Költözés – teljes körű, komplett szolgáltatással!

Költözés – teljes körű, komplett szolgáltatással!

A költöztetés minden problémája, és nehézsége ellenére, nagy öröm minden család számára, mert a későbbiekben nagyobb, szebb, újabb, vagy élhetőbb lakásban élhetik a mindennapjaikat. Természetesen vannak kivételek, akiket a kényszer visz rá a költözésre, és azok sajnos nem örömmel, és nem várakozva tekintenek az aktuális költöztetésre.

De most inkább legyünk optimisták, tehát felejtsük el a kényszerből költözőket, és fokuszáljunk a boldog, és szerencsés költözködőkre.

 

Csak költözzünk be az új lakásba!

Az új lakás nyújtotta boldogságot is figyelembe véve, illetve annak ellenére, bizony a költöztetés egy nagy macera, ami nagyon meg tudja viselni, a család felnőtt tagjainak az erejét, de főleg az idegeit. Előkészülni, becsomagolni, de előbb csomagolóanyagokat beszerezni, mindezt az aktív munkahelyi elfoglaltság után, naponta több héten keresztül csinálni, nem egy leányálom. Ha nagy nehezen, becsomagoltunk, akkor keresni kell, egy normális költöztetőt, aki az ügyfél által csomagolt dobozokat, és a bútorokat, szakértően, és sérülésmentesen  elköltözteti, az új lakásunkba.

 

Optimista költöztetés!

De mint az előbb már írtam legyünk optimisták, legyünk pozitívak, mert van megoldás, látszik a fény az alagút végén. A megoldás, Önök ne csomagoljanak, hanem becsomagoltatnak, és kompletten a bebútorozott, és kicsomagolt, előkészített új lakásba érkezzenek meg. Önökre, mint költözőkre csak annyi munka hárul, hogy az irataikat, készpénzüket, ékszereiket, kulcsaikat, és egyéb, a költöztetőkre nem tartozó dolgaikat eltegyék, különválasszák. Ennyi a munkájuk, ennyi a fáradságuk! Nincs más dolgunk mint élvezni az új lakás adta örömöket, és nem fáradtan, és megtörten érkezni álmaik új otthonába. Semmi stressz!

 

Csomagoljanak a Költöztetők, hiszen ők a szakértők!

A Franko-költöztetés kompletten megoldja lakásának, akár több ezer kilométer távolságra lévő településre történő átköltöztetését, teljes be, majd kicsomagolással, és az összes speciális csomagolóanyag biztosításával együtt. Teljes körű, kényelmes, professzionális, és ára a hozzáadott munkát, és az ügyfeleknek megspórolt munkát, és fáradságot figyelembe véve, Eszterházy Miklós herceg szavaival élve „bagatelle”összeg. Hogy meggyőzzük Önöket, egy pár hónapja megtörtént különleges költöztetés leírását szeretnénk megismertetni Önökkel.

 

Költözés a sarkkörön belülre!

Ez év, tehát 2016. február végén egy család, nemzetközi viszonylatú költöztetésére kaptunk megbízást. Szegedről kellett egy 4 fős család személyes ingóságait, és a 3 szobás lakás teljes berendezését, kompletten, be, és kicsomagolással együtt a Norvégiai Tromso városába költöztetni. Feltétel volt, hogy mire a család a hosszú átszállásos repülőút végén megérkezik, akkor a gyerekek, illetve a felnőttek is a tökéletesen berendezett lakásba érkezzenek, amit egyből használni tudjanak. Elsődleges szempont volt, hogy az éjszakai megérkezésükkor a szülők egyből, a megágyazott ágyakba tudják a gyerekeket lefektetni, illetve ők is, szintén ezt tehessék. Tehát az életüknek a magán szférája ugyanúgy folytatódhasson, minden átmenet nélkül, mit Szegeden.

 

A felrakodás – megkezdődik a költöztetés!

