II. Kategória - Speciálisan nemzetközi költöztetésre kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű kategória

12 tonna össztömegű költöztető tehergépkocsi, 49 m3-es raktérfogattal.
A hasznos rakható súly, tehát a terhelhetősége maximum: 5000 kg

A „II. kategória” nagy előnye a jelentős méretű raktérfogat, mely alkalmassá teszi nagy, és komplett nemzetközi költöztetések szakszerű, és minőségi elvégzésére. A burkolt, filcezett, párnázott oldalfalú dobozos kialakítású raktér térfogata 49 m3-es, így 1,5 - 3,0 (közötti) szobás lakások teljes körű nemzetközi költöztetésére igénybe vehető. Összességében ez a kategória a leggyakrabban igényelt, és használt nemzetközi költöztető tehergépkocsikat képviseli.

A kategória hátránya, hogy már minden európai országban kivetet, nagyon magas útdíjakkal kell számolni. Például az Ausztrián történő áthaladás oda-vissza viszonylatba (Hegyeshalom-Suben-Hegyeshalom), közel 49.000 Ft /160 EUR/ költséget jelent. Európa, már minden országában, a tehergépkocsikban elhelyezett jeladókra épülő, extra magas útdíjakkal kell kalkulálni, sajnos már ennél a kategóriánál is. 2013-as évben, Magyarországon is bevezetésre került, a „HU-GO” rendszer, mely Budapest- Hegyeshalom-Budapest viszonylatban, megközelítőleg 16.000 Ft fizetendő költséget jelent, ebben a kategóriában.

3.5 tonna összterhelésen, tehát a furgonokon (I. kategória) felül, már az összes tehergépkocsira kilométer arányos útdíj kivetése jellemző egész Európa területén. Itt a tengelyszám, és a környezetvédelmi osztály határozza meg a díjakat. Európában 20-30 cent kilométerenkénti díjszabás a jellemző útdíj.

Ez a kategória, már Németország területén is autópályadíj köteles jármű (0.12 EUR/km).

Cégünk a Franko-költöztetés a legmodernebb EUR 5, EUR 6 környezetvédelmi besorolású egyedi tehergépkocsikkal végzi a nemzetközi költöztetéseket.

Értelemszerűen az egyéb járulékos költségek, is jóval magasabbak, mint az I. kategóriánál. Viszont összességében, az elköltöztethető mennyiség arányát összevetve a költségekkel, ez a kategória jóval költséghatékonyabb nemzetközi költöztetést tesz lehetővé, mint, egy I. kategóriás „furgon.”

Természetesen, mint mindegyik nemzetközi költöztetésben használt tehergépkocsink ez a kategória is dobozos, belül párnázott kialakítású, speciálisan igényes költöztetésre minden szempontból felkészített.

Ennél a kategóriánál emelőhátfalas kialakítás is a tehergépkocsi részét képezi, így nehéz, súlyos tárgyak, mint zongora, páncélszekrény, stb. nemzetközi költöztetése is megoldható általa.

A személyzetnek pihenőhelye kialakított a költöztető tehergépkocsin, így az Ön ingóságai, még a kötelező 9 – 11 órás pihenőidő alatt sem maradnak őrizetlenül.

MAN 12. 240.  - zárt, burkolt, filcezett, speciálisan nemzetközi költöztetésekre kialakított, dobozos – emelőhátfalas felépítménnyel ellátva.

Összterhelhetőség: 12 tonna
Hasznos raksúly: 5.000 kg

A költöztetésre kialakított felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság):
7.5m x 2.5m x 2.6m ~ 49m3 

Egy fordulóval megközelítőleg, egy 1.5 – 3,0 szobás (közötti) lakás, komplett költöztetése végezhető el, ezzel a speciális tehergépkocsival.
Emelőhátfallal felszerelve, így páncélszekrények, szoláriumok, jakuzzik, vagy nehéz hangszerek, bútorok, felépítményre történő, sérülésmentes felrakodása is megoldható ezzel a kategóriával.

Kérjen ajánlatot!

Kérjük helyesen megadni, a gyorsabb, és bővebb felvilágosítás lehetősége, illetve az általunk, vagy Ön által felvetődött kérdések részletesebb kommunikálása miatt.

infoHázszámot nem kérjük, megadni, de a többi adatra a megfelelő brigádlétszám kiajánlása, és az ajánlat elkészítése miatt szükség van. pl. nem mindegy, hogy egy III. emeleti lakásnál, a lift használható e?
Irányítószámot nemzetközi költözés esetében, feltétlen kérjük megadni.
Az összes felrakodó cím adatai: irányítószám, város, kerület, utca, emelet, lift van-e, (házszám, ajtószám nem szükséges)

A lerakó címnél ugyanúgy kérjük az általunk leírt adatok pontos megadását.
Az összes lerakodó cím adatai: irányítószám, város, kerület, utca, emelet, lift van-e (házszám, ajtószám nem szükséges)

infoKomplett költöztetés esetében fontos az elköltöztetendő lakás négyzetméterének megadása, mert abból, az évtizedek alatt elvégzett több ezer költöztetés tapasztalatait figyelembe véve, következtetni tudunk a munka valószínű volumenére.
Érdemes hozzáfűzni, hogy átlagosan, alul, vagy túlbútorozott lakás költöztetésére kér ajánlatott.
m2 alapterület, szobák száma, bebútorozás jellege, (pl. átlagos vagy túlbútorozott), hány fős család lakja.

infoA költöztetés hosszát nagyban befolyásolja, hogy a költöztetendő lakás bejárati ajtajához milyen közelségben tud a költöztető tehergépkocsi szabályosan leparkolni, és ott folyamatos rakodást végezni.

Hány méterre megoldható a lakástól (a tehergépkocsijaink 3 személyautónyi helyen tudnak parkolni)

infoA költöztetésre megadott minden ajánlati formánk tartalmazza, egy átlagos mennyiségre értve, a bútorok szükségszerű szét, majd összeszerelését. Az alól, csak a fix díjas ajánlat lehet kivétel, de ott is csak a speciális, és nagy darabszámban kívánt szerelési munkák képeznek külön díjazást. Pl. több darabszámú gardróbszekrény, vagy ajtókat, fiókokat behúzós autómatikával ellátott speciális szekrények.
Kell-e és ha igen, akkor Ön végzi-e el? Igényli-e a bútorok szét, majd összerakását? Ha igen, hányat?

infoItt érdemes, de nem feltétlen szükséges a különálló bútorokat felsorolni. Például: a nappaliban található 5 részes (egységre bontható) 2.4 méter magas, leszedhető felső, vagy alsó résszel nem rendelkező szekrénysor. Egy három részes ülőgarnitúra, és egy fiókos komód, stb.

Pl.: szekrények száma

infoItt az Ön által igényelt időpontok megadását kérnénk, de ha ezt még nem tudja konkretizálni, akkor lehetőség szerint, a költözését hétköznapi, vagy szombati napon történő elvégzését jelölje meg.

Nemzetközi költöztetéseknél, ez természetesen a több munkanap okán, külön egyeztetést kíván, melyben minden segítséget megadunk, hogy Ön átlássa a nemzetközi költöztetés lehetséges menetét.

Adatvédelemi nyilatkozat


Nyomtatás