III. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű, „extra méretű” szóló kategória

12 tonna össztömegű speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított, dobozos, burkolt, párnázott egyedi felépítménnyel készült költöztető tehergépkocsi, 56 m3-es raktérfogattal. 
A hasznos terhelhetőség 5. 000 kg.

Szóló, tehát nem pótkocsis speciális költöztető tehergépkocsi esetében, ez a kategória, már extra, és egyedi méret nagyságot képvisel. Hazánkban, tehát Magyarországon ilyen extra nagyméretű és rakfelületű, költöztetésre kialakított párnázott, dobozos szóló tehergépkocsit, kizárólag cégünk, a Franko-költöztetés biztosít tisztelt ügyfelei részére. 2018. januárjáig ez volt a szóló kategóriában, a legnagyobb hazánkban, azóta viszont cégünk egyedileg gyártatott egy még nagyobb raktérfogatú, de még mindig 2 tengelyes (ezáltal jóval kedvezőbb költségű, és áru) kivitelű szóló, 61 m3-es 18 tonnás (IV. kategória) költöztető tehergépkocsit.

A III. kategória nagyságának, és kihasználhatóságának előnye abból adódik, hogy ha a II. kategóriás (49 m3) költöztető tehergépkocsival végzett nemzetközi költöztetésnél, 7 m3-i ingóság nem férne fel az adott II. kategóriára, akkor nem kell egy pótkocsis szerelvényt igénybe venni, hanem ez az extra méretű III. kategóriás költöztető tehergépkocsi megoldja az ominózus költöztetést, csak 5% -al magasabb áron, mint a II. kategória.

Ha ez az extra raktérfogatú III. kategória, vagy az ennél még extrémebb IV. kategória (61 m3 – 2018. januárjától cégünk alkalmazásában) nem létezne cégünknél, akkor pótkocsis, tehát négytengelyes költöztető szerelvényt (V. kategória) kellene használni a 49 m3-es, II. kategóriás kocsi lehetőségét, épp hogy meghaladó költöztetésekhez is. Ebből kifolyólag, egy nemzetközi költöztetés, ami főleg az egész Európára vonatkozó tengelyszámon alapuló autóútdíjak, és az üzemanyag fogyasztás függvényében alakul, igen nagyfokú költség növekedést, és ezáltali áremelést jelentene az ügyfelek számára. Ennek kiküszöbölésére, a költségek mérséklésére tökéletes megoldás a III., és a IV. kategória.

Ennek a kategóriának járulékos költségei szinte azonosak az előző (II. kategória) kategóriáéval, így ha Ön a saját ingóságai mennyiségét felmérve, éppen csak szűknek találja az előző kategória (II. kategória-49 m3) költöztetési potenciálját, akkor megtalálta, a tökéletes, és ár/elköltöztethető mennyiség szempontjából messze a legjobb megoldást.

Összefoglalva, a III. kategóriás költöztető tehergépkocsi, az extra, egyedi nagy rakteret biztosítva, maximum 5 % nagyobb szolgáltatási árért tudjuk biztosítani, mint a „II. kategóriás” költöztető tehergépkocsit.

A „III. kategóriában”, a speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított, burkolt, párnázott, dobozos raktérfogat extra méretű, nagysága 56 m3-es. Ez a költöztető tehergépkocsi, egy fordulóval lehetővé teszi, nemzetközi költöztetések esetében, a 3 – 3.5 szobás lakások, komplett, egyszerre, egy fordulóval történő költöztetését is. Nagyon jó ár/érték arányban tud költöztetni, az ár, és a költöztethető mennyiség összevetésében tökéletesen jó megoldás.

Hátránya, hogy ekkora raktérfogathoz (56 m3) már sok esetben kevés a 5.000 kg-os hasznos terhelhetőség. Ezt küszöböli ki a IV. kategória, mely szintén 2 tengelyes, de már 61 m3, és 9.000 kg ingóság költöztetésére alkalmas.

A szabályos, és megengedett raksúlyt, tehát a hasznos terhelhetőséget, ami ebben a kategóriában 5000 kg, Európa közutjain sűrűn, és rendszeresen ellenőrzik.

Európában a tehergépjárművekre kirótt megtett kilométer alapú útdíj nagysága a tehergépkocsi (szerelvény) tengelyeinek száma, és a vontató EURO (környezetvédelmi) besorolása határozza meg.

Az útdíjak Franciaországban, Ausztriában, Szlovéniában, és Svájcban a legmagasabbak. Egy két tengelyes EUR 5 – ös tehergépkocsi ezekben az országokban 20 - 30 euro cent (közötti) kilométer díjért haladhat. Ha egy pótkocsit is húz a kéttengelyes költöztető tehergépkocsi, (V. kategória) akkor + 2 tengellyel növekedik a besorolása, és egyes országokban, mint például Ausztria, és Svájc megduplázódik a kilométer díj.

