Franko költöztetés logó

Blog

Külföldre költözöm, de hogyan költözik velem az autóm?

Külföldre költözöm, de hogyan költözik velem az autóm?

A személygépkocsik szállítása nemzetközi költöztetések esetében magával hozza a kiszolgáltatottság érzését. Mert nincsenek információnk vagy mert minden honnan mást hallunk. Ha autónk a szívünkhöz nőtt, nem szeretnénk tőle megválni. Akkor sem, ha ugyanilyet vehetünk külföldön.

Mutatunk egy gördülékeny és kényelmes, költséghatékony megoldást az autók, személygépkocsik külföldre költöztetését illetően.

A kiszolgáltatottság félelme a legnagyobb stresszfaktor az életben.

Ha nem tudjuk, hogy mi fog velünk történni, ha rettegünk attól, hogy egy váratlan esemény, fordulat vagy körülmény áthúzza a számításainkat, az fájdalmas és idegőrlő tud lenni. A bizonytalanságra rámegy az egészségünkre, a hátköznapjaink egyensúlyára. Egyszerűen nem úgy vagyunk programozva, hogy tartósan ellenálljunk annak, hogy ne tudjunk tervezni.

A költözés viszont egy stresszes dolog. Persze bölcs választásokkal lehet minimalizálni ezt a stresszt. A költözés kiszámítható működéséhez intelligens tervezésre van szükség, de egy stresszes állapotban a legutolsó dolog amire képesek vagyunk, az a józan gondolkodás.

Mert a stressznek bénító hatása van.

Stresszhelyzetben ösztönből cselekszünk és kapkodunk.

Tehát időben mérlegelni kell a kockázatokat és racionálisan le kell vezetni, hogy milyen utak állnak előttünk.

Tervezni kell.

A költözés minden lépését.

Hogyan fog átköltözni a másik országba az autóm?

Amikor költözik, talán Önben is felmerül, hogy a személygépkocsi szállítása, a személyes ingóságok költöztetésével egy időben, és párhuzamosan mégis hogyan fog megtörténni.

Melyik a legköltséghatékonyabb megoldás?

Milyen kivitelezések vannak egyáltalán a szeretett autót „áttranszportálására”?

Hogyan lehet ezt egyáltalán kivitelezni?

 

Mi jut eszébe elsőnek az embernek az autó szállítására?

 

Majd rákapcsoljuk a költöztető tehergépkocsi utáni trailerre. Csakhogy ezeknek a költsége az egeket veri.

Ugyanis az Európára érvényes, tehergépkocsikra kivetett, igen magas megtett kilométer alapú út díj az úgy működik, hogy a tengelyek számától és a környezetvédelmi besorolástól alakul.

Ha egy személygépkocsi szállítására alkalmas trailert kapcsolunk a kéttengelyes költöztető tehergépkocsira, akkor a tengelyszám duplázódik. Ami 60.000 HUF költség lenne, az például 120.000 HUF lesz.

Például egy Magyarország – Hollandia költöztetés esetében, az út díj összege nagyságrendileg 160-180.000 HUF összeggel növekedne.

Ehhez járul még hozzá a 100 kilométerenként átlagos 8-10 literrel megemelkedő fogyasztás, annak felmerülő költségével. Tehát a kivitelező hasznát bele se számolva, több százezer FT-os plusz költségekről beszélünk.

Cégünk a költöztetés erre a problémára is szeretett volna megoldást találni, ezért kitaláltunk egy költséghatékony megoldást.

A tervezett költöztetni kívánt ingóság mennyisége függvényében két féle költséghatékony szállítási módot találtunk ki.

Cégünk hatékony megoldása az autók külföldre költöztetésére

Ha az ingóság maximum 25 m3, akkor a 61 m3-es dobozos, párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsink esetében, egy 5,1 méteres rész szabadon marad.

  • Egyedi kialakítású költöztető tehergépkocsival valósul meg.
  • Az alsó platóboritáson erős kötéspontok által a személygépkocsi kerekei fix rögzítésre kerülnek.
  • Az egyedi költöztető tehergépkocsi légrugós kialakításával engedi le a hátulját, hogy a felépítmény a lehető legközelebb kerüljön a talajhoz. Erre helyezzük fel a speciálisan kialakított két rampánkat, amin biztonságosan megtörténik a személygépkocsi fel, majd leállása.

Ez csupán kevéssel magasabb árfekvést jelent a külföldre költözés esetén, mintha csak az ingóságokat költöztetnénk ezzel a típusú tehergépkocsinkkal.

Ha az ingóság meghaladja a 25 m3-i mennyiséget, akkor jön az alternatíva, amely szintén költséghatékony megoldás.

  • Az autót jogosítvánnyal, nemzetközi viszonylatban is érvényes papírokkal rendelkező gyakorlott rakodónk vezeti és viszi el az adott helyre.
  • Az autó a „saját lábán” teszi meg az utat a költöztető tehergépkocsit követve, maximálisan 89 km/ó sebességével haladva a kollegánk után.
  • Az tankolási és úthasználati díjakról bizonylat alapján történik az elszámolás. Az átadás és leadás is teli tankkal történik, teljesen korrekt és elszámolható költségről beszélhetünk.

Mi szükséges ehhez, hogy ilyen egyszerűen utazhasson autója külföldre a költözés során? Kell-e nemzetközi casco és hogyan biztosítjuk, hogy Ön nyugodt szívvel adhassa át kollégánknak a kocsiját a vezetés időtartamára?

Itt olvashat a további részletekről: Személygépkocsik szállítása

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.