Bútorok csomagolása, előkészítése költözéshez

Egy szakszerűen, profi céggel elvégeztetett költöztetés alapelvárása minden ügyfélnél, megrendelőnél, hogy az ingóságok sérülésmentesen kerüljenek át az egyik címről a másik címre. Ez első hallásra egyszerűnek tűnik, de sajnos egyáltalán nem az. Több tényezőnek kell megfelelni, hogy azt mondhassuk, egy felkészült gyakorlott költöztető végzi a munkát, ami által nagy esély van rá, hogy gond, és főleg sérülés nélkül elvégezzék a lakásunk tartalmának a költöztetését.

A speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított, burkolt, filcezett oldalfalú, és merev, lehetőleg dobozos,(nemzetközi költöztetés esetében csak is az!), vagy erősített oldalfalú ponyvás tehergépkocsi az első feltétel.

Legalább ilyen fontos a profi, gyakorlott, kizárólag ebből élő, fellelőség teljes költöztető cég kiválasztása. A cég ha lehet több brigáddal, és költöztető tehergépkocsival rendelkezzen, nehogy egy műszaki probléma, vagy egy nagyobb haszonnal kecsegtető munka lehetősége megakadályozza a  költöztetésünk elvégzését.

A profizmusból következik az egyik leglényegesebb szolgáltatás, mi több alapszolgáltatás meglétének a fontossága, a bútorok előkészítése, szükségszerű szétszerelése (a lerakó címen történő összeszerelése) és csomagolása, burkolása, tökéletes sérülés elleni védelme.

A bútorok csomagolására levédésére azért van szükség, mert sajnos a költöztetés közben, a felépítményen igen nagy  a mozgás, természetes rázkódás, tehát egymáshoz való dörzsölődés, ütés éri bútorainkat.

Ha a bútorok csomagolását, filcezését, légbuborékos, és zsugor fóliával történő levédését nem végzik el a költöztetésünket végző cég emberei, akkor nagy esély van rá, hogy a bútoraink állaga, és épsége, már nem lesz ugyanaz, mint a költözés előtt volt.

Bútorok csomagolásának, levédésének több fázisa van, amely kissé eltérő a nemzetközi, és a belföldi költöztetések esetében. Kissé egyszerűbb pár lépéssel kevesebb a belföldi költöztetéseknél, és összetettebb a nemzetközi költözések elvégzésénél. A különbség abból adódik, hogy a nemzetközi viszonylatban végzett költöztetésnél hosszabb távú, ezáltal a bútorokra nagyobb erőhatás valószínűsíthető. Ugyanez egy Budapesten belül végzett költöztetésnél kisebb, illetve az órabéres tarifa szerint a leggyorsabb, de még a biztonságot garantáló csomagolás lehet a jó, és üdvözítő megoldás.

A Franko-költöztetés nemzetközi költöztetés esetében, a felrakodás megkezdése előtt, a felkészítési fázisban, legelőször zsugor fóliával tekeri be az ügyfelek bútorait. Ez arra szolgál, hogy a bútorra rákerülő filc, ne sértse meg, az esetleg porosabb bútorokat sem. Ebben az esetben a fólia kizárja a por által okozott sérüléseket, míg a vastag filc, a bútorok felépítményen történő mozgásai által okozott sérülésektől óvják az adott ingóságot.  Értékesebb, például antik bútorok esetében, még a pakker, tehát a felépítményen történő elhelyezést végző szakértő dolgozó, még egy steppelt pokrócos védelemmel is ellátja bútorokat, majd úgy végzi el, azok feszes, minden külön mozgást megakadályozó elhelyezését a felépítményen.

Belföldi költöztetések esetében, az előkészítés fázisában a fóliázás történik, majd ezen felül a költöztető tehergépkocsi rakfelületén történő pokrócos védelem a következő csomagolási feladat.

Ezek a csomagolási előkészítési módok kihagyhatatlanok egy minőségi költöztetési szolgáltatás esetében.

Egy pár képpel próbáljuk bemutatni, hogy a Franko-költöztetés 30 éve, a költöztetések tökéletes elvégzésének jegyében, hogyan nyújt ebben a szolgáltatásban is, legmagasabb színvonalat.