Belföldi költöztetés, piaci árainak összehasonlítása!

A költöztetés, mint a szolgáltatások legtöbbje, a közelmúltban, illetve jelenleg is nagy változásokon megy keresztül hazánkban. Kezd, lassan kialakulni egy minőségi szolgáltatást elváró közönségi réteg, bár Magyarországon az átlagember még mindig, egy sima fuvarozásnak, bárki által elvégezhető rakodásnak tekinti magát a költöztetést. Nálunk nyugatabbra, ez egy külön szakma, ami a nehéz fizikai munkavégzésen felül, egyedi párnás, dobozos költöztető tehergépkocsikat, és szakértő személyzetet biztosít a megrendelő részére. Ennek fontosságára csak akkor döbbenünk rá, ha nehezen megszerzett ingóságainkat a költöztetés folyamán sérülés éri. Bizony ennek tükrében már felértékelődik a specializált szakértelem, az egyedi költöztető tehergépkocsipark, az ellenőrizhetőség, és a felelősségvállalás ténye.

Költöztetés árai.

Magyarországon jelenleg már olyan alacsony áron is lehet költözködni, ami egy baráti segítséggel, és egy költöztetésre alkalmatlan bérelt autóval végzett költöztetés vállalását is feleslegessé teszi. Viszont az is igaz, hogy a színvonal, már csak az árból kifolyólag is alig magasabb, mint egy sokszor „vicces, és egyben nagyon kellemetlen” baráti segítséggel végzett szállításé. Ebben az esetben direkt nem használtam a költöztetés szót, melynek szakmai jelentése, nem összeegyeztethető a kalákában végzett baráti munkával, és annak általános színvonalával. Természetesen nem lebecsülve azt, aki erre a kényszer lépésre anyagi okok miatt szorul rá, hiszen sajnos hazánkban ez gyakran előfordulhat, viszont az is el kell mondani, hogy sokan, és sokszor pusztán nem átgondolt spórolási szándékkal teszik ezt. Ők a végén szembesülnek az összes költség összeadása után, hogy bizony nemcsak a könnyebbség miatt, hanem az anyagi összevetés alapján is jobban járt volna egy minőségi költöztető szolgáltatás igénybevételével.

Viszont a 2018-as év sajnos, vagy hála Istennek, kinek-kinek helyzete szerint, nagy változásokat hozott. Lassan külön válik az olyan költöztető, aki egy régi lestrapált, költöztetésre specializáltsága híján nem alkalmas tehergépkocsival, és innen-onnan szedett, nem bejelentett emberekkel végzi az adott beeső költöztetéseket. Ők még mostanában is, nagyságrendileg 7000-8000 Ft/ó munkadíjat számolnak fel, egy ebben a szakmában legáltalánosabb 3 fős alapbrigádért, ami a jelenlegi munkabér igények folyamatos, és egyre nagyobb növekedése, és a színvonal biztosítása mellett már kivitelezhetetlen. Ebből az óradíjból már csak úgy lehet kijönni, és vállalkozást üzemeltetni, hogy alulfizetett, nem szakmai szempontok alapján válogatott, és értelemszerűen bejelentés nélküli emberekkel végzi ezt a nagyon igényes szakmát, a költöztetést. A költöztető tehergépkocsik minőségéről, és azok szakmai feltételek szerinti kialakítatlanságáról, már ne is beszéljünk. Valószínűleg régi, mind a környezetvédelmi szempontoknak, mind a szakmai követelményeknek nem megfelelő, általános terítő munkából már kikopott, ponyvás tehergépkocsi alkalmazásával próbálnak a piacon munkát szerezni.

Egy év alatt közel megduplázódó dolgozói órabérek.

Megbízható, számon kérhető munkát végző szakemberek szükségessége

Cégünk a Franko költöztetés az utolsó egy év alatt már háromszor emelt órabért a költöztetést végző dolgozói számára. A médiából, és a köznyelvből folyton hallott, és ezáltal joggal elvárt fizetési igények növekedése, magát a költöztetési szolgáltatás árát is emelte. Alulfizetett dolgozóktól nem lehet magas színvonalón elvégzett munkát elvárni.

Azért hogy minden ügyfelünk érzékelje miből is tevődik össze egy költöztetési órabér, és milyen összeg lehet, ami egy minőségi szolgáltatást nyújtani képes cég számára a fennmaradást biztosítani tudja, lebontjuk összetevőire a nálunk 2018. június 01.-től érvénybe lépő óradíjunkat. Ez alapvetően nem kéne, hogy publikus legyen, de szeretnénk, ha az ügyfeleink, érdeklődőink tájékozottan, akár a kulisszák mögé is belátva tudjanak döntést hozni, abban a kényes kérdésben, hogy ki végezze el magán ingóságaik költöztetését.

