5+1 dolog, amit tudnia kell, ha nyugodt és stresszmentes költözésre vágyik

5+1 dolog, amit tudnia kell, ha nyugodt és stresszmentes költözésre vágyik

Azt gondolja, hogy az ingatlant eladva a költözés nehezén már túl van. Pedig egy sikeres adás-vétel után is sokat veszíthet egy költözésnél, ha nem megfelelően tájékozódik. Legfőbb vágya, hogy élete magánszférája ugyanúgy folytatódhasson, mint azelőtt.

Minden átmenet nélkül. Azonban mindez nem fog megvalósulni, ha rosszul választ megoldást a költözésre.

Végre sikerült a régit eladni és elintézni az új ingatlan vásárlását?

A nehezén már túl van, gondolja Ön.

Pedig a neheze még hátra van: a régit az újba kellene költöztetni. Becsomagolni az egész lakást, és odébb vinni. Csak ne kellene pakolni és a huzavonát intézni.

Pedig szükséges.

A kérdés már csak az, hogy jól vagy rosszul jön-e ki a szituációból.

 

De hiszen olyan egyszerűnek tűnik. Ki kell pakolni. Össze kell csomagolni. Betenni a kocsiba. Majd el kell szállítani és ismét kipakolni.

Ön sokat kockáztat, ha ezt gondolja.

 

Ki vigye a holmikat?

A képlet egyszerű: vagy barátokra és ismerősökre bízni a feladatot, vagy idegenek kezébe adni a holmikat és értéktárgyakat.

No, és mégis melyik idegenébe?

Az ingatlanvásárlás számos buktatóval lepheti meg Önt, azonban a költözés során keletkezett anyagi károk épp annyira bosszantóak lehetnek, mint utólag rájönni a vásárolt ingatlan rejtett problémáira.

A beázó mennyezetre vagy a nyílászáróinak ramaty állapotára.

Nos, miért lenne megbízható és biztos megoldás egy kedves barátunk, aki foglalkozását illetően kertész. Vagy a cég programozója?

Bízza rájuk azt, amihez valóban értenek. Így rájuk sem tesz nagyobb tehet, mint kellene, és – az esetleges károk esetében - a hosszú éves barátságának sem vet véget egy költözés.

 

A költöztetés egy külön szakma; ne várja el, hogy barátai 1 nap alatt tanuljanak bele!

Egy régi emlék egy nyaralásról, a déditől örökölt váza, a kedvenc és már beszerezhetetlen könyv borítója, vagy a gyerek vagyont érő játéka eshet áldozatául a nem megfelelő csomagolás és szállítás következményeként. 

Vagy még ennél is rosszabb. Valamely bútor darabja törik le, vagy a mosógép dobja sérül egy szakszerűtlen cipelés miatt.

 

Nincs gyakorlata a költözésben?

Miért is lenne? Az emberek többsége nem évente költözik.

Ezért nem is gondolná, hogy több kára, mint haszna származhat egy kedvezőtlen döntés miatt.

Mit keressen, és mit ne?

 

5+1 biztos tény, mely bizonyítja egy költöztető cég szakmai rátermettségét

Vajon Ön találkozik az ajánlatkérés során e tényekkel?

Kérdeznek, nem is keveset

A megállapodáskor nemcsak bólintanak, hanem a lehető legtöbb körülményre rákérdeznek.

Nem mindegy ugyanis, hogy a negyedikre kell-e felcipelni a bútorokat, vagy egy kényes zongorát is szállítani kell a konyhabútoron kívül. Tőlünk nem csak alaposan átgondolt árajánlatot, de a költöztetés végén a rendelkezésére bocsájtott kérdőívet is kapni fog. Őszintén kíváncsiak vagyunk ugyanis a munkánk visszhangjára.

 

Az árak tükrözik az elvégzendő munka komplexitását

Bármilyen fuvarozásról is van szó, az árak valahogy mindig ugyanazok?

