Franko költöztetés logó

Blog

Költöztetés olcsón, létezik?

Költöztetés olcsón, létezik?

Ki az, aki ne szeretne valamit „olcsón megúszni”? Akár a költöztetést. De vajon létezik olcsó költöztetés, méghozzá eredményesen?

Ez a cikk a olcsóság biztonságát illúzióját rombolja le Önben, mert akik nem a „könnyű” megoldást keresik, messziről felismerik a zsákutca táblát. Helyenként a sorok mögül kilóg majd a „homlokracsapós felismerés” is.

Ugye az Ön életében is van olyan, aminek a mai eszével már másképp állna neki? Sikerült. De másodszorra tudná jobban is csinálni...mert voltak benne buktatók és keserű tapasztalatok is.

Ott rontják el a legtöbben, hogy könnyű megoldást akarnak. Mindig, mindenben. Mindegy mit kapnak, csak szűnjön meg a probléma.

Oldódjon meg a feladat.

Most, hogy talán már túlvan az első felháborodáson, nézzük meg, mit is takar a címben szereplő költői kérdés. Szembemegyünk mindazzal, amire az egész kultúránk épül.

Az olcsóság csapdája a költözésben?

A legtöbb probléma megoldása nem könnyű.

A legtöbb komplex feladat elvégzése nem egyszerű.

De a könnyű megoldásnál lehet a másikra mutogatni – felelősséget hárítani.

A könnyű megoldás végül mindig rendszerint túlbonyolított utakhoz vezet.

Anyagi veszteséghez. Stresszes kivitelezéshez. Feszültségekhez és szorongáshoz. Bosszúságokhoz. Csalódottságokhoz.  Újabb és újabb körökhöz, amiket egyszer is sok lefutni, nemhogy többször.

A könnyű megoldás mindenben lesz a könnyen végzetes. (Nem, nem arról beszélek, hogy valami attól lesz eredményes, hogy mindennél problémásabb és bonyolult.)

Alsó hangon 30.000 költözést végeztünk a több mint 30 éves pályafutásunk alatt és a legtöbbször azt tapasztaltuk, hogy akik a könnyű és olcsó megoldásra vágynak a költözésükben, azok leginkább anyagi okok miatt döntenek emellett.

És a legtöbbször anyagilag járják meg, utólag a könnyen hozott döntéseikkel.

Végre költözik? – akkor talán ezen gondolkodik Ön is

Kitalálta, hogy hova.

Van cél és kinézett ingatlan is. Na és most hogyan tovább?

A költözés előtt álló emberek gyakorta beütik a költözés olcsó kifejezést a Google-be, és várják csodát. Felhívnak néhány barátot és máris kész a csapat. Kölcsönkérnek egy furgont és vágják a centiket.

Talán gyerekestől, házi állatostól költözteti odébb az életét egy budapesti panelból. Csupán 65 m2, de több mint 10 évig élet benne.

Csak néhány kilométer. Gondolja Ön.

Az eddigi életét mégis tengersok csomagolóanyaggal és dobozzal, bútorokkal és rengeteg emlékkel kell odébb vinni.

A szakmai tudás nélkülözése egy költözésnél nem csupán anyagi veszteséget jelenthet, de később napvilágra kerülő károk, a nem várt költségek, a feszült napok, a költözés utáni rendszertelen hétköznapok miatt a legszívesebben csak annyit mondana: „még egy költözés kizárt.”

Akkor nézzük az olcsóság hibáit és a helyes megoldásait.

Olcsó árajánlat a menő

A kényelmetlen igazság az, hogy aki hivatástudatból végzi a költöztetést és az egész életét erre a szakmára teszi fel, annak szakmai élete is erre specializálódott.

Egy komoly költöztető vállalkozó áldoz a vállalkozására.

Ez pedig sosem olcsó.

Áldoz a tehergépkocsikra, amelyek kifejezetten erre a célra vannak kialakítva, ezért maximális védelmet nyújtanak a szállítás során is. Mellékesen nem fuvarozó, aki egy jóval nagyobb haszonnal kecsegtető munka miatt azonnal visszamondja a munkát.

 

dobozos felepitmeny koltozes
Ingóságok a dobozos felépítményű tehergépkocsijaink egyikében.

 

Speciális szakmai életének mellékhatása, hogy részletes, mindenre kiterjedő információkkal látja el Önt.

Egy árajánlat során is.

Ha egy költöztetőcég árajánlatánál csupán az árakat nézi, lemarad a további információkról, amelyek jóval teljesebb képet adnak majd az elvégzett munkáról, a költöztető hivatástudatáról, a több éves tapasztalatról.

