Franko költöztetés logó

Blog

Költöztetés Szentendre – mennyibe kerül?

Költöztetés Szentendre – mennyibe kerül?

Számos ember nemcsak egy kirándulás erejéig mondja azt, hogy „hagyjuk hátunk mögött a nagyvárost, irány a festői Szentendre!” Az agglomeráció, és azon belül is Szentendre sokak által kedvelt célállomás, de adottságai alapján van egy-két prioritás, amire célszerű figyelni a költözés napján.

Mutatjuk hogyan lesz stresszmentes a költözés.

A vidéki élet nyugalma sok városlakót vonz.

Ehhez az élethez viszont el is kell jutni valahogy. Bizonyos fázisban szó szerint négy keréken.

Számos dolgot megtanultunk gyerekként. Például azt is, hogy mi történik a rézlemezzel, ha tömény salétromsavval lép reakcióba.

De azt, hogyan kell bölcsen dönteni egy-egy helyzetben, hogyan kerülhetjük el a kiégést és lépjünk rá a nyugisabb élet útjára, még mindig tanuljuk. Gyakran utólag pedig bánjuk a döntéseinket.

Ezzel a cikkel szeretnénk elérni, hogy elkerülhesse a csalódást a költözés kapcsán és valóban ráléphessen a nyugodtabb kertvárosi élet madárcsicsergéssel tarkított útjára.

Azt is, hogy ne kelljen azt mondania utólag a költözéséről, mint Pelikán elvtársnak a narancsról: kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a Minek – mert emiatt a felfogás miatt lassan már fel sem tűnik nekünk, hogy valami nincs rendben a folyamatokkal.

A költözésben számos buktató tényező léphet fel.

De térjünk rá erre a csodás városra.

Miért szeretett bele Szentendrébe, amely kétségtelen egy pazar természeti és kulturális-történelmi környezetben található?

(Fontos lesz ez az információ, amikor önmaga elé képzeli a költözés napját, ugyanis a városnak van egy egyedi jellegzetessége.)

 

Miért szeretik annyian Szentendrét?

Tény, hogy ma már egyre élhetetlenebbek a budapesti agglomerációs falvak, városok. Állítják a szakértők.

Ugyanis annyian költöztek ide az elmúlt években, évtizedekben, hogy a fő probléma az infrastrukturális fejlesztések elmaradása lett.

Budapesten és a környező településeken él jelenleg a teljes magyarországi népesség közel 30 százaléka.

 

szentendre utcak

 

Ennél meglepőbb statisztika, hogy a főváros körüli települések népessége 1960 és 2017 között 60 százalékkal nőtt. A Közép-Magyarországi régió pedig igencsak kedvelt célállomás.

Szentendre lakosságát tekintve a számok is beszedések: 2011-ben 26363, valamint 2021-ben már 28604 lakosa volt.

Habár joggal hívják Szentendrét a Dunakanyar igazi ékszerdobozának, mediterrán hangulatú városként nemcsak természetbeni sajátosságairól, gasztronómiáról, művészetről szóló programjai miatt népszerű; de arról is, ha a nagyvárosból egy csendesebb, nyugodtabb környezetbe vágyunk.

A HÉV 35-40 perc, az autónk pedig közel fél óra alatt dob be Budára.

 

szentendre varos

 

Szóval őszintén gratulálok.

Ha Ön megszerzete azt az ingatlant, amire vágyott, óriási teljesítménynek számít errefelé. A meccset viszont még nem nyerte meg, maximum csak a félidőt. Új otthonát birtokba is kell vennie.

Teljes felszereltséggel.

A tisztább levegő, a barátságosabb életritmus a költözésről szőtt vágyálmaiban fontos szerepet kap Önnél is? Akkor térjük rá Szentendre egyik buktatójára, amely a költözéskor például kifejezetten fokozottabb tervezést igényel.

 

Szentendrére költözök, mi okozhat gondot a költözéskor?

Amennyiben a költözést Szentendre városba vagy a városból tervezzük, érdemes a helyi sajátosságokra figyelni.

Rengetegen imádják a tengerparti, mediterrán kisvárosi hangulatát, bájos macskaköves utcáit, komolyabb művészeti és kulturális központjait, az északi régió egyik legkedveltebb turista célpontjait.

 

szuk utca belvaros

 

A 63 hektáros skanzen, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum – gasztro-, és kulturális eseményekkel, színházi- és zenei fesztiválokkal teszi vonzóvá.  Miközben a város nagy része „alvóvárosként működik”, vagyis az itt élők leginkább a fővárosban vagy a környező településeken vállalnak munkát és naponta ingáznak.

 

Mit jelent ez költözés szempontjából?