Jelenleg a Franko költöztetés hétköznap egy 3 fős brigádot, egy költöztetésre specializálódott tehergépkocsival együtt, 9.900 Ft/ó órabér felszámításával tudja biztosítani ügyfeleinknek.

Költöztetési árunk összetevői.

Jelenleg nálunk ebből a díjból a bejelentett, és ezáltal teljes felelősséggel, ellenőrzötten, és ebből kifolyólag számon kérhetően dolgozó rakodó óradíja hétköznap 1500 Ft/ó. Ez még a munka nehézségi, bizalmi, és felelősségteljes végzését figyelembe véve, még mindig kevésnek tűnik. A sofőr, és egyben rakodást is végző harmadik kollega díja óránként 1800 Ft. Így a munkadíj 4.800 Ft/ó, de mivel bejelentett dolgozók vannak csak alkalmazásban a Franko-költöztetésnél, erre még jelentős járulék fizetési kötelezettség rakodik rá. Tehát az előbbi számadatokból kikalkulálható, hogy cégünknek óránként 5.100 Ft haszna marad. Ebből az összegből, ki kell gazdálkodnia az előbb említett dolgozók járulékát, a költöztető tehergépkocsik lízing díját, javítatási költségét, a döbbenetes mértékben megemelkedő kötelező biztosítás díját, casco biztosítást, árukár biztosítást, a cégre kivetett adókat, és járulékokat, telephely díját, az irodai alkalmazottak fizetését, önkormányzati adókat, mint súlyadó, stb.

Higgyék el, a végtelenségig sorolható a költségek összessége, és hogy igazán képben legyenek, a kötelező biztosítás évi díja, egy 12 tonnás költöztető tehergépkocsi esetében, akár évente közel egymillió forint is lehet. Teljesen más kávéház, mint a személygépkocsik, biztosításokban, javítási költségekben, és ezáltali alkatrész árakban, autóút díjakban többszörös összegekkel kell számolni, mint egy személygépkocsinál. Az üzemanyag költséget azért nem említettük, mert a nálunk, az óradíjon felül felszámított egyszer fizetendő alapdíj, ezt hívatott fedezni.

Ugye így leírva, és szembesülve a költségek sokaságával, már a 9.900 Ft/ó díj esetében is elgondolkodtató, hogyan is lehet ezt végezni rentábilisan. Minőségi munkát, számon kérhetően, garancia mellett, ebből az árból csak olyan cég tud végezni, akinek jelentős megrendelés száma van, számos brigáddal, és költöztető tehergépkocsival rendelkezik.

Belföldi költöztetési vállalkozás működtetése.

Ezen ár alatt a leírt kötelezettségek mellett, költöztető vállalkozást nem lehet működtetni. Ott valami nem stimmel, vagy a fizetések, vagy a bejelentések, vagy a cég működése. Ez kicsibe olyan, mint a piacénál jóval nagyobb kamatot biztosító bróker botrányok sora. Előbb utóbb bedőlnek, és magukkal rántják a józan gondolódásukat elveszítő befektetőiket.  Ez ugyanaz, persze kicsiben, hogy várhat el minőségi, garanciát, és egy utólagos felelősségvállalást is biztosító munkát, egy 7000 Ft/ó munkadíjat kérő költöztető vállalkozótól. Összegezve ki kell, hogy jelentsük, józanul kalkulálva sehogy, vagy igen nagy fenntartással.

Tehát kérjük minden ügyfelünket, éljen a mai világban könnyen megtehető információ gyűjtés, ellenőrizhetőség lehetőségével, és próbáljon a pár ezer forintos spóroláson felül emelkedni, mert higgyék, el megéri. Nem mindegy hogy ingóságai sértetlenül, minőségi szolgáltatással költözködnek. És ha ne agy Isten sérülés történik, akkor számíthat arra, hogy a felelősség vállalás biztosított.

A Franko költöztetés az igényes, és részletes web lapjain csak saját költöztető tehergépkocsijait, saját embereit, és a közel 30 év alatt felgyülemlett szakmai tapasztalatát ossza meg az érdeklődőkkel. Nem a net világából letöltött mosolygós emberkék formaruhás képe jelenik meg, egy szuper tehergépkocsi társaságában, aminek valóságtartalma egyenlő a nullával. Írásaiban, mint ebben is, őszintén, és józan gondolkodással fejti ki a költöztetések szakmai szükségletét, és írja le, hogy cégünk a Franko költöztetés mit tud ebben nyújtani ügyfeleinek.

Köszönjük megtisztelő figyelmüket.