Miért jó, ha profikat hív?

Miért jó, ha profikat hív?

Ha már költözés, akkor szép időben! Legtöbben erre vágyunk, igaz? Csakhogy az élet nem mindig úgy alakul, ahogy tervezzük. Tavasszal vagy nyáron is belefuthatunk egy esős, vagy viharos, szeles napba. Télen pedig szinte biztos, hogy ha pakolunk, rámolunk, akkor a mindig jellemző nehézségek mellett az időjárás viszontagságaival is meg kell küzdenünk. A szokásosnál is több a kihívás. Hideg idő. Hó és köd. Csúszós utak, rövidebb nappalok. Mire figyeljünk, ha úgy alakult, hogy ilyenkor kell költöznünk?

Hirtelen felmondták az albérletet. 

Az iroda költözik, mert most adódott egy lehetőség, hogy váltsanak, és jobbak legyenek a munkahelyi körülmények.

Adódott egy jó vétel, és a család nagyobb, szebb lakásba, vagy házba költözhet.

Ilyen esetekben bizony nincs rá mód, hogy megvárjuk a jó időt. Gyorsan kell cselekedni. El kell kezdeni a szervezést, a pakolást. Szólhatunk a barátoknak, rokonoknak, vagy néhány napig szólhat arról az irodai élet, hogy mindenki rámol, és dobozokkal rohangál.

Milyen érvek szólnak amellett, hogy ilyenkor még inkább jó döntés profi költöztető céget alkalmazni?

1. Csúszós, jeges utak és járdák

A dobozok pakolása sem egyszerű, ha kiszámíthatatlanul csúszós a gang vagy a terasz. Mindez azonban fokozottan így van a bútorok cipelésénél. Könnyű beszerezni egy törést vagy ficamot, ha nem vagyunk elég körültekintőek. A költöztetésben rutinos pakolók azonban már nem először találkoznak ezekkel a problémákkal. Egy összeszokott csapat, akiknek már nem az ez első telük, amit végigpakolnak – óriási segítség.

 

2. Rosszabb útviszonyok és látási viszonyok

Ennek is óriási a jelentősége, hiszen ingóságaink elszállítása nem kis feladat. Ha magunk szeretnénk megoldani, teherautót kell bérelnünk. Ha sikerült is balesetmentesen mindent felrakodnunk, akkor előttünk áll a hosszabb-rövidebb út. A gyakorlott teherautó-sofőröknek a csúszós, jeges, vagy havas utak, vagy a köd közel sem jelentenek akkora kihívást, mint annak, aki nem rendszeresen vezet ekkora járművet.

3. Korai sötétedés

Az autóvezetésnél is jelentősége van. A pakolásnál, cipekedésnél is nehézséget okoz, ha korán sötétedik. Költöztető céggel gyorsabban haladunk, hiszen már rutinosak. Emellett, ha mégis lemegy munka közben a nap, ők gyakorlottabbak az éjszakai teherautó-vezetésben és a sötétben pakolásban is.

4. Profizmus a csomagolásban

Ez sem kis feladatot jelent. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre kell ilyenkor figyelni. A költöztető cég emberei segítenek nekünk a csomagolásban is. Figyelnek a részletekre. Olyanokra is, ami a mi figyelmünket a nagy munkában esetleg elkerülné. Ilyen például az, hogy a papírdobozok gyorsan átnedvesednek, ha kint felejtjük őket. Vagy az, hogy hogyan kell a szobanövényeket szállítani, hogy közben meg ne fázzanak.

5. Váratlan helyzetek

Ilyesmi minden költözésnél felléphet, és a tapasztalatok szerint fel is szokott. Ilyen lehet egy hirtelen hóesés, lefagyott utak, a hideg miatt nem induló gépkocsi. A szakemberek azonban ezekre a helyzetekre is fel vannak készülve. Bátran rájuk bízhatjuk a megoldást. Nem fogunk pánikba esve telefonálgatni, hogy valaki vegyen gyorsan egy új akkumulátort, vagy hozzon egy zsák jégmentesítő keveréket.

Miért válassza cégünket ahelyett, hogy olcsóbban dolgozó, de referenciával nem rendelkező költöztetőket hív? Olvassa el érveinket, amelyekről itt írtunk!