Örök kérdés, profi vállalkozó, vagy baráti segítség a költöztetésben?

Örök kérdés, profi vállalkozó, vagy baráti segítség a költöztetésben?

Előre szeretném bocsájtani, hogy nem leszek elfogult, bár lehet, hogy Önök ezt gondolják, de ha én valamit csinálok, akkor hiszek abban, hogy jól, tisztességesen, vagy sehogy. Így a szerepcserémet is komolyan fogom venni, és csak az elfogulatlan gondolataimat osztom meg Önökkel. A költöztetés örök dilemmájáról szeretnék írni, profik (bár tényleg nem sokan vannak) vagy barátok végezzék a lakásom költöztetését. A 25 év alatt rengeteg tapasztalat, nagyon sok beszélgetés az ügyfelekkel, illetve a számolatlan elszámolás után levont következtetés alakította ki, ebben a témában a nézetemet.

A szerepcsere – költöztetőből, költöző:

Megpróbálom beleképzelni magam, a leendő költözködő helyébe, tehát szerepet cserélek. Ledobom a vállalkozói lényemet, és ügyfél leszek, kinek a legfontosabb, hogy legolcsóbban, és a meglévő állagában, tehát sérülések elkerülésével juttassák át az ingóságait a régi lakásából, az új lakcímére.

No, de hogyan költözzek?

Baráti segítséggel, bérelt autóval? Ez lesz a megoldás, olcsó, és egy jó móka is lesz egyben. De gondolkodjunk csak.  Bérelek egy kis teherkocsit, mellyel eleve sokat kell fordulni. Ráadásul ez egy döntött oldalfalú kistehergépkocsi, rakterében kerékjárati ívvel, és ráadásul fém oldalfalakkal. Ebben nem áll fel egy szekrény, és levédeni is lehetetlen az ingóságokat, tényleg ez lesz a jó megoldás? Sajnos nem, bizony ezeket nem erre találták ki, komplett költöztetésre speciális autók kellenek, erre kialakított felépítménnyel, burkolva, és filcezve. Oké bérkocsi elvetve, de a barátok azok maradnak, és segítenek. Így csak egy sofőrt, és a speciális kocsit kérem, a többit megoldom én.

Sokáig fogom ezt viszonozni?

A jó gondolatot lassan beárnyékolják a baljós előérzeteim. Lassan rájövök, hogy a baráti segítséggel két nagy gond van, sőt ha igazán belegondolok akkor három is. Ha baj történik, tehát a haverjaim gyakorlatlansága miatt törik valami, akkor azt, hogy kérem rajtuk számon. Ők szívességet tesznek nekem, tehát nem követelhetek rajtuk semmit, le kell nyelni, de ha szinte minden sérül, akkor mit csináljak. Elbizonytalanodtam, pedig még két negatív gondolat hátravan. Bizony ezt a segítséget, szívességet nekem viszonoznom is kell. Mi lesz, ha minden itt dolgozó, segítő ismerősöm elhív egy kis munkára, hiszen ő is segített nekem. Hány hétvégém megy a levesbe, no nem, ezt már erősen nem akarom, pedig még a harmadik érv nem is tudatosult bennem.

Tényleg olcsóbb így a költözésem?

Bizony a haverokat meg kell kínálni, hiszen nem tűnhetek smucignak. Pia, kaja, a munka sem igazán halad, viszont a sérülések szépen gyarapodnak. Kellett ez nekem, nem lett olcsóbb a munka, hiszen etettem, itattam a srácokat, ezenfelül tönkrement néhány számomra igen fontos ingóság, de sebaj, minden gond kimegy a fejemből, hiszen most már a pihenőnapjaimban gyakran fogok viszont segíteni. Kemény munka közben nem ér rá gondolkodni az ember, hiszen csak a nap végéért imádkozik.

Profi költöztető kell!

Nem akarok dolgozni, mert nem értek hozzá, meg igen nehéz a munka is. Ha sérülés történik, bizony számon akarom kérni, és a többi hétvégémen ki akarom pihenni a lakáscserémet. Döntöttem választok egy leellenőrizhető, sok éves, évtizedes gyakorlattal rendelkező, költöztető céget. Ha rászánok egy  kis időt, és több web-lapot figyelmesen átnézek, ki tudom szűrni, hogy ki akar, és ki képes hosszútávú szakmai gyakorlattal, számon kérhető szakmunkát végezni. A web lap egy dicsekvő, nagyotmondó, és nehezen leellenőrizhető felület, de azt látom, hogy van különbség. Nem kapkodok, olvasok, összevettek, és megtalálom ki a saját munkáival, saját infrastrúktúrájával, saját embereivel, költöztetéseivel példálózik. Kirakja a web lapjára a biztosításokat, mind a nemzetközi, mind a belföldi költöztetések esetében, látom a költöztetésre használt teherkocsijait, embereit, és referenciáit. Odafigyelős, talán túl bő is a web lapja, de látszik ez az élete. Megvan, őt választom, igen a Franko-költöztetést.

Visszaalakulás költöztetővé!

Köszönöm, jól választott, gondtalan lesz a költöztetése.