Általában mindig jó jel, ha a cég a költöztetéshez több kocsival és számos alkalmazottal rendelkezik, ez pedig ritkán takarja az olcsó kivitelezés fogalmát.

Néhány megtermett barát

A barátok, a haverok vagy kézzel-lábbal rendelkező személyek, akik egy DAEWOO kalosnál nagyobb szállítóeszközzel rendelkeznek, máris alkalmassá válnak a költöztetésre (vélik sokan).

Pedig ez is, mint bármi más: egy szakma.  Sokan megelégszenek annyival, hogy hívnak valakit, és máris letudva a költöztetés.

Valóban ennyi volna? 

Az emberek hajlamosak lebecsülni bármilyen mozgásigényt.

Néha kicsit füllentenek, mert félnek, hogy nem kapják meg a segítséget. A barátok felé is kissé eltúlzott információkat ejtenek meg.

Tehát azt mondják: "Ó, ez csak egy dohányzóasztal”, csak épp elfelejtik hozzátenni, hogy márványból van. Ez egy könnyű Ikeás bútor. Valóban. Csak egy liftnélküli társasház 4. emeletén laknak.

Amit kérünk az ismerősöktől, az szívesség. Azt pedig mindig illik viszonozni.

Ráadásul közbeszólhat az ismerősünk munkarendje, gyereke, az ÉLETE.

Az ütemterv is nagyobb rugalmasságot igényel, hiszen nem várhatunk el tőle szolgáltatás színvonalú munkát.  

 

koltoztetes orszagosan franko koltoztetMunkatársaink munka közben.

 

Önfelismerő jelenetképek között szokott lenni a reggeli váratlan sms a „Bocs, a gyerek lebetegedett.” üzenettel. A sokadik szendvicskészítés, mert mégiscsak illik etetni a „szívességet”, ennek összege a bolti blokkon virítva máris kevesebbnek láttatja a „megspórolt összegeket”, amit a költöztetésből szeretnénk lefaragni.

Nem beszélve a benzinköltségről.

Amiről jó páran megfeledkeznek: az autó nem szívességgel megy. A saját, vagy baráté, egyik sem. Megteszik az …egy kört…kettőt, lesz az három is.

Újabb mínusz a megspórolt összegek listáján.

A barátok pedig nem fognak csomagolóeszközökkel készülni, nincsenek náluk dugi hevederek és spéci eszközök, erről is Önnek szükséges gondoskodnia.

Azt hiszem itt már ne is számoljuk tovább a „plusz költségeket”.

Az olcsó ritkán részletez

Vajon miért?

Akik átélték a költöztetés szépségét és nehézségét is egyaránt - akár régi tapasztalatok alapján -, azok rájöttek, hogy miért nem dolgoznak konkrét, részletes árajánlat nélkül a komolyabb cégek.

Az olcsóság esetében gyakorta telefonon megadott minimális információk hangzanak el, nincsenek a konkrétumok fixálva.

Cégünk például több brigáddal és költöztető-tehergépkocsival rendelkezik, ezért sosincs lemondott költözés. Ellenben rengeteg visszajelzésből rudjuk, hogy gyakorta sajnos egy kocsival rendelkező “költöztető” felvesz egy adott napra egy valószínűsíthetően kis munkát, de amint beesik nagyobb haszonnal kecsegtető munka, érdekes módon azonnal műszaki hibára hivatkozva visszamondja az Önét.

A költöztetés nem csupán szállítás és cipekedés, éppen ezért az egyszerűbb áruszállításra kialakított gépjárművekkel végzett munka mindig kockázatosabb.

 

koltoztetes olcson orszagosan

 

A munkatársak tapasztalatlansága, gyakorlatlansága is simán növelheti a „költöztetés idejét”, amit Ön fizet meg.

Vannak, akik később okultak abból, hogy az árak nem úgy alakultak, mint várták.

Hiába olcsóbb a „nem költöztetőcégként tevékenykedő költöztetők” ajánlata, ha végül ráfizetés lesz a vége, akár anyagilag, akár időben.

Rengetegen csábulnak el egy olyan szolgáltatásra, ami esélyesen jócskán alul marad a minőségben az elvárttal szemben.

Cégünk a fuvarozási szabályzatban ezért kötelezővé tett fedezettel, ebből kifolyólag fedezett igazolással rendelkezik és használt lakossági ingóságokra érvényesíthető biztosítási formát köt Önnel.

A teljes garanciájáról, illetve biztosításvállalásáról bővebben.

A négy kerék nem minden

A költöztetésben mindig jelentős szerepe van a járműnek (is).

Cégünk Magyarországon egyedülálló költöztető tehergépkocsikkal végzi el a költöztetést. Ezek dobozos, párnázott oldalfalú, egyedileg költöztetések elvégzésére kialakított teherautók, több méretben.

