijainkkal végzünk el.

Teljes körű felelősségvállalás, garancia mellett végzett nemzetközi költöztetés

Cégünk a Franko-költöztetés, nemzetközi költöztetések elvégzése esetén bútorai, személyes ingóságai kevés- és szakértő kézen mennek keresztül, így a sérülés veszélye statisztikáink szerint elenyésző, illetve a felelősség, és ezáltal a garanciavállalás is teljesen konkrét.
Nemzetközi költöztetési munkánkat külön eseti, egyutas, speciálisan költöztetésekre kialakított nemzetközi biztosítással végezzük, így teljes körű garanciát vállalunk a költöztetés egészére.
Embereink a pihenőidejüket a hálófülkével rendelkező tehergépkocsijainkon töltik, így az Ön bútorai, ingóságai soha nem maradnak őrizetlenül. A nemzetközi költöztetéseknél használt dobozos felépítményű tehergépkocsijaink kívülről nem bonthatóak (pl. ponyva felvágás), így ingóságai rablás- és lopás ellen is biztonságban vannak.

A jó szolgáltató kiválasztása egyet jelent a gondtalan nemzetközi költöztetéssel

Nemzetközi költöztetés

A Franko Költöztetés minden dolgozója és a nemzetközi költöztetést végző különböző kategóriájú tehergépkocsijai rendelkeznek a nemzetközi költöztetéshez szükséges dokumentumokkal.
Angolul beszélő diszpécsereink megkönnyítik a magyarul nem beszélő ügyfelekkel a kapcsolattartást.

A cégünk által belföldi költöztetések esetén is nyújtott széles szolgáltatási kör, és a teljes garanciával végzett költöztetési munka ugyanúgy érvényes a nemzetközi költöztetéseknél is. Ezt részletesen elolvashatja a "Szolgáltatásaink" részben.

Nemzetközi költöztetés

Árképzésünk a nemzetközi költöztetések esetében

A nemzetközi költöztetéseket fix díjszabás ellenében tudjuk elvégezni.

A nemzetközi költöztetések esetében egy alapos, részletes, ügyféllel történő megbeszélés után - melyen közösen kiválasztjuk az adott nemzetközi költöztetéshez, illetve annak elvégzéséhez szükséges kategóriájú és méretű speciális költöztető tehergépkocsit - készítjük el részletes ajánlatunkat.

Nagyon fontos - és a nemzetközi költöztetés árát, illetve sikerességét legjobban meghatározó tényező - az egyedi felépítményű, dobozos, párnázott költöztető tehergépkocsi kiválasztása. Ebben segít ügyfeleinknek a Nemzetközi költöztető tehergépkocsik (Tgk) kategóriák linkünk.

Itt részletes leírásokkal, fényképekkel kerülnek bemutatásra a különböző (5 nemzetközi) kategóriák. Nemzetközi költöztető tehergépkocsijaink egyedileg, nemzetközi költöztetések professzionális szinten történő elvégzéséhez lettek kialakítva, hogy teljes biztonsággal, és sérülésmentesen tudjuk a költöztetését elvégezni.

A tehergépkocsi kategória, ebből kifolyólag a költöztetésre kerülő lakás nagyságának meghatározása, és a költöztetés körülményeinek megismerése után elkészítjük ajánlatunkat. Ajánlatunk tartalmazni fog különböző nemzetközi költöztetési szolgáltatásokat, opciókat, mint például komplett becsomagolás, kicsomagolás, csomagolóanyagok biztosítása, esetleges tárolási szolgáltatások. Felkészültségünk, gyakorlatunk lehetővé teszi akár olyan komplex szolgáltatási csomag igénybevételét is melyben a költöztetendő lakást becsomagoljuk, a csomagolóanyagok biztosításával együtt, majd a célországban történő lerakodás után kicsomagolunk. Igényelt esetekben olyan szinten berendezzük a lakást, hogy mire az ügyfelünk fáradtan megérkezik a hosszú út után, egyből a megvetett ágy nyugalma és kényelme fogadja. Ezt a minőségi szolgáltatásunkat Norvégiába történő, hazai orvosok kiköltöztetésénél rendszeresen igénybe veszik tisztelt megrendelőink.

Alap költöztetési szolgáltatásunk is tartalmazza a bútorok teljes becsomagolását, filcekkel, légbuborékos fóliával történő szakszerű teljes, és sérülésmentességet garantáló burkolását. Bútorok csomagolása, előkészítése költözéshez linkünk bemutatja ezen igényes szolgáltatásunkat.

Alap nemzetközi költöztetési csomagunk tartalmazza az ingóságoknak a költöztetendő lakásból történő lehordását, majd a lerakodási országban, adott címre történő behordását, végül pedig a lakásban, az ügyfél igényeinek megfelelő elhelyezését.

A bútorok csomagolásából visszamaradó hulladék csomagolóanyagot is elszállítjuk, hogy az ügyfeleinket ettől a gondtól is megszabadítsuk. Alapárunk tartalmazza egy adott, a lakás méretéből adódó átlagos mennyiségű bútor szükségszerű szét-, majd a lerakó címen történő összeszerelését. Munkánk minden fázisára felelősséget vállalunk, tehát a garancia teljes körű.

Cégünk biztosítás mellett végzi ezt az igényes szakmát, melynek bemutatását a Költöztetések teljes garancia mellett illetve a Biztosítások linkünkben tanulmányozhat minden részletre kiterjedően.

Nem EU országokból, vagy nem EU országokba történő költöztetésnél a vámolás teljes körű ügyintézését is vállaljuk. Ennek a szolgáltatásunknak a bemutatását a Nemzetközi költöztetés-vámolási ügyintézés linkünk alatt olvashatja.

Kérjen ajánlatot nemzetközi költöztetésre, és cégünk a professzionális színvonalat mindenkor figyelembe véve, amellett maximálisan elkötelezve, a lehető legkedvezőbb ajánlatot készíti el Önnek. Hiszen tudjuk, hogy mind a szolgáltatás színvonalával, mind annak árával maradéktalanul elégedett ügyfél a legjobb reklám részünkre.

VIGYÁZZON!

A nemzetközi költöztetés egy minőségi szakma.
A képzetlen, gyakorlatlan segítők, és a nem erre kialakított, általános áruszállításban használt tehergépkocsik több kárt okozhatnak, mint amennyit összességében megspórol.

Nemzetközi költöztető-tehergépkocsik méret szerinti kategóriái

I. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított „furgon” kategória

I. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított „furgon” kategória

3,5 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 23 - 30 m3-es raktérfogattal. A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 800 kg!!!

Nemzetközi költöztető kategória I. ⤑

II. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű kategória

II. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű kategória

12 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 49 m3-es raktérfogattal. A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 5000 kg

Nemzetközi költöztető kategória II. ⤑

III. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű, „extra méretű” szóló kategória

III. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű, „extra méretű” szóló kategória

12 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 56 m3-es raktérfogattal. A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 5. 000 kg

Nemzetközi költöztető kategória III. ⤑

V. kategória – Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított Pótkocsis szerelvény - 4 tengelyes - 21 tonna összterhelhetőségű kategória

V. kategória – Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított Pótkocsis szerelvény - 4 tengelyes - 21 tonna összterhelhetőségű kategória

21 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 92 m3-es raktérfogattal. A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 11. 000 kg

Nemzetközi költöztető kategória V. ⤑

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.