II. Speciálisan költöztetésre kialakított 2 tengelyes 7. 5-12 tonna összterhelhetőségű kategória

7, 5 - 12 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 37-49 m3-es raktérfogattal.
A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 2800 - 5000 kg

II. Speciálisan költöztetésre kialakított 2 tengelyes 7. 5-12 tonna összterhelhetőségű kategória

7, 5 - 12 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 37-49 m3-es raktérfogattal.
A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 2800 - 5000 kg
Speciálisan költöztetésre kialakított 2 tengelyes 7. 5-12 tonna összterhelhetőségű kategória

A „II. kategória” nagy előnye a jelentős méretű raktérfogat, mely alkalmassá teszi nagy, és komplett költöztetések szakszerű elvégzésére. A burkolt, filcezett, dobozos kialakítású raktér térfogata 37-49 m3-es, így 1,5 - 3,5 szobás lakások teljes költöztetésére igénybe vehető. Összességében ez a kategória a leggyakrabban igényelt, és használt költöztető tehergépkocsikat képviseli.

A kategória hátránya a már minden országban kivetet, nagyon magas autópálya, és autóútdíja. Például az Ausztrián történő áthaladás oda-vissza viszonylatba (Hegyeshalom-Suben-Hegyeshalom), közel 49.000 Ft /160 EUR/ költséget jelent. Európa, már minden országában, a tehergépkocsikban elhelyezett jeladókra épülő, extra magas autópályadíjjal kell kalkulálni, sajnos már ennél a kategóriánál is. 2013-as évben, Magyarországon is bevezetésre került, a „HU-GO” rendszer, mely Budapest- Hegyeshalom-Budapest viszonylatban, megközelítőleg 16.000 Ft fizetendő költséget jelent, ebben a kategóriában.

Ez a kategória, már Németország területén is autópályadíj köteles jármű (0.12 EUR/km).

Értelemszerűen az egyéb járulékos költségek, is jóval magasabbak, mint az I. kategóriánál. Viszont összességében, az elköltöztethető mennyiség arányát összevetve a költségekkel, ez a kategória jóval költséghatékonyabb költöztetést tesz lehetővé, mint, egy „furgon.”


A raktérfogat méretének különbözősége ellenére, ebben a kategóriában az autópályadíjak és az egyéb járulékos költségek (pl.: fogyasztás) szinte azonosak, így ugyanabba a díjazási körbe is tartoznak. Ebben a kategóriában, mint fentebb már leírtuk, a 12 tonnás kocsi előnye, a 7.5 tonnással szemben, hogy egy nagyobb lakás, és több személyes ingóság esetében is, nehéz túlterhelni. Mindenképp figyelembe kell venni, hogy a 7.5 tonnás költöztetésre kialakított, dobozos felépítményű költöztető tehergépkocsi, raktérfogatának alig 1/3-át tudja szabályosan kihasználni, az alacsony súlyterhelhetősége miatt. A kategórián belül, a 12 tonnás összterhelésű költöztető tehergépkocsi, az egyértelműen ajánlott választás. A szabályos raksúlyt, igen gyakran ellenőrzik, és nagyon szigorúan szankcionálják, büntetik hazánkban és Európa közútjain egyaránt.

MERCEDES Atego 1218.  - - zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos – emelőhátfalas felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 12 tonna
Hasznos raksúly:    4.700 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6 m * 2.5 m * 2.5 m ~ 41 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 1,5 - 3 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális tehergépkocsival.
Emelőhátfallal felszerelve, így páncélszekrények, szoláriumok, jakuzzik, vagy nehéz hangszerek, bútorok, felépítményre történő, sérülésmentes felrakodása is megoldható.

MAN 12. 240.  - zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos – emelőhátfalas felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 12 tonna
Hasznos raksúly:    5.000 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 7.5 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 49 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 2 – 3,5 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális tehergépkocsival.
Emelőhátfallal felszerelve, így páncélszekrények, szoláriumok, jakuzzik, vagy nehéz hangszerek, bútorok, felépítményre történő, sérülésmentes felrakodása is megoldható.

