Költöztetés külföldre? Hazaköltözik? Megoldjuk!

Költöztetés külföldre? Hazaköltözik? Megoldjuk!

A költözés sosem egyszerű, de különösen sok feladattal jár, ha az nem az országhatáron belül történik. Mire kell különösen figyelnünk, ha nemzetközi költöztetésről van szó? Segítünk.

A fő kihívást ugyanis nem minden esetben a távolság jelenti, bár ez sem elhanyagolandó szempont. Több olyan szempont is felmerül, ami a Magyarországon való költözés esetén nem jellemző. Éppen ezek miatt fontos, hogy olyan tehergépkocsival történjen meg a költöztetés, amelyek a speciálisan nemzetközi fuvarozás kritériumainak megfelelnek.

Melyek ezek?

Ne kelljen többször fordulni

A Franko Teher öt darab, speciálisan a nemzetközi költöztetéshez kialakított tehergépkocsival rendelkezik. Akár egyszobás lakásról, akár családi házról van szó, mi megtaláljuk Önnek azt a gépkocsit, aminek segítségével egy úttal hazaszállíthatjuk ingóságait. Ez jelentős költségmegtakarítással jár.

A teherautó ne legyen se túl nagy, vagy túl kicsi

Ami gyakorlatilag nemcsak azért probléma, mert esetleg nem fér be az össze cuccunk, és még egy utat ki kell fizetni, hogy mindenünk el legyen költöztetve. Hanem azért is, mert ha túl nagy a teherautó, ezzel együtt a fogyasztása is nagyobb! Lehet, hogy minden ingóságunk kényelmesen elfér benne, de a végén a benzinköltség irreálisan magas lesz. A Franko Teher 12 és 18 tonnás járművei éppen ezért családi házak, a 3,5 tonnás autó pedig kisebb lakások, kollégiumi szobák berendezéseinek szállítására ideálisak.

Dobozos vagy ponyvás?

Az általában hosszú út miatt nagyon fontos, hogy speciálisan a nemzetközi költözéshez szükséges teherautóval költözzünk. Ehhez pedig érdemes olyan megbízható céget keresni, akik a nemzetközi költöztetésben jártasak. Ami lényeges: dobozos, párnázott költöztető autókra van szükség! Azért is, mert ponyvás gépkocsi esetében a kötelezően előírt pihenőidőben könnyen ellopják az értékeket. Tehát a dobozos autó mindig biztonságosabb!

Még egy érv a dobozos mellett

Nemcsak azért biztonságosabb a dobozos, mert nehezebb belőle lopni. Azért is, mert az áru biztonságosabban szállítható benne útközben. Cégünk szakképzett emberei professzionálisan becsomagolnak mindent, ezután pedig a lehető legjobb térkihasználással bepakolják azokat. A csomagolás mellett plusz biztonságot ad, hogy a dobozos autók belülről filccel vannak bélelve. Emiatt rázkódások, fékezések esetén is külön védelembe részesülnek. Nem fog semmi összetöri, megkarcolódni útközben.

Jó, ha tudjuk, hol tartunk!

Veszélyt jelenthet, ha nem egy kézben van a költözés egész folyamata. Ha más intézi a határon kívüli, és más a magyarországi költöztetést. Így, ha bármi probléma adódik – eltűnik valami vagy esetleg összetörik – nehéz kinyomozni, ki a felelős. Ha viszont nemzetközi költöztető cégre bízza a feladatot, minden nyomon követhető és nem kell vadászni a felelősöket. Minden a mi gondunk!

Akár belföldi, akár nemzetközi költöztetésre keres profi költöztető céget jól karbantartott, modern gépparkkal, ne habozzon! Kérjen tőlünk árajánlatot!