II. Speciálisan költöztetésre kialakított 2 tengelyes 7. 5-12 tonna összterhelhetőségű kategória

7, 5 - 12 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 37-49 m3-es raktérfogattal.
A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 2800 - 5000 kg

II. Speciálisan költöztetésre kialakított 2 tengelyes 7. 5-12 tonna összterhelhetőségű kategória

7, 5 - 12 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 37-49 m3-es raktérfogattal.
A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 2800 - 5000 kg
Speciálisan költöztetésre kialakított 2 tengelyes 7. 5-12 tonna összterhelhetőségű kategória

A „II. kategória” nagy előnye a jelentős méretű raktérfogat, mely alkalmassá teszi nagy, és komplett költöztetések szakszerű elvégzésére. A burkolt, filcezett, dobozos kialakítású raktér térfogata 37-49 m3-es, így 1,5 - 3,5 szobás lakások teljes költöztetésére igénybe vehető. Összességében ez a kategória a leggyakrabban igényelt, és használt költöztető tehergépkocsikat képviseli.

A kategória hátránya a már minden országban kivetet, nagyon magas autópálya, és autóútdíja. Például az Ausztrián történő áthaladás oda-vissza viszonylatba (Hegyeshalom-Suben-Hegyeshalom), közel 49.000 Ft /160 EUR/ költséget jelent. Európa, már minden országában, a tehergépkocsikban elhelyezett jeladókra épülő, extra magas autópályadíjjal kell kalkulálni, sajnos már ennél a kategóriánál is. 2013-as évben, Magyarországon is bevezetésre került, a „HU-GO” rendszer, mely Budapest- Hegyeshalom-Budapest viszonylatban, megközelítőleg 16.000 Ft fizetendő költséget jelent, ebben a kategóriában.

Ez a kategória, már Németország területén is autópályadíj köteles jármű (0.12 EUR/km).

Értelemszerűen az egyéb járulékos költségek, is jóval magasabbak, mint az I. kategóriánál. Viszont összességében, az elköltöztethető mennyiség arányát összevetve a költségekkel, ez a kategória jóval költséghatékonyabb költöztetést tesz lehetővé, mint, egy „furgon.”


A raktérfogat méretének különbözősége ellenére, ebben a kategóriában az autópályadíjak és az egyéb járulékos költségek (pl.: fogyasztás) szinte azonosak, így ugyanabba a díjazási körbe is tartoznak. Ebben a kategóriában, mint fentebb már leírtuk, a 12 tonnás kocsi előnye, a 7.5 tonnással szemben, hogy egy nagyobb lakás, és több személyes ingóság esetében is, nehéz túlterhelni. Mindenképp figyelembe kell venni, hogy a 7.5 tonnás költöztetésre kialakított, dobozos felépítményű költöztető tehergépkocsi, raktérfogatának alig 1/3-át tudja szabályosan kihasználni, az alacsony súlyterhelhetősége miatt. A kategórián belül, a 12 tonnás összterhelésű költöztető tehergépkocsi, az egyértelműen ajánlott választás. A szabályos raksúlyt, igen gyakran ellenőrzik, és nagyon szigorúan szankcionálják, büntetik hazánkban és Európa közútjain egyaránt.

MERCEDES Atego 1218.  - - zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos – emelőhátfalas felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 12 tonna
Hasznos raksúly:    4.700 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6 m * 2.5 m * 2.5 m ~ 41 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 1,5 - 3 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális tehergépkocsival.
Emelőhátfallal felszerelve, így páncélszekrények, szoláriumok, jakuzzik, vagy nehéz hangszerek, bútorok, felépítményre történő, sérülésmentes felrakodása is megoldható.

MAN 12. 240.  - zárt, burkolt, filcezett, speciálisan költöztetésekre kialakított, dobozos – emelőhátfalas felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 12 tonna
Hasznos raksúly:    5.000 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 7.5 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 49 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 2 – 3,5 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális tehergépkocsival.
Emelőhátfallal felszerelve, így páncélszekrények, szoláriumok, jakuzzik, vagy nehéz hangszerek, bútorok, felépítményre történő, sérülésmentes felrakodása is megoldható.

