Költözés téli hidegben

Költözés téli hidegben

Ha már költözésre adjuk a fejünket, azt igyekszünk jó időben megszervezni. Előfordulhat azonban olyan hirtelen esemény, ami miatt nem tudunk várni tavaszig, azonnal menni kell, akár esik, akár fúj! Ilyenkor még inkább érdemes átadni a stafétabotot a profiknak, és költöztető cég segítségét igénybe venni.

Téli költözés alkalmával ugyanis még az átlagosnál is több kihívással és váratlan helyzettel kell szembenézni. Ilyenkor pedig jól jön az a tapasztalat, amit egy megbízható költöztető cég tud nyújtani.

Milyen nehézségek adódnak, ha téli időszakban költözünk? Mikre érdemes figyelni?

Csomagolás

A költözés tulajdonképpen nem másból áll, mint hogy bedobozoljuk az egész lakást, aztán elszállítjuk, ott kipakoljuk, és készen is vagyunk. Vagy mégsem ilyen egyszerű? Hiszen a csomagolás már önmagában szakszerűséget igényel, főleg hideg, havas, esős időben. Ebben biztosan nagy segítségünkre lehet egy profi költöztető cég, akik nem csak becsomagolnak mindent, de garanciát is vállalnak az ingóságok biztonságával kapcsolatban.

Hóeltakarítás, jégtelenítés

Ez nagyon fontos. Mire megérkezik a költöztető cég, addigra mind a kapubeálló, mind a járda, mind az a kerti terület, ami az ajtóig történő eljutáshoz szükséges, legyen járható. Ez havas idő esetén bizony hólapátolást, sózást jelent, de érdemes nem elfelejteni, mert sok időt elveszthetünk, ha a költöztető autó vagy a pakolók nem tudnak megállni vagy közlekedni a csúszós úton.

Figyeljük az időjárás-jelentést!

Mind a kiköltözés, mind a beköltözés időpontja általában időben megvan. Téli időszakban azonban akár az utolsó néhány napban is fordulhat úgy az időjárás, ami lehetetlenné teszi a cuccolást. Ónos eső vagy extrém havazás esetén ugyanis nem csak a pakolás, de a közlekedés is szinte lehetetlené válhat. Érdemes ezért előre gondolkodni, figyelni az időjárás előrejelzést, és a biztonság kedvéért egy másik időpontot is kijelölni.

Bízzuk a profikra!

Az eddig leírtak miatt nem győzzük hangsúlyozni, hogy téli időszakban még inkább érdemes költöztető céghez fordulni az alternatív megoldások helyett. A Frankonál

  • segítünk megtalálni a legmegfelelőbb költöztető autót
  • tapasztalt sofőrökkel és rakodókkal dolgozunk
  • mindent profin becsomagolunk
  • garanciát vállalunk a biztonságért
  • nehéz időjárási körülmények között is megtaláljuk a módját annak, hogy a költözés gond nélkül végbemenjen.

Keressen minket bátran!