 

Dugókat, keskeny és szűk közlekedést (a teherautóknak) és akár belépési engedélyeket.

Habár közlekedési lehetőségeket tekintve Szentendre meglehetősen frekventált helyen fekszik: a 11-es főúton rövid idő alatt elérhető Budapest; Szentendre egy idegenforgalmi város. Folyton teli van turistával vagy átutazókkal (pl. Leányfalu, Tahitótfalu).

Ha Szentendre Duna korzó és a 11 országút közötti területre tervezzük a költözés célobjektumját, a szűk kis utcák és az esetleges behajtási korlátozások kompromisszumokat és intéznivaló feladatokat hozhatnak magukkal.

 

szentendre koltozes utcak behajtas

 

Például ilyen adottságú területeken a 3,5 tonna össztömegű teherautó tud leginkább problémamentesen és kényelmesen mozogni.

De egy Pismány körzet már nagyobb össztömegű tehergépkocsi közlekedésében sem jelent nagyobb gondot. Viszont a magasságuk (pl., 3,5 méter) és hosszúk már egyes Pismány hegyi területen mégis képtelenné teszik a behajtást.

 

Veszélyesek a költözéskor oly gyakori tévhitek és beidegződések

Például Szentendre egyes részein komoly gondot jelenthetnek Önnek. Mire gondolok pontosan?

 • Csak legyen olcsó az ajánlat a költöztetőcégtől, amit kérek majd.
 • Ezt a család majd megoldja.
 • Nem kell ide más csak egy tehergépkocsi, bármilyen jó lesz.
 • Kicsi a lakás, nincs sok holmink.
 • Nem nagy a távolság, ezt egyszeri fordulóval mi is megoldjuk.

Majd a válsághelyzet közepén hirtelen levegőért kapkod.

A keserű tapasztalat, hogy a végösszeg (eltér a fixálttól), a fordulók számának utólagos és nem várt módosulása megingathat a bizalmunkban.

A választott tehergépkocsiban pedig ide-oda mozognak menet közben az értékeink, mert a ponyvás kocsi csak a házunk előtt álló állapotban tűnik a tökéletes választásnak.

 

Hogyan számolunk el mi egy szentendrei költözés kapcsán?

Amikor új helyre költözik, nagyon bízik egy költöztető cégben.

Ez így van rendjén.

Ön az egész életén keresztül gyűjtött és megszerzett, érzelmi értékkel bíró ingóságait fogja kiadni néhány órára vadidegen emberek számára.

Ez a költöztető cég ezidőre betekintést nyer az életébe, illetve életstílusába. Tehát nem mindegy, hogy milyen alapossággal tájékozódik és milyen érvek mentén dönt.

Ön az életét ilyenkor csomagokba rakja majd rábízza másokra.

A legtöbb költözésből ilyenkor hiányzik a rendszer és rend. Amivel pénzt, időt és harmonikus nyugodt mindennapokat veszíthetünk.

A kapkodást kevés ember viseli széles mosollyal az arcán. Az árajánlat kérése pedig az egyik legfontosabb szervezési kérdéskör.

Budapest vonzáskörzetéhez tartozó vidéki (közeli) költöztetések cégünknél például a Budapest határtáblától maximum 40-50 km-ig használt elszámolási forma alapján képződik.

 

dobozos felepitmeny koltozes

Dobozos felépítményű költöztető tehergépkocsi.

Az árképzés Budapesten belül végzett költöztetések elszámolási formájából indul ki, mégis apró változásokkal megspékelve.

 • Az alapdíj kis mértékben, de növekszik.
 • Az alapdíj mértéke a település, települések távolsága, és elhelyezkedése Budapesthez viszonyítva alapján határozódik meg.
 • Budapesten használt brigád létszámnak megfelelő óradíjak azonosak.
 • Az óradíjhoz hozzáadódik egy plusz összeg: az adott településre + 1 óra oda, vagy adott településről + 1 óra visszaút költsége. (Attól függően, hogy vidéki településről Budapestre vagy Budapestről vidéki településre költözik.)

Szemléltető példák, amiből tájékozódni tud a Budapest vonzáskörzetéhez tartozó költöztetések elszámolási formájáról itt található meg.

 

Miben segítünk még a költözésnél?

Ma már kiváló minőségű csomagolóanyagok vásárlására sincs szüksége, mert a legprofibb költöztetőcégek ebben is segítenek Önnek.

