Készüljön fel előre a költöztetésre!

Készüljön fel előre a költöztetésre!

A költöztetés bonyolult folyamat. Feladat, ami megterheli az egész családot. Megszervezni a pakolást. Megbízható költöztető céget keresni. Kitalálni, hogy minek, kinek hol legyen a helye az új lakásban. Ha nem gondolkodunk előre, nem csak a költöztetés előtt, de utána is álmatlan éjszakáink lehetnek. A költöztetés utáni kényelmetlenségeket sok minden okozhatja. Ezeknek egyike az, ha felfedezzük: egészen egyszerű oka van annak, hogy az új lakásban nem férünk el. Akkor sem, ha esetleg tágasabb és praktikusabban berendezett, mint az előző. Ez az egyszerű ok az, hogy sok a felesleges holmi. Amire semmi szükség. Csak a helyet foglalja. Csak gond van vele.

Megelőzhetjük a felesleges pakolást, csomagolást, dobozolást. Gondoljuk át, mire van szükségünk! Szortírozzunk!

Amire nincs szükség, annak mennie kell! No, nem a teherautóra, a hasznos holmik közé. Hanem valahová máshová.

Nézzünk át mindent!

  1. Az első lépés költözés előtt, ha átgondoljuk, mire van szükségünk, és mire nincs. Ez pakolással, gondolkodással jár. Ha kisebb lakásba megyünk, biztosan sok bútor feleslegessé fog válni. Ha nagyobba, akkor is sok olyan dolog gyűlhetett fel az évek alatt, ami már nem kell.
  2. Menjünk helységről-helységre, szekrényről szekrényre, és írjuk össze, mi az, ami felesleges!
  3. Ha megvan a lista, érdemes szisztematikusan összepakolni mindent.
  4. Utána pedig kitalálni, hogy mihez kezdjünk a dolgokkal.

Mit tegyünk azzal, ami már nem kell? Amit már nem érdemes magunkkal vinni a költözéskor?

 

1. Van a „szemét” kategória…

Ezek azok a dolgok, amik például már nem működnek. És nem is megjavíthatóak, vagy nem érdemes őket megjavítani. Esetleg annyira régi vagy ócska, hogy biztos, hogy már senkinek sem kell. Mert gyakorlatilag használatlan. Csak a helyet foglalja, és fogja a port.
Ezeknek a helye a lomtalanítás, ha éppen belefutunk így tavasszal. Vagy a szelektív hulladékgyűjtők, a szemetesek. Ha nagy a mennyiség, a szeméttelepre is el lehet vitetni, konténerrel.

 

2. És, ami még használható

  • De nem számunkra. Mert már kinőttük, nem használjuk, nem szeretjük. Ezek azok a dolgok, amiket elajándékozhatunk, ha van a közelünkben olyan valaki, aki számára hasznos lehet. Nézzünk körül, kik azok, akik körülöttünk rászorulnak. Vagy egyszerűen csak örülnének annak a tárgynak. Ajándékozni mindig nagy öröm... Hiszen ahogy a mondás is tartja: jobb adni, mint kapni. És tényleg.
  • Ha nincs a környezetünkben senki, akinek odaadhatnák, van másik út is. Ez az adományozás. Nyugaton ennek már nagy kultúrája van. Manapság pedig már Magyarországon is rengeteg alapítvány, szeretetszolgálat várja a jó állapotú ruhákat, bútorokat, feleslegessé vált háztartási gépeket. Érdemes körülnézni!
  • Ilyenkor egy sokak számára kézenfekvő megoldás a felesleges holmi értékesítése is. Plusz munkával jár, de ha ügyesek vagyunk, megéri. Az internet rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy csereberéljünk, kereskedjünk. Nézzünk körül, kérjünk az ismerősöktől ötleteket!

 

Csak akkor jó belevágni a tényleges pakolásba, csomagolásba, ha mindezeken túl vagyunk. Ekkor viszont már érdemes profi költöztető cég szolgáltatását igénybe venni. Egyszerűbb, gyorsabb megoldás, ha ők segítenek nekünk ebben.

Ha költözik, hívjon minket, kérjen árajánlatot! Cégünk 25 fővel, és 14 db modern, a mai kor elvárásainak mindenben megfelelő, speciálisan a költöztetésre kialakított tehergépkocsival segít Önnek!