Franko költöztetés logó

I. Speciálisan belföldi költöztetésre kialakított „furgon” kategória

3,5 tonna össztömegű, speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos, burkolt, párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsi, 23 - 30 m3-es (közötti) raktérfogattal.
A hasznos terhelhetőség Budapestet elhagyva maximum: 800 kg!!!

A Franko-költöztetés, nem az általánosan elfogadott, döntött és bordázott, fém oldallal, raktéren belüli kerékjárati dobbal kialakított, költöztetésre sajnos nem igazán alkalmas furgonokat biztosítja ügyfeleinek.

Egyedi kialakítású, külön önjáró alvázra épített, zárt, magas dobozos, filcezett, és párnázott oldalfalú, felépítményű tehergépkocsikat (furgonokat) biztosítunk, az I. kategóriában is.

Így az általánosan elfogadott furgonoknál sokkal nagyobb rakteret tudunk biztosítani, ebben a legkisebb „furgon” kategóriában is. A költöztető tehergépkocsi speciális, és egyedi kialakítsa, egyenes, és magas oldalfala, és burkoltsága alkalmassá teszi ingóságok, és kényes féltett bútorok szakértő, és biztonságos költöztetésére is. Budapesten belüli költöztetéseknél hatékony megoldás lehet ez a kategória.

Vidéki viszonylatban az „I. kategória” nagy előnye, hogy a viszonylagosan nagy raktérfogat ellenére (23 - 30 m3), személykocsikra érvényes autópálya, és autóút díjakkal (vignettákkal) közlekedhet, a nagyobb költöztető kategóriákhoz képest alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett. Hiszen ez a kategória azért olcsóbb, mert 3500 kg összsúly alatt a személygépkocsikra érvényes díjazással közlekedhet. Viszont így a 2700 kg önsúlyát figyelembe véve, csak 800 kg hasznos terhelhetőség áll rendelkezésre. Egyértelműen ez a legolcsóbb árfekvésű, díjazású választható kategória, vidéki költöztetések esetében, viszont ha az elköltöztethető mennyiséget összevetjük a díjaival, akkor már sajnos már korántsem olyan költséghatékony ez a megoldás. Vidéki költöztetéseknél csak ténylegesen kis mennyiségű, tehát maximum 8m3-i ingóságnál jó választás, ez a kategória.  

Sajnos az I. kategória nagy hátránya, és egyben kihasználhatóságának korlátja a méretéhez, és raktérfogatához viszonyított csekély hasznos terhelhetősége.

Ez csupán, csak 800 kg, és ebből következve, a nagy raktérfogata ellenére, csak kis mennyiségű ingóság költöztetésére lehet alkalmas ez a kategória Budapestet elhagyva. Hogy a Budapest határ érthető legyen minden kedves itt érdeklődő számára, tudni kell, hogy Budapesten belül nincsenek súlyellenőrző, tehergépkocsikat bevizsgáló állomások, illetve az aszfaltburkolatba sem kerültek beépítésre az automata mérlegek. Így Budapesten belül nagyon hatékony tud lenni ez a kategória, hiszen relatív mozgási lehetőségét, mozgékonyságát ki tudja használni a sűrű forgalomban, és az ellenőrzés híján, a 30 m3 hasznos raktérfogattal, akár 1.5 - 2 szobás (közötti) lakások egyszerre történő költöztetése is megoldható vele. Viszont, amint Budapestet elhagyja, az ellenőrzés valószínűsége fennáll, illetve mint fentebb is írtuk, már beépítésre kerültek az aszfalt burkolatba, az automata súlyellenőrző mérlegek is. Így a rakható térfogat lehetőségét jelentősen felülírja, és korlátozza, a maximum 800 kg hasznos terhelhetőség szabálya.

Túlterhelést a belföldi közlekedési hatóság, sűrűn ellenőrzi, és komolyan, extra mértékben bünteti.

Az I. kategóriában alkalmazott „furgonok” lehetősége, és kapacitása, Budapesten belül, akár 1.5 -2 szobás lakások költöztetése is lehet. Budapestet elhagyva, a fentebb leírtaknak megfelelően, a hasznos terhelhetőségének korlátai okán, maximum kisebb albérletek, vagy alulbútorozott 1 szobás lakások költöztetésének elvégzésére képes ez a kategória.

A maximálisan megengedett raksúlyt, tehát a hasznos terhelhetőséget Magyarországon igen gyakran ellenőrzik, és nagyon szigorúan szankcionálják, és büntetik, a legkisebb tolerancia nélkül. 2018. január 01.től rendszerbe áll, az aszfaltburkolatba épített automatikus súlymérő rendszer, amely akár 1 kg túlsúly esetén is büntet.

Az itt bemutatott I. kategóriában, cégünk a Franko-költöztetés, a Budapesti, és Magyarországi, tehát belföldi munkára biztosított, speciális költöztető tehergépkocsik:

A Franko-költöztetés a belföldi minőségi költöztetési munkák elvégzésére 3 darab „I. kategóriás” speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított tehergépkocsit tud megrendelői részére biztosítani.

Mercedes-Benz Sprinter 313. – zárt, burkolt, párnázott oldalfalú, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos felépítménnyel

Összterhelhetőség: 3,5 tonna
Hasznos raksúly:    800 kg !! Vidéki költöztetés esetében maximálisan figyelembe kell venni.

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság):

  • 5.0m x 2.2m x 2.5m ~ 23-30m3

Egy fordulóval Budapesten belül megközelítőleg, egy 1 - 2 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális költöztető tehergépkocsi kategóriával.

Budapestet elhagyva, vidéki viszonylatban a súlyterhelhetőségének korlátja miatt maximum 1 szobás lakás költöztetése megoldható vele. Nagyságrendileg 800 kg – 8 m3.

Kérjen ajánlatot!

= Kitöltési útmutató, melynek betartásával konkrétabb, és pontosabb ajánlatot tudunk készíteni Önnek. Köszönjük!

Űrlap hiba jelentése

Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális karakterek)
Érvénytelen e-mail cím!
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)

Érvénytelen kitöltés!
Érvénytelen kitöltés! vagy (Speciális nem Magyar karakterek)
Érvénytelen kitöltés!

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.