Ez a magas szintű csomagolási, és költöztetési komplett szolgáltatás, nem egyedi kihívás a cégünknek, így természetesen örömmel vállaltuk ezt a munkát is. Szegedre 4 fős, speciálisan csomagolásra, előkészítésre szakosodott brigád ment le, egy III. kategóriás (56 m3-es) extra méretű szóló, kifejezetten költöztetések elvégzésére kialakított, és épített tehergépkocsival. Ez a komplett brigád vitte magával a csomagolóanyagokat, dobozokat, vállfás ruháknak a gardrób dobozokat, légbuborékos, és normál fóliákat, és nagyon sok selyempapírt. Másfél nap alatt a tökéletes csomagolást, előkészítést, és a tehergépkocsi előrakodását magas szinten, és tökéletes levédettséggel elvégezték szakembereink. Költöztető kollegáinknak figyelniük kellet a könyvek, porcelánok, egyéb díszek szekrényeken, polcokon belüli elhelyezésének a módjára, ügyfélre jellemző stílusára. A falakon elhelyezett képek, falvédők, éjjeli lámpák elhelyezése, elhelyezési metódusa szintén fontos volt, hiszen Norvég lakásban hasonlatosan kellett mindent fölfúrnunk a falakra, illetve elhelyeznünk, a helyi lakásnak az adottságait is figyelembe véve. Minden helyiségben, az abban elhelyezett szekrények csomagolási, költöztetési munkájának megkezdése előtt rögzítenünk (fejben, és fényképen, meg írott formában) kellett, az abban elhelyezett apró ingóságok helyzetét. Természetesen az Ügyfelek pontos leírása, tervrajza is segítette „lakberendezői” munkánkat.

 

Már csak a vámolás van hátra, és indulhat a nemzetközi költöztetés!

Következő napra a Budapesti vámvizsgálat, és ügyintézés, a papírmunka maradt, amit szerencsére gyakorlottságunk, több évtizedes jártaságunk okán gyorsan, és flottul elvégezte a vámkezelésre szakosodott kollegánk. Másnap reggel rajt!

Speciális gumik!

Bocsánat, mégsem indulhattunk, előbb be kellet raknunk a Norvégiában kötelező 6 darab hóláncot, illetve a kormányzott kereket át kellet gumiznunk, a csak Norvégiában kötelezővé tett (nemcsak a húzó kerekeken, hanem minden tengelyen - minden év nov. 15-től – ápr. 01.-ig) M+S jelölésű gumikra. Szerencsére erre is, az északi országra jellemző szabályokra, cégünk a Franko-költöztetés tökéletesen felkészült. De most már tényleg indulnunk kell!

 

Soha nem érünk oda! Költöztetés a végtelenbe!

A 3500 km-es kifelé vezető út Stockholmig tartó 2200 km-es szakaszát az Európai kontinensen megszokott téli útviszonyok mellett tettük meg. Pici hó, latyak, és felsózót utak, semmi különös már megszokott óvatosságot igénylő vezetési móddal. Stockholm felett viszont minden megváltozott, kezdődött a fokozatos, de egyben határozott átmenet. Szép lassan az utak teljesen hóval fedettek lettek, amit környezetvédelmi okokból, már nem is sóztak, illetve a komoly mínuszok miatt már fölösleges is lett volna. A helyiek szöges gumijai tökéletes útviszonyokra találtak, viszont mi nagyon szenvedtünk. Hiába az egyedi gumik, a szögesekkel ezt nem lehet összeevetni. Lassan, óvatosan haladni kellett haladni, de még olyan messze volt a végcél, Tromso városa!

 

Meg fogunk fagyni! Költöztetők, és a rénszarvasok.

