Környezettudatos költöztetés? Igen, létezik!

Környezettudatos költöztetés? Igen, létezik!

A környezettudatosság egyre fontosabb fogalom lett a 21. századi mindennapokban. A különböző fórumokon rengeteg figyelmeztetést kapunk arra, hogy próbáljunk meg a hétköznapokon is úgy élni, hogy minél kevésbé terheljük meg bolygónk levegőjét és élővilágát.

Bármilyen furcsán is hangozhat elsőre, létezik környezettudatos költöztetés is!

Hogyan? Íme néhány ötlet!

Dobozok használtan és újonnan

A költöztetés egyik el nem hanyagolható része értékeink csomagolása.  Egy profi költöztető cég ebben is sokat tud segíteni, de mi magunk is csomagolhatunk. A legjobb megoldás sérülékeny tárgyak esetén a hullámpapír dobozok használata. A hullámpapír doboz már önmagában környezetvédő termék: nem csak újra-hasznosítható, hanem leggyakrabban ő maga is újra-felhasznált papírból készült. Ha pedig még környezettudatosabbá szeretnénk tenni a folyamatot, szerezzünk be már jó előre kellő mennyiségű papírdobozt! Nézzünk körül a környéken: a zöldségesnél, a boltoknál, a szupermarketekben is érdemes érdeklődni a feleslegessé vált dobozok felől. Ami pedig ne felejtsünk el: a hullámpapír helye használat után a szelektív hulladékgyűjtőben van!

Helytakarékos csomagolás

Nem szükséges azonban mindent papírdobozokba pakolni. A háztartás nagy része ugyanis nem törékeny. Használjunk ki minden tárolási lehetőséget! Pakoljuk tele például a szennyestartót ruhákkal, vagy a lavórt, vödröket tisztítószerekkel! Így sok helyet spórolhatunk, és kevesebb dobozra, műanyag zsákra lesz szükségünk.

Ne pakoljuk el túl hamar a konyhát!

Ha már napokkal a költözés előtt dobozokban van az egész konyha, könnyen lesz az az vége a dolognak, hogy az étkezésekhez eldobható műanyag tányérokat és poharakat használunk. Ez azonban tényleg nem zöld megoldás. Ha mégis hamar túl akarunk lenni a konyhai rámoláson, az utolsó otthon töltött napokra szerezzünk be eldobható bioétkészletet! Ezek a termékek ugyanis gyakran újrahasznosított papírból vagy egyéb száz százalékosan lebomló anyagokból készülnek. Így vagy a komposztban, vagy a papírhulladékban van a helyük használat után – mind a két megoldás környezetbarát.

Költözés költöztető céggel

Profikkal költözni nem csak egyszerűbb, de általában környezetkímélőbb megoldás is, mint magunknak, barátokkal-rokonokkal megoldani a dolgot. A költöztetésre szakosodott cégek ugyanis a folyamat számára legmegfelelőbb gépjárművel rendelkeznek. A prof költöztető cég nem csak egy teherautóval rendelkezik, így az igényeknek leginkább megfelelő gépkocsit tudja mozgósítani a feladathoz. Ha tehát megfelelő méretű autóval költözünk, nem szükséges a régi és az új lakhelyünk közötti utat a kelleténél többször megtenni. Kevesebb autózás – kevesebb benzin – kevesebb káros gázkibocsátás. Környezetbarát megoldás!