Franko költöztetés logó

Blog

A 4 leggyakoribb hiba a külföldre költözésnél

A 4 leggyakoribb hiba a külföldre költözésnél

A külföldre költözést fontolgatja? Íme, a legfontosabb útravalói: mit kerüljön el feltétlenül „szemlélet” szempontjából.

Szinte mindenki életében van olyan, aminek a mai, mostani, jelenkori eszünk birtokában már másképp állnánk hozzá. Habár a teendő, feladat, esemény kipipálva, de másodszorra tudná jobban is csinálni...mert voltak benne buktatók és keserű tapasztalatok is?

Épp ilyen a külföldre költözés sakktáblája.

Ugyanis könnyen kiütheti az élet a királynőnket. Milyen gyakori hibákat követnek el az emberek a külföldre költözés előtt?

Alábecsülik a nyelvtudás fontosságát

„Ohh, elboldogulunk az angollal”.

Igaz ugyan, hogy például Lengyelországban számos lengyel bérbeadó nem beszél angolul, vagy csak az alapokat ismeri – lengyel barát híján célszerű igénybe venni az ingatlanirodák segítségét – az angol nyelvtudás egyre inkább javuló tendenciát mutat.

DE például a Skandináv országokban viszont már nemcsak megmosolyogják, ha próbálkozik a saját nyelvük elsajátításával, de el is várják.

 

arezzo

 

Olaszországban pedig olasz nyelvtudás nélkül kifejezetten nehezített terepre lép, vagy egyenesen lehetetlenné válik az ügyintézéstől kezdve a munkakeresésen át egészen a barátkozásig minden kommunikációs folyamat.

Nincsenek pontosan tisztában a vámügyi, bevándorlási jogszabályokkal

Tény, hogy a nemzetközi költöztetés EU-s tagországokon belül teljesen úgy történik és ugyanaz a folyamata, mintha Magyarországon belüli költöztetést végeznénk.

De, és itt a de.

 

dania koltozes

 

Az EU-n kívül végzett munkák esetében olyan plusz feladat is előtérbe kerül, mint a vámkezelés (mi a komplett vámkezelést is intézzük).

A magánforgalmi költöztetések esetében is fennálló vámkezelési kötelezettség elmerülése esetén vám- ill. adócsalás bűntettét hajtjuk végre.

A közkedvelt Svájc vagy éppen Norvégia is ebbe a szituációba tartozik.

 

norvegia

 

Mit kell tennie annak érdekében, hogy az „áthelyezés” a lehető legsimább legyen? Íme, néhány fontos tudnivaló a Norvégiába költözés kapcsán.

A bevándorlási követelmények – maradva a példánknál Norvégiában például sok mindentől függnek, beleértve az állampolgárságot, a bevándorlás okát, a szakmai képesítést, valamint a családi és anyagi körülményeit.

Olaszország esetén pedig azoknak az uniós polgároknak, akik itt akarnak élni, az érkezést követő kilencven napon belül be kell jelentkezniük a helyi városházán. Itt be kell tudniuk mutatni a munkaszerződésüket vagy egyéb bizonyítékszerű dokumentumot arra, hogy el tudják tartani magukat.

Lesz miből élniük.

Valamint a hivatalban elkérik a bérleti szerződésüket, az olasz adószámukat is.

A Google mindent tud” – a szakmai segítség teljes nélkülözése

Mit tesz az ember, ha bármilyen jellegű információra van szüksége?

Beírja a Google-be.

Az Internet a barátunk. Ez a megállapítás részben igaz. Számos hasznos információ és expat közösségek social media csoportjai, chatszobábai és fórumai adnak hasznos és gyakorlatias tanácsot egy-egy „kiköltözéses tanácsunkra”.

 

krakko

 

Azonban az így kapott információkat soha nem szabad szakmai vagy jogi tanácsnak tekinteni.

