Franko költöztetés logó

Blog

Költöztetés tippek, egyben a garanciavállalása alapjai

Költöztetés tippek, egyben a garanciavállalása alapjai

Költözés előtt áll? Megvan a nagy nap. Bokáig süllyedve a kétségbeesésben, kapkodva teszi fel a kérdéseket: mit is kéne csinálni a költözés megkönnyítése érdekében, mi a teendő az Ön részéről?

Korábbi cikkünkben hoztunk egy költöztetős ellenőrzőlistát, mert egy költözésnél nem a költözés napja a legizzasztóbb kihívás, hanem az azt megelőző néhány hét. 

Ebből a cikkből most tanuljon meg néhány fontos lépést a sikeres költöztetéshez (érje el, hogy valóban nyugodt és gördülékeny legyen a költözése).

Gyakran csak néhány kilométerről beszélünk, mégis hosszú, nehéz út vár ránk.

Tengersok csomagolóanyaggal és dobozzal, bútorokkal és rengeteg év félten őrzött emlékével.

Szó szerint mozgásban leszünk, ahol a szakmai tudás nélkülözése egy költözésnél nem csupán anyagi veszteséget jelenthet a számunkra, de feszült napokat, a költözés utáni rendszertelen hétköznapokat is.

Több mint 30 éve dolgozunk a költöztetés szakmában és ez idő rengeteg konkrét példát, esettanulmányra érett történetet hallottunk.

Sokan megelégszenek annyival, hogy hívnak valakit, és máris letudva a költöztetés. Valóban ennyi volna? 

Mutatunk néhány tanácsot, aminek betartása a garanciavállalásunk alapja is egyben.

Tervezés, szervezés és kivitelezés a költözésnél

Léteznek olyan bútorok, tárgyak, amik cipelésénél, ha a cipekedő, rakodó személyeknek nincs rutinja az ilyesmiben, mert nem fogják tudni, hogy mire figyeljen (könnyen sérülhetnek, karcolódhatnak).

Habár egy költözés így is, úgy is változásokat hoz be az ember életébe, nem mindegy, hogy milyen változásokról beszélünk.

Íme a tanácsok, amelyekkel elősegítheti, hogy az Ön költöztetése könnyed és problémamentes legyen.

Tervezés, szervezés és kivitelezés a költözésnél

10+1 jótanács költözéshez.

 1. A költöztetés megkezdése előtt egyeztesse az Ön által ismert árakat, a brigád munkalapján leírt árakkal. Addig bele se kezdjenek.

 2. Minden doboz, zsák, csomag legyen zárva. Számozza meg őket és a költözés végén ellenőrizze csomagjai számát és sértetlenségét.

 3. Személyes értékek készpénz, ékszer, óra, hitelkártya mindig Önnél legyen. Esetleg zárja el. Ne kerüljenek a csomagba, mert nem tudunk felelőséget vállalni érte.

 4. Ellenőrizze át a fontos értékeit, hiszen tudjuk a bizalom alapja a bizonyosság. Később sem lesznek félreértések.

 5. Dobozok, személyes értékek kerüljenek raportra, a nagyobb értékeket kétszer ellenőrizze (pl. hordozható elektronika, fényképezőgép, laptop stb.)

 6. A bútorok épségét, jelenkori aktuális állapotát a szállítás előtt, illetve a szállítás végén is csekkolja le, az egyik munkatársunkkal együttesen nézze át.

 7. A tehergépkocsi rakfelületét, fülkéjét tekintse át munkatársunkkal indulás előtt, ez is a garanciavállalás feltétele.

 8. Elektromos és egyéb készülékekben a szállítás folyamán természetesen felléphetnek rezonancia által okozott károk. Mind reális potenciál, ezekért felelősséget nem vállalunk. Csakis a mi hibánkból történő, fizikai behatás által okozott és egyértelműen látható sérülésekre tudunk garanciát vállalni.

 9. Az utcán történő fel, illetve lepakolásnál legyen jelen „ellenőrző” személy. Akár barát, akár családtag, akár szomszéd, akiben Ön megbízik. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy idegenek a kocsiról a pakolás alatt lophassanak. „Segítők” nélkül lassul a költöztetés menete, hiszen embereink figyelme megoszlik.

 10. Kísérje személygépkocsival a költöztetőkocsinkat. Egy tehergépkocsi haladási sebessége és manőverező képessége változó, a városi rossz minőségű utak, bútorok révén lassabb, mint egy személygépkocsié. Ezzel a megoldással megnyugodhat a folyamatos haladásról. Van lehetőség a tehergépkocsi fülkéjében is utazni egy fő személyében.

10+1 jótanács költözéshez.

 1. +1 Bízzon meg munkatársunkban! A tehergépkocsi közlekedési, parkolási, manőverezési képességei a gépkocsivezető által ismertek a leginkább. A gépkocsi a munkatársa, már évek óta. Kérdésekkel kapcsolatban bízzon a gépkocsivezetőben, a gépkocsi sértetlenségéért ő az anyagi felelős. Gépkocsiaink közúti szállításra alkalmasak. Terepen, nehezen megközelíthető helyeken nem nagyon, vagy maximum a gépkocsi sértetlenségét figyelembe véve vállalunk be szituációkat. Ezt eldönteni a gépkocsivezető, illetve az irodánk jogosult.

Teljeskörű felelősséget csak a költöztetés megkezdésétől az Ön kollégáinkkal együtt közös szemrevételezés, ellenőrzés után tudunk vállalni.

Ha kétségesnek ítélünk egy munkafolyamatot annak megvalósíthatóságát illetően, de Ön ragaszkodik egy preferált megoldáshoz, akkor a felelősség az Öné. A költözés hosszát nagyon sok, rajtunk kívülálló dolog befolyásolja.

Szorosan együttműködve a költöztetőcéggel a lehető leggyorsabb, legegyszerűbb és legkényelmesebb költöztetést élheti át.

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.