Költözés? Kezdjünk neki időben!

Költözés? Kezdjünk neki időben!

A költözés mindig kihívást jelent. Akár egy életen át összegyűjtött értékeinket kell biztonságban egyik helyről a másikra fuvarozni. Éppen emiatt azt tudjuk ajánlani, hogy a nagy nap előtt legalább egy hónappal kezdje el megszervezni a folyamatot. Miért is? Elmondjuk.

A költözés az új lakhely kiválasztását és a dátum meghatározását követően magának a folyamatnak a megtervezésével kezdődik. Ennek pedig legelső lépése megtalálni a számunkra legmegfelelőbb költöztető céget. Ahogy már mondtuk: minimum egy hónappal a költözés napja előtt keressük meg azokat, akire rábízzuk értékeinket! Ahhoz, hogy ingóságaink biztonságosan megérkezzenek egyik helyszínről a másikra, megbízható költöztető céget kell találni. Ehhez azonban fontos, hogy ne kapkodjunk! Ne csapjunk le hirtelen egy kecsegtetőnek tűnő akcióra, hanem gondoljuk át alaposan választásunkat!

Ha vagyontárgyaink fontosak számunkra, nem érdemes baráti segítséggel vagy általános áruszállítóval megoldani a költözést. Több bosszankodás lesz belőle, mint amennyit spórolunk a kiválasztásra szánt időn és az árakon.

Mi alapján válasszuk ki a költöztető céget?

Kézenfekvőnek tűnik, hogy megnézzük, van-e weboldala, és ha igen, akkor milyen. Nézzük meg, de lehetőleg alaposan! Ne csak az árak, ajánlatok vagy akciók részt nyissuk meg! Egy megbízható költöztető céget fel lehet ismerni arról, hogy

  • rendelkezik többautós, költöztetésre kialakított, speciális gépparkkal,
  • hozzáértő szakember-gárdájával végzi el a munkát,
  • lehetőleg több brigád is rendelkezésre áll,
  • megbízható referenciái vannak.

Emellett magának a weboldalnak a megjelenése is megmutatja, mennyire lehet a céget komolyan venni: összeeszkábált internetes oldalról vagy profi weboldalról van-e szó. Utóbbi esetben látni, hogy a költöztető cég pénzt fektetett abba, hogy szakértőkkel készíttesse el oldalát.

Amit még érdemes megtenni:

  • Fórumokon utána kérdezni a cégnek
  • Felhívni őket telefonon, hiszen sokat meg lehet tudni egy beszélgetésből
  • Tapasztalatokat gyűjteni az ismerősök köréből
  • Utána nézni a nyilvános cégadatoknak!

Látható, hogy mindehez tényleg idő kell, ezért mindenkit arra bíztatunk: mielőtt döntést hoz, tájékozódjon alaposan!