Cégünknél számíthat:

 • speciális dobozos, párnázott oldalfalú költöztető tehergépkocsikra,
 • több méretkategóriájú költöztető tehergépkocsik választékára,
 • megbízható szakember-gárdára,
 • három évtized gyakorlati tudására,
 • bútorok esetében már alapszolgáltatásunknál biztosított csomagolására,
 • komplett csomagolási feladatok elvégzésére, csomagolóanyagok biztosítására igény szerint – az ingóságokat légbuborékos fóliába, több réteg filcbe (ez egy vastag steppelt szövetanyag) csomagoljuk be, így mozdulatlanul és biztonságban egymás szomszédságában utaznak,
 • kifejezetten költöztetéshez szükséges biztosítások meglétére,
 • teljes garanciára és felelősségvállalás mellett végzett költöztetésre. A teljes garanciájáról, illetve biztosításvállalásáról bővebben itt.

 

koltozes ingosagok szorosan

 

A költözés izgalmas, új jövőt kecsegtető esemény tud lenni – mégis ingoványos talaj, sokan égették már meg magukat. A költözési költségek kiszámításakor figyelembe kell venni olyan tényezőket is, mint

 1. Üzemanyagköltség, munkaerőköltség (ameddig a költözők és a költöztetendő értékek eljutnak a kiindulási helytől az érkezési célállomásig).
 2. Nehezebb lehet a szállítmány, ez pedig költségnövekedést eredményezhet.
 3. Csomagolási szolgáltatások.
 4. Kiegészítőszolgáltatások. Speciális csomagolóanyagok: opcionálisan kérhetőek.
 5. Költözés dátuma: hétköznapi, hétvégi vagy ünnepnapokon történő költözés általában eltér a szezonon kívüli költözésnél.
 • Brigádszám, működő lift megléte vagy hiánya, amennyiben emeletről van szó.
 • Alul vagy túlbútorozott lakás ténye.
 • Az ingatlan m2 és szobaszáma, lakók száma (a holmik száma exponenciálisan nőhet).
 • A behajtási lehetőségek: utca és környék adottsága és ebből kifolyólag szükségeltetett tehergépkocsifajta/forduló száma.

A költöztetés árajánlatának összeállítása mindig komplex feladat. Cégünknél az írásban bekért információk mellett telefonos elérhetőséget is kérünk, azok pontosítása érdekében.

Ha a megrendelő rosszul méri fel a helyzetet, a bútorok mennyiségét, akkor akár a költöztetőcégnek többször kell fordulnia, ami növeli a költségeket.

 

Hogy tud ajánlatot kérni költöztetésre?

Kövesse az alábbi lépéseket.

 1. Kattintson az űrlapunkra, majd töltse ki azt.
 2. Néhány órán belül válaszolunk, valamint szükség esetén újabb információk bekérésére is számíthat tőlünk.
 3. Fogjon egy kancsó kávét és szedje össze a költöztetendő tárgyak pontos listáját: méretük, számuk és súlyuk alapján meghatározva. FONTOS infó: túlsúly nem lehet a járművön, ez szabályokat sérthet és közúti büntetéssel is járhat.
 4. Az információk alapján mi összekészítünk Önnek egy ajánlatot, amit e-mail-en kézbesítünk.
 5. Miután Ön visszaigazolta az ajánlatot, elfogadta azt, szerződést kötünk Önnel, szintén e-mailen.
 6. Véglegesen leegyeztetjük a költöztetés időpontját.
 7. A költöztetés napján a munka elvégeztével Ön kifizeti a díjunkat. Ez történhet készpénzzel, de akár utalással is.

Általában mindig a részletek határozzák meg a költöztetés árát, a menetét.

Nem kell kismillió zsákutcába befutnia azért, hogy végre kiérdemelje a stresszmentes költözést. Nem kell úton útfélen szabotálnia magát bonyolult feladatokkal és költségekkel.

 

frankokoltoztet blogrovat

Ha Önt ennyi adattal még nem sikerült meggyőzni,
akkor kénytelen leszek még további részleteket is elárulni.
 
Blogrovatunk telis teli van a feltett kérdéseire adott válaszokkal.

Például azzal, hogyha nem megfelelőn kérünk árajánlatot, ha a barátokkal próbáljuk kivitelezni a költözést (hiába nagylelkűek), ha nem „átgondoltan csomagolunk”…akkor könnyen beüthet a káosz.

És ott vannak az apró költözés-feladatok, mint például a behajtási engedélyek.

Magyarországon rengeteg városra, településre, illetve azok egyes területeire szükséges és vonatkozó behajtási engedélyek kérése. Mi a Budapestre, illetve egyéb településekre vonatkozó behajtási tilalmakról, a behajtási engedélyek szükségességéről mindig értesítjük Önt.

Ezt, az általunk készített, minimálisan 26 pontból álló szerződés is garantálja.

Kérjen pontos árajánlatot a szentendrei költöztetésre.

 

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.