Franko költöztetés logó

Blog

Költöztetés pakolással, stressz nélkül

Költöztetés pakolással, stressz nélkül

Az amerikai népszámlálási adatok szerint egy átlagos ember több mint 11-szer költözik élete során. Egy átlagos dán pedig egész élete során hatszor. Gombócból is sok?

Mi magyarok talán egy picit elmaradunk a számoktól, épp ezért halmozunk fel nagyobb eséllyel olyan dolgokat, amik egy költözésnél és a pakolásnál komoly fejtörést okozhatnak. Egyszer be kell csomagolni, dobozba tenni, furgonra rakni, az új otthonba vinni és helyet találni neki. Hogyan lehet egyszerűbb a költözésünk a pakolással?

Bár egyesek félnek a költözés gondolatától, sokan szeretik a folyton megújuló helyzeteket, szituációkat.

Az új mindig kihívást jelent. Az új kezdetét.
Izgalmas, bizsergető érzéssel várakozásra sarkalló.

Igaz, hogy stresszes. A költözés legfontosabb tulajdonsága az, hogy jóban van bármely igeidővel: stresszes volt, van és lehet.

De egyben nagyszerű módja annak, hogy számba vegye a tulajdonát, és megszabaduljon attól, ami már nem szolgálja ki.

 

Amikor összepakolja a cuccait

A sokat jelentő tárgyak esetében nem kérdés, hogy szeretettel pakoljuk, csomagoljuk – ilyenkor szinte mesterkurzust tartunk a csomagolás terén.

Aki már többször költözött, az hasznos pakolási és költözési tippek hosszú listáját szedi össze az élete során – gyakran a saját kárán tanulva – a költözés kapcsán.

 

koltoztetes orszagosan franko koltoztet
Franko-Teher munka közben.

 

Hogyan kell hatékonyan pakolni egy költözésnél?

Íme néhány becsomagolási és költözési módszer a nyugodtabb előkészületekért.

Előlomtalanítás

Bár a másokkal való együttélésnek vannak előnyei, a túlzsúfolt helyek negatív hatással lehetnek a jóllétünkre. A fizikai és mentális egészségünkre.

A rendetlenség stresszt okoz.

Itt nem a méret a lényeg. És nem is a négyzetméterszám.

Hanem a tágasság.

A térérzék összefügg azzal, hogyan rendezzük be az otthonunkat. Milyen bútorokat zsúfolunk össze, mennyi kacatot tárolunk.

Időben elkezdett előlomtalanítással csökkenthetjük a szállítandó tárgyak számát (ezzel esetlegesen a költözés költségét is) és nagyobb eséllyel kezdhetjük meg a rendezettebb életterünk berendezését az új helyen.

Készítsen videót, fotót a bútorok bontásáról

Ha bútorokat költöztet, és elkerülhetetlen a szétszerelésük – a jövőbeni éne megköszöni majd, ha a szétszerelési folyamat során fotókat (vagy még jobb, videót!) készít a folyamat kulcsfontosságú részeiről. (Mi hova kerül majd vissza.)

Azt javasoljuk, hogy a bútorok épségét, jelenkori aktuális állapotát a szállítás előtt, illetve a szállítás végén is ellenőrizze le, cégünknél például mindig az egyik munkatársunkkal együttesen nézik át az ügyfelek, nincs félreértés.

 

Jelölje meg a dobozokat rövidítéssel vagy szimbólumokkal

Ez időt takarít meg a költözésnél – a be- és a kicsomagolás során.

Azonban monotonná válhat ugyanazokat a dolgokat újra és újra leírni, ezért ahelyett, hogy minden törhető dobozra azt írná, hogy „törékeny”, több oldalát megjelölheti egy nagy „T” betűvel, körülötte egy körrel.

Ha bepakol egy doboz konyhai cuccot, csak azt írja rá, hogy „KO”. De használhat színkódolt matricákat is.

 

koltozes stresszmentesen

 

Személyes értékek, készpénz, ékszer, óra, hitelkártya mindig legyen Önnél egy költözésnél. Esetleg zárja el. Ne kerüljenek a csomagba, mert egyetlen költöztetőcég sem tud felelőséget vállalni érte.

A költözés napján, minden doboz, zsák, csomag legyen zárva.

Számozza meg őket és a költözés végén ellenőrizze csomagjai számát és sértetlenségét.

 

Költöztetési és csomagolási ellenőrzőlista

Mindannyian jól ismerjük a költöztetési ellenőrzőlistát, de készítette-e már csomagolási leltárlistát?