IVECO Eurocargo 75 E 14. – Speciálisan költöztetésekre kialakított, burkolt, filcezett lécezéssel, megerősített szerkezettel, ponyvás felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 7.5 tonna
Hasznos raksúly:    2.200 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6 m * 2.5 m * 2.4 m ~ 39 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 1.5 – 2 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális tehergépkocsival. Ennél a tehergépkocsinál (7.5 tonna) kisebb hasznos súlyterhelhetőséggel kell számolni, mint a 12 tonnás költöztető autónál. Kapacitását nagyban korlátozza a csekély hasznos súlyterhelhetősége. Ponyvás felépítmény, mely a költöztetéseknél nem a legelőnyösebb megoldás, lehetővé teszi, hogy ez az adott csekély hasznos terhelhetőség, ne csökkenjen még tovább.

Kérjen ajánlatot!

Kérjük helyesen megadni, a gyorsabb, és bővebb felvilágosítás lehetősége, illetve az általunk, vagy Ön által felvetődött kérdések részletesebb kommunikálása miatt.

Házszámot nem kérjük, megadni, de a többi adatra a megfelelő brigádlétszám kiajánlása, és az ajánlat elkészítése miatt szükség van. pl. nem mindegy, hogy egy III. emeleti lakásnál, a lift használható e?
Irányítószámot nemzetközi költözés esetében, feltétlen kérjük megadni.
Az összes felrakodó cím adatai: irányítószám, város, kerület, utca, emelet, lift van-e, (házszám, ajtószám nem szükséges)

A lerakó címnél ugyanúgy kérjük az általunk leírt adatok pontos megadását.
Az összes lerakodó cím adatai: irányítószám, város, kerület, utca, emelet, lift van-e (házszám, ajtószám nem szükséges)

Komplett költöztetés esetében fontos az elköltöztetendő lakás négyzetméterének megadása, mert abból, az évtizedek alatt elvégzett több ezer költöztetés tapasztalatait figyelembe véve, következtetni tudunk a munka valószínű volumenére.
Érdemes hozzáfűzni, hogy átlagosan, alul, vagy túlbútorozott lakás költöztetésére kér ajánlatott.
m2 alapterület, szobák száma, bebútorozás jellege, (pl. átlagos vagy túlbútorozott), hány fős család lakja.

A költöztetés hosszát nagyban befolyásolja, hogy a költöztetendő lakás bejárati ajtajához milyen közelségben tud a költöztető tehergépkocsi szabályosan leparkolni, és ott folyamatos rakodást végezni.

Hány méterre megoldható a lakástól (a tehergépkocsijaink 3 személyautónyi helyen tudnak parkolni)

A költöztetésre megadott minden ajánlati formánk tartalmazza, egy átlagos mennyiségre értve, a bútorok szükségszerű szét, majd összeszerelését. Az alól, csak a fix díjas ajánlat lehet kivétel, de ott is csak a speciális, és nagy darabszámban kívánt szerelési munkák képeznek külön díjazást. Pl. több darabszámú gardróbszekrény, vagy ajtókat, fiókokat behúzós autómatikával ellátott speciális szekrények.
Kell-e és ha igen, akkor Ön végzi-e el? Igényli-e a bútorok szét, majd összerakását? Ha igen, hányat?

Itt érdemes, de nem feltétlen szükséges a különálló bútorokat felsorolni. Például: a nappaliban található 5 részes (egységre bontható) 2.4 méter magas, leszedhető felső, vagy alsó résszel nem rendelkező szekrénysor. Egy három részes ülőgarnitúra, és egy fiókos komód, stb.

Pl.: szekrények száma

Itt az Ön által igényelt időpontok megadását kérnénk, de ha ezt még nem tudja konkretizálni, akkor lehetőség szerint, a költözését hétköznapi, vagy szombati napon történő elvégzését jelölje meg.

Nemzetközi költöztetéseknél, ez természetesen a több munkanap okán, külön egyeztetést kíván, melyben minden segítséget megadunk, hogy Ön átlássa a nemzetközi költöztetés lehetséges menetét.

Adatvédelemi nyilatkozat

Tel.: +36 1 2903 380 Fax: +36 1 2910 995
 Tel./Fax: +36 1 2948 075
 +36 20 9552 669  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.