Ugyanez a rendszer, a kissé mérsékeltebb árakat felszámító Németország, Olaszország, és Belgium útjain is.

A Magyarországi, HU-GO, Csehországi, Premid D, és a Szlovák MI-TO jelenleg viszonylag olcsóbbnak számítanak az útvonaldíjak tekintetében. Magyarországon, egy két tengelyes tehergépkocsi 42 HUF/km díjért megy, míg pótkocsival 82 HUF/km a költség.

Magyarországon 2018. január 01.től rendszerbe állt, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer.

Cégünk a Franko-költöztetés modern költöztető tehergépkocsiparkja, és ezáltali magas, kocsinkénti EURO környezetvédelmi besorolása miatt, ezeknél a nagyon magas tehergépkocsikra kivetett útdíjakon belül, a legmérsékeltebb díjfizetést kapja, így ügyfeleink részére is kedvezőbb költöztetési árat tudjuk biztosítási.

A III. méretkategóriában cégünk, a Franko-költöztetés által a nemzetközi költöztetésekre biztosított speciális költöztető tehergépkocsi, a következő:

MERCEDES Atego 1224.  

Zárt, burkolt, filcezett, speciálisan nemzetközi költöztetésekre kialakított, dobozos párnázott oldalfalú – 56 m3-es felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 12 tonna
Hasznos raksúly:    5.000 kg

A költöztetésre kialakított dobozos, párnázott, egyedi felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 8.65 m × 2.5 m × 2.6 m ~ 56 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 2.5 – 3.5 szobás lakás, komplett nemzetközi költöztetése végezhető el, ezzel a speciális, extra méretű költöztető tehergépkocsival.

Kérjen ajánlatot!

Kérjük helyesen megadni, a gyorsabb, és bővebb felvilágosítás lehetősége, illetve az általunk, vagy Ön által felvetődött kérdések részletesebb kommunikálása miatt.

infoHázszámot nem kérjük, megadni, de a többi adatra a megfelelő brigádlétszám kiajánlása, és az ajánlat elkészítése miatt szükség van. pl. nem mindegy, hogy egy III. emeleti lakásnál, a lift használható e?
Irányítószámot nemzetközi költözés esetében, feltétlen kérjük megadni.
Az összes felrakodó cím adatai: irányítószám, város, kerület, utca, emelet, lift van-e, (házszám, ajtószám nem szükséges)

A lerakó címnél ugyanúgy kérjük az általunk leírt adatok pontos megadását.
Az összes lerakodó cím adatai: irányítószám, város, kerület, utca, emelet, lift van-e (házszám, ajtószám nem szükséges)

infoKomplett költöztetés esetében fontos az elköltöztetendő lakás négyzetméterének megadása, mert abból, az évtizedek alatt elvégzett több ezer költöztetés tapasztalatait figyelembe véve, következtetni tudunk a munka valószínű volumenére.
Érdemes hozzáfűzni, hogy átlagosan, alul, vagy túlbútorozott lakás költöztetésére kér ajánlatott.
m2 alapterület, szobák száma, bebútorozás jellege, (pl. átlagos vagy túlbútorozott), hány fős család lakja.

infoA költöztetés hosszát nagyban befolyásolja, hogy a költöztetendő lakás bejárati ajtajához milyen közelségben tud a költöztető tehergépkocsi szabályosan leparkolni, és ott folyamatos rakodást végezni.

Hány méterre megoldható a lakástól (a tehergépkocsijaink 3 személyautónyi helyen tudnak parkolni)

infoA költöztetésre megadott minden ajánlati formánk tartalmazza, egy átlagos mennyiségre értve, a bútorok szükségszerű szét, majd összeszerelését. Az alól, csak a fix díjas ajánlat lehet kivétel, de ott is csak a speciális, és nagy darabszámban kívánt szerelési munkák képeznek külön díjazást. Pl. több darabszámú gardróbszekrény, vagy ajtókat, fiókokat behúzós autómatikával ellátott speciális szekrények.
Kell-e és ha igen, akkor Ön végzi-e el? Igényli-e a bútorok szét, majd összerakását? Ha igen, hányat?

infoItt érdemes, de nem feltétlen szükséges a különálló bútorokat felsorolni. Például: a nappaliban található 5 részes (egységre bontható) 2.4 méter magas, leszedhető felső, vagy alsó résszel nem rendelkező szekrénysor. Egy három részes ülőgarnitúra, és egy fiókos komód, stb.

Pl.: szekrények száma

infoItt az Ön által igényelt időpontok megadását kérnénk, de ha ezt még nem tudja konkretizálni, akkor lehetőség szerint, a költözését hétköznapi, vagy szombati napon történő elvégzését jelölje meg.

Nemzetközi költöztetéseknél, ez természetesen a több munkanap okán, külön egyeztetést kíván, melyben minden segítséget megadunk, hogy Ön átlássa a nemzetközi költöztetés lehetséges menetét.

Adatvédelemi nyilatkozat


Nyomtatás