Túlélőcsomag: egyszerűbb lesz a költözés!

Túlélőcsomag: egyszerűbb lesz a költözés!

A költözés mindig nagy kihívást jelent. Akár télen, akár nyáron, akár messzire, akár csak egy utcával arrébb költözünk, mindenképpen sok feladattal és nem kis stresszel jár. Költöztető cégünknek nagy rutinja van már a pakolásban, szállításban, de a jó ötleteket mi sem vetjük meg. Ilyen praktikus ötlet az, amit csak úgy hívunk: „túlélőcsomag”.

A zökkenőmentes költözéshez a megbízható költöztető cég mellett fontosak az átgondolt előkészületek is. A csomagolás ennek egy olyan része, amit, ha elrontunk, az új otthonban sok kellemetlenséget fog számunkra okozni. Most a rendszerezett csomagolás egy fontos részével szeretnénk foglalkozni.

Mi is az a „túlélőcsomag”?

Tulajdonképpen az a doboz, amibe a legszükségesebb dolgokat pakoljuk. Azokat, amikre már az első estén mindenképpen szükségünk van. Amihez könnyen hozzáférünk akkor is, ha még nem lesz időnk, lehetőségünk mindent kirámolni, helyére tenni. Könnyen káoszba fulladhat az első este, ha például nincs mit enni, nem találjuk WC-papírt vagy nincsenek meg a fogkefék. Banálisnak tűnhet a dolog, de amikor belefutunk, mégis igen bosszantó.

Mi kerüljön tehát mindenképpen ebbe a csomagba?

Étel és ital

Persze, az első este jó dolog rendelni valami vagy elmenni étterembe. Ha azonban ehhez nincs kedvünk, legyen a csomagban valami nem romlandó, egyszerű ennivaló: kenyér, dobozos tej, müzli, szalámi, paradicsom, paprika, kakaópor. Egy-egy üveg üdítő vagy ásványvíz is jól fog jönni! Ha már elmentek a költöztető cég emberei, és magunkra maradtunk, jól fog esni alvás előtt, a kicsomagolatlan dobozok mellé kuporodva valami finomság, tehát a desszertet se felejtsük el: bár a csoki könnyen elolvad, de egy kis sósmogyoró vagy keksz tökéletes lehet.

Evőeszközök

Ha egyszerű és gyors vacsorát tervezünk, akkor is szükség lesz tányérra, késre, poharakra. Ezeket szintén érdemes elérhető közelségbe csomagolni. Jó megoldás lehet egyébként az eldobható verzió is: néhány műanyag tányér és evőeszköz is megfelel annak, aki szereti.

Tisztítószerek

Nem árt, ha kezünk ügyében van a mosogatószer és egy szivacs, hogy a rögtönzött „lakoma” után el tudjunk mosogatni. Emellett a seprű, lapát és a felmosó-szett is szükséges lehet, ha szeretünk legalább tisztaságot (ha egyelőre teljes rendet nem is) magunk körül tudni elalvás előtt. Ha pedig használt lakásba költöztünk, és eddig még nem tettük meg, érdemes a mosdót és a WC-t fertőtleníteni első használat előtt – ezt sajnos nem tudjuk megúszni akkor sem, ha egyébként már alaposan elfáradtunk.

Ami kell a tisztálkodáshoz...

Tusfürdő, sampon, hajbalzsam, hajhab, hajlakk, hajzselé, borotva, fogkrém, fogkefe, törölköző.... ezek mind-mind olyan dolgok, amik nélkül nehéz elképzelni az esti és reggeli tisztálkodást. Ne felejtkezzünk el róluk!

...és az alváshoz

Ágynemű, ágyneműhuzat, pizsama az alváshoz. Egy-egy szett öltözet fehérneművel együtt másnap reggelre. A gyerekek alvós állata, rongyija, cumija is legyen a kezünk ügyében, ha szeretnénk, hogy a kicsik is jól érezzék magukat a költözés utáni első estén.

Még néhány nagyon fontos dolog!

Telefon, telefontöltő, laptop, táblagép, ezeknek a töltői.... Ugye, hogy sokan nem vagyunk meg nélkülük? Elég csak arra gondolni, mi szokott minket reggel ébreszteni, és milyen kellemetlen az is, ha nincs még az óra felszerelve, és lemerült telefon esetén azt sem tudjuk, mennyi az idő. Tehát ezeket se felejtsük el!