Költöztetési kisokos 2. rész: Törékeny tárgyak csomagolása

Költöztetési kisokos 2. rész: Törékeny tárgyak csomagolása

A költözés rengeteg feladattal jár. Tapasztalataink szerint sok gondot okozhat, ha a sérülékeny, értékes tárgyakat nem megfelelő odafigyeléssel csomagolják be. Néhány ötletet szeretnék adni, ami segíthet, hogy a költöztetés után is olyan állapotban maradjanak értékeink, ahogyan előtte indultak.

Tárgyak csoportosítása

Az első, legfontosabb feladat, amikor nekiállunk a dobozolásnak, hogy válogassuk szét a dolgokat! Külön dobozba kerüljenek a törékeny, és külön dobozba azok a dolgok, amiknek nem árthat meg a rázkódás. Így legyenek olyan dobozaink, amikben az üvegpoharak, bögrék, étkészlet és egyéb hasonló holmik, és külön dobozokok, amikben a nem törékeny dolgok (ágynemű, törölköző stb.) vannak.

Címkézés

Ahogy előző írásunkban is felhívtuk rá a figyelmet, nem elég, ha szépen, rendszeresen csomagolunk. Megfelelő körültekintéssel fel is kell címkézni a csomagokat, hogy a költöztető cég emberei, és mi magunk is tisztában legyünk azzal, mit rejtenek a szépen leragasztott dobozok. Így mindannyian tudunk figyelni arra, hogy a törékeny tárgyakkal óvatosabban bánjunk mind a teherautóban történő szállítás, mind a ki-és bepakolás folyamat alatt.

Amire szükségünk van

Már a csomagolás napjai előtt legyük tisztában azzal, hogy a törékeny tárgyak csomagolásához több kellék kell, mint a törölközők dobozolása esetén. Amit mindenképpen szerezzünk be:

  • Kartondobozok: a kartondoboz, kialakítása miatt alkalmas arra, hogy a lehető legkevesebb külső behatás legyen káros a benne elhelyezett dolgokra. Újonnan is lehet rendelni, de érdemes a közelünkben lévő piacon, üzletekben is érdeklődni, mert sok helyen szívesen odaadják a használaton kívüli dobozokat.
  • Buborékfólia: szuper találmány. A kis levegőbuborékok miatt a lehető legjobb védelmet nyújt.
  • Csomagolópapír vagy sok-sok újságpapír: a rések kipárnázásakor tökéletes, így még inkább segíthetünk megelőzni a károsodást.
  • Ragasztószalag: a dobozok tökéletes lezárása elengedhetetlen a biztonságos költözéskor.

Megbízható költöztető cég

Egy egész háztartás költöztetésekor sok bosszúságtól meg tudjuk kímélni magunkat, ha megbízható költöztető keresünk ezekre a napokra. A több évtizedes tapasztalat, a speciálisan a költöztetés feladatához kialakított géppark, a megbízható szakember-gárda, a referenciák és a biztosítási lehetőségek a mind-mind olyan érvek, amik mellett nem érdemes gondolkodás nélkül elmenni. Ha megbízható segítséget keres a költözés napjaira, ezeket a szempontokat érdemes szem előtt tartani.