Amikor helyi jogszabályok, előírások, bevándorlási, vámügyi vagy jogi kérdéseket vet fel a külföldre költözésünk folyamata, a legjobb szakemberrel konzultálni.

Olvasson róla a nemzetközi költöztetés kulisszatitkai cikkünkből. 

Ezt se hagyja ki.

Ott sincs kolbászból a kerítés

Rabul ejt minket a skandináv életérzés.

Az olasz dolce vita ígérete. Máris belesünk abba a hibába, hogy „itt rossz”, de ott megszűnik minden fájdalmunk, egy csapásra.

A kényelmetlen igazság, hogy a minden országnak megvan a maga szokásrendszere, kultúrája, szokása. Ennek megismerésében segít Önnek a nemezközi blogrovatunk.

 

brussel

 

A költözés előtt fontos tisztában lennünk azzal, hogy mit várunk a költözéstől és reálisak-e az elvárásaink.

Tovább az az anyagi helyzetünket is vegyük figyelembe, amikor eldöntjük, melyik országra bökünk a térképre a költözés kapcsán.

Egy belföldi utazás élményéből indulnak ki egy külföldi költözésnél

Minden leendő külföldre költözőnek tanácsolni tudjuk, hogy maximálisan éljen, a mai világban könnyen elérhető széles, és bőséges információ áramlás, és beszerzés lehetőségével.

Számoljon, kalkuláljon és adja össze a felmerülő összes költséget.

 

koltoztetes orszagosan franko koltoztet

 

Ellenőrizze le a cégeket, vállalkozókat és felejtse el az általános ponyvás kocsival végző fuvarozó munkáját. A ponyva csak az eső és egyéb természeti behatások ellen véd.

Hogyan végezzük mi a Franko Teher a külföldre költöztetéseket?

Cégünk minden ingóságot légbuborékos fóliába, több réteg filcbe (ez egy vastag steppelt szövetanyag) helyezi az ingóságokat.

Csakis így tudnak egymás szomszédságában szorosan utazni. Költöztetésnél a bútorok szorosan (természetesen filcezve, fóliázva) egymás mellé, illetve több sorban egymásra vannak rakva.

 

dobozos felepitmeny koltozes

 

A nemzetközi költöztetésre szakosodott tehergépkocsijaink mindig dobozos felépítményűek. Ezen belül is több méretben tudunk kiajánlani és biztosítani, speciálisan kialakított, dobozos, párnázott oldalfalú, költöztető teherautóként.

Mindezt egyedi és erre a megmérettetésre szakosodott speciális tudással, kiemelkedő szakmai színvonallal és erre a fizikai munkára „kitapasztalt” munkatársakkal végezzük.

Az EU-n kívül (tehát pl. Svájc, Norvégia) végzett munkák esetében olyan plusz feladatot is ellátunk, mint a vámkezelés (mi a komplett vámkezelést is intézzük).

 

koltoztetes csomagolas

 

A papírmunka részét képezi még egy csomaglista és egy CMR (nemzetközi fuvarokmány) elkészítése.

Ha nem EU-s tagországokba történik a költöztetés, vámkezeltetni kell a költöztetendő ingóságokat is. Nemzetközi költöztetésben biztosított szolgáltatási körünk széles körű: be- és kicsomagolást, csomagolóanyag biztosítását, tárolást, bútorok szét, és összeszerelését is professzionális szinten elvégezzük.

A költöztetési „ranglétra” legmagasabb foka a nemzetközi költöztetés.

Mi hosszútávban és csak ebben a szakmában gondolkodó vállalkozás révén biztosítjuk a fennmaradásunk zálogát a minőségi munkát. Hiszen e nélkül egy vállalkozás csak rövid távban lenne életképes. A külföldre költöztetéseket a leggyakorlottabb, több ezer belföldi költöztetés elvégzése után, a munkájukkal kiemelkedő dolgozókkal végezzük. Kérjen tőlünk ajánlatot.

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.