Zongora költöztetése – bízza a szakemberre!

Zongora költöztetése – bízza a szakemberre!

A különösen nehéz használati tárgyak, bútorok költöztetése nem kis kihívás. Ha pedig olyan értékről van szó, mint amit egy zongora jelent, mindenképpen érdemes profik segítségét kérni.

A zongora sok családban központi helyet foglal el. Nem csak azért, mert nagy anyagi értéket képvisel. Azért is, mert a zene, a hangszer szeretete még mindig nagyon fontos. Emellett egy patinás zongora nagyon gyakran nem új szerzemény, hanem szívünkhöz is kötődő családi örökség.

Nagy mérete miatt azonban nehezen mozdítható, ráadásul igen sérülékeny. Költöztetése nagy figyelmet, sőt, szakértelmet igényel. Ebben a helyzetben kifejezetten kockázatos, ha barátokkal, ismerősökkel próbáljuk megoldani a cipekedést és szállítást. A gyakori megkeresések miatt költöztető cégünk összeállított egy olyan brigádot, akik bármikor bevethetők zongora költöztetéséhez.

Hogyan zajlik nálunk a zongora belföldi vagy nemzetközi költöztetése?

  • Zongora esetén ezért három, pianínónál pedig két szakember végzi el a feladatot. Ők fizikailag igen jó állapotban vannak, és az évek során nagy gyakorlatra tettek szert.
  • A professzionális szállításhoz hozzátartozik az is, hogy a hangszert két rétegben becsomagoljuk. A fólia, majd az azt követő filcréteg után az oldalához rögzítünk egy steppelt filcréteget is, hogy az oldalán történő szállításkor teljes védelemben részesüljön.
  • A szállítás speciális tehergépkocsival történik. Közel sem olyan kockázatos így a költöztetés, mint ha a szomszéd utánfutóját vagy a rokonunk kisteherautóját kérnénk kölcsön az eseményhez. A filcezett oldalfalú költöztetőautóban a zongora oldalára fordítva, az oldalfalhoz rögzítve, még egy plusz takaróba csomagolva kerül szállításra.
  • A nagysúlyú zongorák esetén emelőhátfalas teherautót használunk, az egyszerűbb mozgatás érdekében.
  • Amennyiben valóban nagy értékkel rendelkező hangszerről van szó, mindenképpen ajánljuk a biztosítási lehetőségeket. Ez nem a költöztetés során esetlegesen fellépő károk, hanem a komplett megsemmisülés esetén jelent kártalanítást. A kisebb sérülések esetén cégünk vállalja a garanciát.

A költöztető cég választása sosem könnyű döntés. ha nagy értékű ingóség szállítása a feladat, érdemes régi, referenciákkal rendelkező céget választania. Nézzen körül honlapunkon, és kérjen árajánlatot, ha biztonságban szeretné tudni értékeit költözés közben is!