Korábbi cikkünkben hoztunk egy költöztetős ellenőrzőlistát, mert egy költözésnél nem a költözés napja a legizzasztóbb kihívás, hanem az azt megelőző néhány hét. 

A csomagolási lista extra lépésként macerásnak tűnhet, de rögtön megszeretjük, amint elkezdjük kirakni a dobozokat az új helyen. Ez a szokás különösen jó a hosszú távú költözéseknél. Amikor hosszabb idő telik el a bepakolás és a kicsomagolás között. (Például egy tárolás szolgáltatás igénybevételével).

 

koltoztetes pakolas

 

Csomagolás közben rendeljen minden becsomagolt dobozhoz egy számot. Írja fel a listára a megfelelő számot, valamint egy rövid, de határozott leírást a dobozban található holmikról.

 

Dobozok a pincéből felejtésre ítélve

A költözéssel kapcsolatos pakolás nem egyenlő egy szombat délutáni nagytakarítással. A csomagolóanyagok, dobozok, címkék, vastag filc, ragasztószalag kombinációját lehet rutinosan és kevésbé rutinosan is felhasználni.

A garázs rejtett zugaiban porosodó műszaki eszközök dobozait mellékvágányra rakva jóval előnyösebb választásnak bizonyulnak a költöztetődobozok. A dobozok vagy túl kicsik, vagy túl nagyok.

A költöztetődobozok egységet és védelmet biztosítanak.

 

koltozes pakolas kaosz
Lehangoló pakolás?

 

Kicsit gondoljon bele, mennyire lehangoló, amikor az egyik oldalon régi mikros dobozok, zacskók hevernek szana széjjel; a másik oldalon egymásra pakolt egyforma színű és kialakítású dobozok sorakoznak.

 Ez a csomagolófajtákat firtató cikkünk Önnek szól, ha úgy véli, hogy csomagolni mindenki tud. (Vagy mégsem?)

Cégünknél igénybe vehető költöztetődobozok az ingóságok és dobozok feliratozását, a doboz tartalmának megjelölését biztosítják; erős, praktikus tárolást és szállítást valósítanak meg; könnyen emelhetőek és mozgathatóak, telepakolva is.

 

Hogyan tehetem kevésbé stresszessé a költözést?

Több mint 30 éve dolgozunk a költöztetés szakmában és ez idő rengeteg konkrét példát, esettanulmányra érett történetet hallottunk.

Léteznek olyan bútorok, tárgyak, amik cipelésénél, ha a rakodó személyeknek nincs rutinja, nem fogja tudni, hogy mire figyeljen (könnyen sérülhetnek).

Munkatársaink nemcsak erre a munkára szakosodtak, de szolgáltatásainkkal olyan háttérországot biztosítunk a stresszmentes költözéshez, amely során átélheti a minden flottul ment érzését.

 

pakolas koltozesnel

 

Cégünknél például 5 rétegű, speciális költöztetődobozok is igénybe vehetőek a különböző csomagolóanyagok mellett, sőt bérbeadásuk is kivitelezhető.

Sérülékeny darabok, ingóságok, termékek csomagolására légpárnás fóliát használunk – hívják ezt buborékfóliának is – ezek az egészen szabálytalan alakú ingóságoknak is maximális védelmet nyújtanak.

A dobozokat a költözés után elhozzuk, így a „szemetelés” és felesleges felhalmozásuk is elkerülhető.

 

koltozes csomagolas

 

A nálunk megrendelt csomagolóanyagok, a költöztetést megelőzően, előre egyeztetett időpontban történő kiszállítását, igénye szerint elvégezzük. 

Munkánk része, hogy teljes körű be- és kicsomagolást, bútorok szét- és összeszerelését, értékesebb bútorok fóliával történő levédését, speciális költöztető dobozok, csomagolóanyagok értékesítését, bérbeadását is vállaljuk.

 

Minden stresszessé válik, amikor rohan

Kezdje el a költözési folyamatot akkor, amikor úgy dönt, hogy elköltözik.

A mindennapi rutin során olyan dolgokkal találkozik, amelyekre valójában nincs szüksége (az a pulóver, amelyet soha nem vesz fel; a csorba kávéscsészék, amelyek csak helyet foglalnak; a letört sarkú komód, amit évek óta őrizget a pincében stb.), itt az idő, hogy előlomtalanítson.

Szorosan együttműködve a költöztetőcéggel a lehető leggyorsabb, legegyszerűbb és legkényelmesebb költöztetést élheti át, amit saját magának kívánhat.

 

 

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.