Franko költöztetés logó

Blog

Faképnél hagyta a költöztetőcég, Önnel is megeshet ez?

Faképnél hagyta a költöztetőcég, Önnel is megeshet ez?

Gábor költöztetőcéget keresett. Épp úgy, mint Ön.
Egy találomra kiválasztott céget felhívva, telefonon diktálta be a költöztetendő lakás m2-ét, és az ingóságok körübelüli listáját.
Mire a költöztető rávágott egy fix árat. De vajon ténylegesen ennyit is fizetett érte?
Nem fogja elhinni, hogy mi történt.

A költöztetésnél szembesült vele, hogy a fizetendő összeg változott az előzetesen lefixált összeghez képest, ráadásul nem előnyére. Mindemellett – mivel felháborodását fejtette ki ezzel kapcsolatban, és esze ágában sem volt fizetni a megemelkedett összegért - a költöztető brigád faképnél hagyta. (A tényleges mennyiséget ők is a helyszínen ismerték csak meg ráadásul.)

Gábor elkövette azt a hibát a költöztetőcég kiválasztásánál, amit a legtöbben elkövetnek:
Nem tájékozódott megfelelően, és nem tudta, mikor mit is kell csinálni.

Nincs olyan személy, aki rutinos lenne egy költöztetés folyamataiban. Hiszen senki nem költözködik naponta, és senkinek nincs gyakorlati rálátása egy költözési folyamatra napi szinten.

Kivéve egy valakit illetve valamit: egy költöztetőcéget.
Éppen ezért egy ilyen cég bármit mondhat egy leendő ügyfélnek.

Egészen különbözően költségelt költöztetések jöhetnek szóba. Azonban, ha banálisan leegyszerűsített költözésről beszélünk, csak kétféle létezik: fix díjas és órabéres.

De vajon melyikkel jár jobban?

Bármilyen számításról is legyen szó, csak akkor tudja elkerülni a „költöztetés anyagi csapdáit”, ha a megszabott díj felszámolt tételei teljesen kontrolálhatóak az Ön részére.
Gábor nem tudta – a cég pedig ráadásul inkorrekt volt vele szemben-, hogy Budapesten belül végzett költöztetésnél fix díjas költöztetést kizárólag helyszíni felmérés után lehet hitelesen és felelősséggel elvégezni. Úgy, hogy a megrendelő ne járjon vele rosszul.

 

A költöztető cég inkorrekt volt Gáborral, de miért?

Mivel előzetes felmérés nélkül ajánlott fix óradíjas költöztetést. Holott korrekten csakis órabéren alapuló elszámolást ajánlhatott volna fel.

A legkorrektebben elvégzett költöztetés Gábor esetében az lett volna, ha a megadott munkadíjat nem találomra határozza meg a cég, hanem konkrét adatok alapján. A mi cégünk ezt ingyenesen elvégzi. Viszont a helyszíni felmérés után csak fix díjas tarifával tudjuk elvégezni az adott költöztetést, nem óradíjas verzióban.

Hogyan történik a felmérés és a költözés költségének a kalkulálása; valamint  hogyan zajlik le egy órabéres költöztetés korrekten?>>> Tudja meg a részleteket és kerülje el Gábor példájának esetét az Ön költözésénél!

 

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.