Ugyanannyiért vállalják a három db bútor költöztetését egy kerülettel arrébb, mint egy komplex családi ház vagyontárgyainak három országgal odébb való költöztetését?

Önnek ez esetben valószínűleg kényszerfuvarozóval van dolga, akinek se speciális tevékenységi köre, se visszatérő ügyfélkörre nincs. Mi mégis mi alapján számoljuk egy költöztetés árát? Nálunk így tevődik össze az árak alakulása>>

 

Minek rendelkezzen több kocsival, Önnek úgyis csak egyre lesz szüksége?

Ugyanazon gépjárművel szállítani külföldre mint belföldre?

Kamionnal szállítatni egy gardróbot?

Mindegy a lakásméret vagy a szállítandó dolgok mibenléte?

Egykocsis költözető cégek nem tudnak feladatokra specializáltan dolgozni.

 

Mi négy kategóriát alakítottunk ki járműparkunkat illetően, amely lefedi az egy szobás lakástól, akár az 5 szobás családi házig történő költözés lehetőségét.

Nemzetközi költöztetés tekintetében pedig speciális, költöztetésre kialakított, burkolt, filcezett, merev dobozos tehergépkocsival dogozunk.

Csak ezzel kerülhető el a kényes bútorok, ingóságok egymáson való mozgása, súrlódása, ütődése; melyet a ponyvával, lécekkel való folyamatos találkozás okozhat.

 

Nem csak hétvégén költöztetnek

Egy hétvégi melléktevékenység nem tesz senkit szakemberré.

Cégünknek kizárólagos bevételi forrása a lakossági- és közületi költöztetés. Állandó munkatársakkal dolgozzunk, akik évek alatt sajátították el a költöztetés sok apró, nehéz szakmai fogásait.

 

Csak viszik. Ön pakolta, ahogy pakolta?

Olyan szállítót bérelt fel, aki ügyet sem vetve értékeire „csak elvégzi, amire megkérték”?

Igazán igényes és szakmailag kitűnő munkát végző szakember nem csak szállít. De pakol, csomagol, szerel, értékeket véd.

Mi teljes körű be- és kicsomagolást vállalunk valamint a bútorok szét- és összeszerelését is. Nem tudja szakszerűn becsomagolni értékeit? Mi segítünk.

De 5 rétegű, speciális költöztető dobozokat is biztosítunk.

 

A garanciát csak hírből ismerik?

Ha egy fuvarozó a garancia szóra értetlenkedve hümmög; egészen biztos, hogy nem fuvarozóval van dolga a vonal túlvégén. Minden árufuvarozónak rendelkeznie kell fuvarozói árukár-felelősségbiztosítással.

A költözésből ált. kevés káresemény fakad, mindez az ügyes és gyakorlott költöztető munkájának, csomagolásának és a megfelelő tájékoztatásnak hála.

Az általunk végzett költöztetés egészére teljes körű garanciát vállalunk. Komplett, árukár-biztosítással rendelkezünk.

Igény esetén bármilyen növelt értékhatárra eseti, egyutas, speciálisan költöztetésre kialakított biztosítást nyújtunk nagy kedvezménnyel.

 

Ne kockáztassa értékeit!

Az ingóságok sérülése néhány száz méter alatt is megtörténhet. A költözés pedig a rendszertelenség és az esetleges sérülések és károk miatt sokkal mélyebb és negatívabb nyomot hagyhat Önben, mint gondolná.

És vannak értékek, amikért örökre kár lenne…megfizethetetlenek.

 

Mások elégedettek voltak, tartozzon Ön is közéjük!

A költöztetés végén, az általunk biztosított és az ügyfeleink által kitöltött kérdőíveink összesítése alapján a 2015-ős évben ügyfeleink 98%-a maximálisan elégedett volt.

Kérjen ajánlatot még ma, és idegeskedés helyett válassza a nyugalmat, mely egy biztonságos költözéssel együtt jár.