Nagyon sokszor jártunk már Norvégiban, de szinte mindig nyáron, nyár elején, vagy végén, mondjuk áprilistól, októberig. Viszont, egy februári költöztetés, az északi sarkkörön belül fekvő Tromso városba, bizony kemény kihívásnak számít. 30 éves fennállásunk alatt voltunk már följebb is, még északabbra, nevezetesen Hammerfestben, (annál már talán nincs is följebb) de azt a nemzetközi költöztetést is, mint említettem nyáron, normálisabb útviszonyok mellett tudtuk elvégezni. Északon haladva a Finn-Norvég határ vonalán, 600 kilométeren keresztül -24, -26 fok volt a hőmérséklet. Az utak teljesen havasak, szinte az út szélét, a vonalvezetését sem lehetett látni. A forgalom elenyésző volt, előfordult hogy órákig nem jött szembe semmi, de ha jött, az egy extra 25 méteres kamion-szerelvény volt, ami úgy felverte a havat a „száz kerekével”, hogy félre kellett állnunk, míg kitisztult a levegő a felvert porhótól. A pihenőidőben nem tudtuk, akartuk leállítani a tehergépkocsit, mert féltünk az újraindítástól. Az időjárás zordságáról mindent elmond, hogy alapjáraton visszahűlt a költöztető tehergépkocsi motorja 40 fokra.  Figyelnünk kellett a havas úton rendszeresen áthaladó rénszarvasokra is, akik sokszor megállásra kényszerítettek minket, szinte minden esetben, a kanyarok után nehezen észrevehető helyeken kezdték meg a vonulásukat. Méretük egyenesen megdöbbentő volt, velük való ütközés totálkárt eredményezett volna, így a figyelmünk egy pillanatra sem lankadhatott. Kihívás a javából, sötétség, hófedte utak, rénszarvasok, döbbenetes hideg, de büszkén mondhatom 7 nap alatt kiértünk. Hú de megkönnyebbültünk, pedig most következett a költöztetés legfontosabb, leglátványosabb része, a lerakodás, majd a kicsomagolás, és az ingóságok elhelyezése.

 

Költöztetés, és a Happy end!

A házhoz való fölállás, nagyon nagy kihívás lett. Mindenképpen meg kellett oldanunk azt a problémát, miszerint a lerakodó cím előtt 800 méterrel, egy nagyon durva emelkedő volt, amit megmászni szöges gumi nélkül, szinte lehetetlenség volt. De ha véletlen mégis sikerült volna, akkor üresen, hogy jövünk le a 10% fölötti havas lejtőn? 800 méter hordás, egy olyan komoly, és jeges emelkedőn, ami az átlagos munka cipőinkkel, akár több napig is eltartó rakodással néztünk volna szembe. Mondanom sem kell, gyakori a Tromsoi bennszülött lakosoknál, a szöges talpú bakancs használata. Szerencsére, addig kerestünk, míg találtunk egy másik oda vezető utat, ami már egy megoldható emelkedő kihívását jelentette. Egy nap alatt lerakodtunk, és 2, és fél nap alatt tökéletesen berendeztük a lakást. Büszkén mondhatom egy lakberendező veszett el bennünk, nagyon tetszett a munkán, mind nekünk, és ami fontosabb a kedves ügyfelünknek is. Éjszakai megérkezésükkor egyből lepihenhettek a megágyazott ágyaikba, illetve másnap reggel úgy indulhatott a nap számukra, mint az előző otthonukba, ami 3700 km-re délen volt a mostanitól. Reméljük a készített képeink bizonyítják a költöztetési szolgáltatásaink magas színvonalát, és egyben kellemes látványt is nyújtanak Önöknek. Meggyőződésünk érdemes nemcsak nemzetközi költöztetésnél, hanem belföldi költöztetésnél is igénybe venni a komplett szolgáltatási csomagunkat. Így a könnyebbség mellett, teljes garanciával történik a szolgáltatás. Várjuk érdeklődésüket, be, és kicsomagolási szolgáltatásunkra is, mellyel az Önök számára is, a könnyed költöztetést garantáljuk.

Üdvözlettel: Frankovics Péter