Költöztetés profin: mi becsomagoljuk otthonát!

Költöztetés profin: mi becsomagoljuk otthonát!

Megtörtént a lakás vagy ház vásárlása, vagy megvan az új albérlet?  Kijelöltük a napot? Túl vagyunk a szortírozáson - tudjuk, miket viszünk magunkkal, és mik azok, amikre nincs szükségünk? Megtaláltuk a profi költöztető céget, akikben megbízhatunk? Akiknek sikeres múltjuk és jó referenciáik vannak? Akkor hajrá, mert jön a következő lépés: csomagolás, dobozolás…. De miért olyan fontos ez? És miért érdemes ezt is a költöztető cégre bíznunk?

Sokan azt gondolják, a költözés nem nagy dolog.

Megvan a kijelölt cím, tudjuk, mit viszünk magunkkal. Fejben már berendeztük az új lakás minden helyiségét. Megvannak a segítségek is: a rokonok, barátok készen állnak a nagy napra. Az időjárás jelentés szerint szép, napos időre számíthatunk. Mindenki egészséges, és kialudta magát. Azt gondoljuk, minden sínen van.

Csak azok gondolkodnak azonban így, akik még soha nem költöztek.

Vagy csak akkor, amikor még kisgyerekek voltak. A múltból csak a szép emlékeket maradtak meg. Az izgalom, a sürgés-forgás. Az, hogy mekkora élmény volt teherautóban ülni. Milyen érdekes volt, ahogy a szülők bepakolták első saját szobánkba a bútorainkat. Ahogyan kicsomagoltuk a játékokat, és szépen birtokba vettük az egész házat….

A valóságban a költözés egyáltalán nem ilyen idillikus. Rengeteg a buktató, a hirtelen megoldandó probléma, ami szakembert kíván.

Az egyik ilyen sarkalatos pontja a folyamatnak, hogy még a lakásból való elmozdítása előtt milyen állapotba hozzuk értékeinket. Magyarán: hogyan csomagoljuk be a bútorokat, hogyan és mibe pakoljuk be a tárgyakat.

Ne gondoljuk azt, hogy mindez másodlagos feladat. Ha nem szakszerűen vannak lefóliázva a bútorok, könnyen megsérülnek.

A használati tárgyakat sem érdemes szemetes zsákba vagy használt dobozokba pakolni. A zsákban minden könnyen megsérül. A dobozok alja kiszakadhat, vagy nem lesz rendesen leragasztva, és a tartalma mozgatás alatt kiborul. És még sorolhatnánk, milyen gondok akadnak itt is.

Ehhez is érdemes költöztető cég segítségét igénybe venni. Amikor árajánlatot kér, erre is érdemes rákérdezni. Benne van ez az alapárban a csomagoló anyag, a csomagolás, dobozolás folyamata? Mit ajánlanak a profik? Mi csomagoljunk, vagy kérjük inkább a szakemberek segítségét? Ezeket a kérdéseket érdemes időben feltenni, hogy a költözés nem váljon rémálommá.

Mit biztosít egy profi költöztető cég? Mi az a plusz, amit az elkészítésben is nyújtanak nekünk?

Ami nagyon fontos, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen autót veszünk igénybe. Egyszerűnek tűnik kölcsönkért teherautóba vagy kisbuszba pakolni. Csakhogy nem biztonságos. Nem a professzionális költöztető cég autói! Amik speciálisan a költöztetéshez vannak kialakítva. Ez azt jelenti, hogy a belső tér filcezett oldalfalú, így védve a bele pakolt értékeket. Emellett általában dobozos autókat biztosítanak, esetleg merevített oldalú ponyvás teherautót.

Ha a költöztető brigád kivonul a helyszínre, a bútorokat szállítható állapotba hozza! Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy szétszerelik, és a célhelyszínen újra összerakják őket.

Ezután ügyesen, a legjobb csomagolóanyagokkal mindent becsomagolnak! Ez azért nagyon lényeges, mert szállítás közben szükségszerűen egymáshoz érnek, ütődnek a tárgyak. Emiatt úgy kell becsomagolni, hogy ezekben a helyzetekben se érje őket sérülés.

A tökéletes védelmet buborék vagy zsugorfóliába való csomagolással, majd filcezéssel, vagy pokrócba burkolással érik el. Utána pedig megfelelő módon rögzítik a teherautó rakterében.

Érdemesebb ezt is költöztető cégre bízni, mint saját magunknak kísérletezgetni! Azért is, mert ők tudják, hogy milyen távolság esetén milyen csomagolás a szükségszerű és a praktikus. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy csak a város másik végébe költözünk, vagy esetleg az egyik szomszédos országba. A nemzetközi költöztetés speciális feladat. Ebben az esetben még inkább szükség van a profikra.

Amire még érdemes figyelni: egy jó költöztető cég garanciát is vállal a szállításra. Ha tehát ők csomagolnak és dobozolnak, garantálják is a biztonságot költözést.

Ha költöztető céget keres, mert tudja, hogy milyen fontos a jó szakember – forduljon hozzánk bizalommal! Mi nem lelkes amatőrök vagyunk. Hívja munkatársainkat! Kérdezzen a részletekről, mindenről, ami aggasztja, és mi segítünk!