Közületi költöztetés? Nekünk a nagy feladat sem túl nagy!

Közületi költöztetés? Nekünk a nagy feladat sem túl nagy!

A legtöbb költöztető cég az egyszerűbb, lakossági költöztetéseket vállalja szívesebben. Ennek egyszerű oka van: egyszerűbb egy lakás ingóságait átköltözetni, mint többezer négyzetméteres irodák berendezését professzionális színvonalon ki- és bepakolni. Mi azonban mindkettőben sikeresek vagyunk – megmutatjuk, miért!

Ahhoz, hogy egy nagyobb volumenű költöztetést sikeresen le tudjunk bonyolítani, nem kevés feltételnek teljesülnie kell. Egy háromszintes irodaház esetén például már nem lehet a költözést „amatőr” módszerekkel megoldani. Oda bizony már profik kellenek – de mi az, amiből felismerhetjük, hogy nem műértő pakolókkal van dolgunk?

1

Speciális géppark

Tévedés azt gondolni, hogy a költözést bármilyen autóval meg lehet oldani, csak egy a fontos: legyen jó nagy! A méret ugyanis nem elég: lehet, hogy belezsúfolható egy egész iroda a kisteherautóba, de egyáltalán nincs garancia arra, hogy kipakoláskor is épségben lesz a berendezés. Éppen emiatt nagyméretű tehergépkocsi-parkunk különlegessége a speciális felépítésben rejlik: az autók mindig zártak, oldalaik pedig párnázottak a rázkódásokkor keletkező károk elkerülése érdekében. Azaz: ha egy rosszabb úton kell áthaladni, vagy esetleg hirtelen fékezésre kényszerül a sofőr – rosszabb esetben baleset történik – a párnázott oldalfalak védik az ingóságokat a sérülésektől.
2

Profi csomagolás

Az előzővel szorosan összefügg. Nem elég ugyanis a párnázott oldalfal, ha a bútorok összekoccanva sérüléseket okoznak egymásnak. Esetleg a kisebb, értékes, törékeny tárgyak szétszóródnak a gépkocsiban. Ezeket a problémákat csak professzionális csomagolással tudjuk kikerülni. Ez a folyamat a bútorok szétszerelésével kezdődik, buborékos vagy zsugórfólia használatával a csomagolással, majd pokrócba burkolással, illetve filcezéssel folytatódik, és a megfelelő rögzítéssel fejeződik be. A kisebb tárgyakat pedig akár egyenkénti csomagolással, dobozolással kel biztonságba helyezni. Ez a folyamat főleg a nemzetközi költöztetés esetén elkerülhetetlen, de a nagyvárosi közlekedésben sem árt az óvatosság.
3

Biztosítás

Az előbbi gondolatmenetet folytatva: ha a felsorolt óvintézkedések ellenére sérülés vagy kár keletkezik a költöztetés folyamat közben, azért minden profi költöztető cégnek vállalnia kell a felelősséget. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy már az árajánlat adásakor fel kell kínálnia a biztosítás lehetőségét. Garanciavállalás nélkül egy céget se vegyünk komolyan!
4

Hozzáértő pakológárda

Az igazán jó költöztető cégeknél a munkavállalók is profik! Mind a sofőr, mind a pakolószemélyzet kell, hogy rendelkezzen tapasztalatokkal. A Frankonál nem hétvégi költöztetők, hanem kipróbált, udvarias és előzékeny gárda végzi a munkát!
5

Referenciák

A mai világban igazán nem nehéz utánanézni egy-egy cég hitelességének. Amelyik költöztető cég nem rendelkezik profi honlappal, sőt, esetleg nincs elérhető telefonszáma, email címe vagy bejelentett székhelye, azt érdemes elkerülni. A Franko referencia-munkái itt megnézhetők