Költözés nyáron? Ne ijedjen meg tőle!

Költözés nyáron? Ne ijedjen meg tőle!

Nyáron leginkább pihenni, üdülni, kikapcsolódni szeretünk. Költözéshez legtöbben a tavaszi vagy őszi, átmeneti időjárási viszonyok közötti időszakot szeretik választani. Van azonban olyan, amikor nincs választás, csak az adott feladat van: itt és most költözni kell! Akkor is, ha kánikula van!

Eladta a lakását, és néhány héten belül el kell hagynia, mert költözik az új tulajdonos? Felmondták az albérletét és gyorsan kell áthurcolkodnia az új helyre? Netalántán költözhető állapotok vannak végre álmai házában, és szeretné már ott lakóként befejezni az építkezést?

Ilyenkor bizony nem számít, ha nyári kánikula van! Csak egy megbízható költöztető cégre van szüksége és indulhat a pakolás!

A tapasztalatok szerint az ingatlanpiacon nyáron is nagy a mozgás: az árak ilyenkor a legmagasabbak, tehát megunt lakásunkat ilyenkor tudjuk a legjobb áron értékesíteni. A kereslet viszont nagy. Éppen ezért fordulhat elő sokakkal, hogy ebben az időszakban költöznek egyik helyről a másikra.

Miért van, hogy sokan ódzkodnak a nyári költözéstől?

Egyszerű ok: forróság és magas páratartalom

A legprofibb költöztető cég sem tudja garantálni, hogy a kora esti órákban vagy a délelőtti, hűvösebb időszakban meg tudja oldani az átpakolást. Arról nem is beszélve, hogy a költözés rengeteg előkészítő, illetve utómunkálattal jár – éppen ezek miatt nagy a valószínűsége, hogy meg kell küzdenünk a meleggel és a napsütéssel. Ez pedig sokakat elrémít, akik nem mediterrán alkatok, és nehezen viselik a nyári kihívásokat.

A másik kihívást a magas páratartalom jelenti. Ez nemcsak fáradtságot, az arra érzékenyebbek számára akár rosszullétet okozhat, de az ingóságok számára sem ideális.

Ennek ellenére ne ijedjünk meg: a nyári költözésnek több előnye is van!

Hosszabb nappalok

Ez azért előny, mert – mivel hamarabb jön fel és később megy le a Nap – a költöztető cégek és mi magunk is több időt szánhatunk a pakolásra. Ez a gyakorlatban simán azt jelentheti, hogy ami egy másik évszakban két-három napig eltarthat, azt ilyenkor akár egy nap alatt is le tudjuk bonyolítani.

Nyári szünet a gyerekeknek, szabadságnapok nekünk

A gyerekekkel is könnyebb mozdulni, és jobban viselik a változásokat akkor, ha másnap nem kell korán kelni és rohanni az iskolába. Szabadabbak, nincsenek kötelezettségeik, így ők is jobban át tudják adni magukat a költözés élményének - és akár segítséget is jelenthetnek nekünk a pakoláskor. Emellett általában a felnőtteknek is könnyebben sikerül hosszabb szabadságot kérni, hiszen a nyár majdnem minden cégnél ilyen időszak.

Ne izguljon, ha nyáron van szüksége költöztető cégre, hanem hívjon minket bizalommal!