Nem kell ide más csak egy tehergépkocsi - az egyik visszatérő slágercím a költöztetés tévhitei közül.

Hiába igyekszünk a dobozokat és bútorokat biztonságos módon csomagolni, kitömjük buborékos fóliával és zsugorfóliával, ha utána beállnak elénk egy ponyvás kocsival és a rázkódásoknak hála máris hiábavalóvá válik az erőfeszítésünk. Amikor elindul a gépkocsi, szépen elkezd mozogni a ponyvát tartó vasszerkezet.

 

koltoztetes csomagolas

 

Amellett, hogy a kifejezetten költözésre ajánlott standard dobozokkal nemcsak a költözésben, de a csomagolásban is segítünk, bútorok szét-, és összeszerelését szakszerűen végezzük el; az ingóságokat is szakszerűen helyezzük fel és szállítjuk el.

A tehergépkocsik párnázott oldalfalakkal rendelkeznek, a bútorok és ingóságok mozdulatlanul utaznak, nincsenek különböző mozgásnak és ütődésnek kitéve.

A ponyvás kocsikkal ellentétben tehergépkocsijaink nem vághatóak fel (fosztogatók kivédése) és szorosan egymás mellett utazhatnak benne az ingóságok (biztonság az ingóságoknak).  

Az ingóságokat úgy helyezzük fel, mint egy kirakós darabjait, tökéletesen kihasználva a költöztető tehergépkocsi rakható és teljes köbméterét.

Mitől lesz végül valóban olcsó egy költöztetés?

Nincs annál nagyobb olcsóság, minthogy az elképzeléseinknek megfelelő kivitelezés valósul meg, kivédve minden pluszt és felesleges kiadást.

Amikor tudjuk, hogy a végösszeg pontos számítások alapján lett kiszámolva, nincs benne hasra ütés.

A költözési költségek kiszámításakor ezért szükséges figyelembe venni az összes lehetséges költözési költséget, hogy ne érjenek bennünket a végén váraltan összegek.

Összes lehetőség között vannak az alábbiak. 

 1. Üzemanyagköltségek.
 2. Munkaerőköltségek.
 3. A szállítmány súlya miatti esetleges költségnövekedések (minél több holmit kell áthelyezni, annál drágább lesz a költözés.
 4. Csomagolási szolgáltatások és csomagolóanyagok.
 5. Kiegészítő szolgáltatások (pl. bútorok szétszerelése és újbóli összeszerelése, speciális holmik mozgatása, mint egy zongora; a költöztetőkellékek).
 6. Esetleges tárolás (a költözés előtt, alatt vagy után elraktározandó holmik).
 7. Költözés dátuma: hétköznapi, hétvégi vagy ünnepnapokon történő költözés általában sokkal költségesebb, mint szezonon kívüli költözés.
 8. Pontos brigádszám alakulása (ezt befolyásolja, hogy van-e lift).
 9. A munka volumene (erre következtetni tudunk a m2 alapján).
 10. Alul vagy túlbútorozott lakás, szobák száma, hányan lakják.
 11. A költöztetőkocsi milyen közel tud a bejárati ajtóhoz parkolni. (Időt növel, így árat is).
 12. Hány részesek a bútorok (levitelük akár többfordulós is lehet, időt növel).
 13. Budapesten belüli, Budapest maximum 50 km-es vonzáskörzetén belüli vagy vidéki költözés.
 14. Létezik súlypénzes tétel is (páncélszekrény, pianínó, zongora stb.).
 15. Feláras tételek (pl. budapesti behajtási engedélyek költsége).

Az esetleges szükséges behajtási engedélyek beszerzését cégünk elvégzi, de ennek költségét Ön viseli.

A brigádunk létszámát, a költöztetés nagysága, komplexitása és a címek rakodási körülményei is befolyásolják.

A költöztetés árajánlata ezért nálunk komplex.

Írásban adunk ajánlatot, részletezve a munkavégzés apró részleteit.

Egy szakember kérdez. Mindig.

Felméri a hely megközelíthetőségét, hozzáférhetőségét.

Szakszerű költöztetéssel végül mégiscsak kivitelezhető az „olcsó költözés”, de ez nem a költöztetőcégnek fizetett összegeket jelenti. A számonkérhetőség és a szakértelem amúgy is nehezen mérhető forintban.

Hogyan spóroljon a költözésen?

Blogrovatunk telis teli van ezekkel a válaszokkal.

Egy ajánlatkéréssel mindig esélyt ad a stresszmentes költözésnek.

Kérjen pontos árajánlatot a költöztetésre.

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.