IVECO Eurocargo 75 E 14. – Speciálisan költöztetésekre kialakított, burkolt, filcezett lécezéssel, megerősített szerkezettel, ponyvás felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 7.5 tonna
Hasznos raksúly:    2.200 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6 m * 2.5 m * 2.4 m ~ 39 m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 1.5 – 2 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális tehergépkocsival. Ennél a tehergépkocsinál (7.5 tonna) kisebb hasznos súlyterhelhetőséggel kell számolni, mint a 12 tonnás költöztető autónál. Kapacitását nagyban korlátozza a csekély hasznos súlyterhelhetősége. Ponyvás felépítmény, mely a költöztetéseknél nem a legelőnyösebb megoldás, lehetővé teszi, hogy ez az adott csekély hasznos terhelhetőség, ne csökkenjen még tovább.

Kérjen ajánlatot!

Kérjük helyesen megadni, a gyorsabb, és bővebb felvilágosítás lehetősége, illetve az általunk, vagy Ön által felvetődött kérdések részletesebb kommunikálása miatt.

infoHázszámot nem kérjük, megadni, de a többi adatra a megfelelő brigádlétszám kiajánlása, és az ajánlat elkészítése miatt szükség van. pl. nem mindegy, hogy egy III. emeleti lakásnál, a lift használható e?
Irányítószámot nemzetközi költözés esetében, feltétlen kérjük megadni.
Az összes felrakodó cím adatai: irányítószám, város, kerület, utca, emelet, lift van-e, (házszám, ajtószám nem szükséges)

A lerakó címnél ugyanúgy kérjük az általunk leírt adatok pontos megadását.
Az összes lerakodó cím adatai: irányítószám, város, kerület, utca, emelet, lift van-e (házszám, ajtószám nem szükséges)

infoKomplett költöztetés esetében fontos az elköltöztetendő lakás négyzetméterének megadása, mert abból, az évtizedek alatt elvégzett több ezer költöztetés tapasztalatait figyelembe véve, következtetni tudunk a munka valószínű volumenére.
Érdemes hozzáfűzni, hogy átlagosan, alul, vagy túlbútorozott lakás költöztetésére kér ajánlatott.
m2 alapterület, szobák száma, bebútorozás jellege, (pl. átlagos vagy túlbútorozott), hány fős család lakja.

infoA költöztetés hosszát nagyban befolyásolja, hogy a költöztetendő lakás bejárati ajtajához milyen közelségben tud a költöztető tehergépkocsi szabályosan leparkolni, és ott folyamatos rakodást végezni.

Hány méterre megoldható a lakástól (a tehergépkocsijaink 3 személyautónyi helyen tudnak parkolni)

infoA költöztetésre megadott minden ajánlati formánk tartalmazza, egy átlagos mennyiségre értve, a bútorok szükségszerű szét, majd összeszerelését. Az alól, csak a fix díjas ajánlat lehet kivétel, de ott is csak a speciális, és nagy darabszámban kívánt szerelési munkák képeznek külön díjazást. Pl. több darabszámú gardróbszekrény, vagy ajtókat, fiókokat behúzós autómatikával ellátott speciális szekrények.
Kell-e és ha igen, akkor Ön végzi-e el? Igényli-e a bútorok szét, majd összerakását? Ha igen, hányat?

infoItt érdemes, de nem feltétlen szükséges a különálló bútorokat felsorolni. Például: a nappaliban található 5 részes (egységre bontható) 2.4 méter magas, leszedhető felső, vagy alsó résszel nem rendelkező szekrénysor. Egy három részes ülőgarnitúra, és egy fiókos komód, stb.

Pl.: szekrények száma

infoItt az Ön által igényelt időpontok megadását kérnénk, de ha ezt még nem tudja konkretizálni, akkor lehetőség szerint, a költözését hétköznapi, vagy szombati napon történő elvégzését jelölje meg.

Nemzetközi költöztetéseknél, ez természetesen a több munkanap okán, külön egyeztetést kíván, melyben minden segítséget megadunk, hogy Ön átlássa a nemzetközi költöztetés lehetséges menetét.

Adatvédelemi nyilatkozat

Tel.: +36 1 2903 380 Fax: +36 1 2910 995
 Tel./Fax: +36 1 2948 075
 +36 20 9552 669  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.