A stresszmentes költözés titka: a tervezés

A stresszmentes költözés titka: a tervezés

Ha rászántuk magunkat a költözésre, érdemes előre gondolkodni és megszervezni mindent. Könnyebb így, mint az utolsó pillanatokban kapkodni, a nagy napon improvizálni. Régóta működő költöztető cégként természetesen tudjuk, hogy mindig felmerülhetnek előre nem várható kihívások. Ezeket mindig igyekszünk professzinálisan megoldani.

A hosszú évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egy jó költözési ütemterv egyszerűbbé, stresszmentessé teheti a költöztetés folyamatát. Írjuk le a feladatokat, és próbáljuk meg tartani magunkat hozzá!

 

Miket jó előre átgondolni, leírni és megszervezni?

Érdemes egy hónappal a költözés előtt eldönteni a következőket:

Természetesen először is azt, mi a költözés pontos dátuma. Ez kicsit banálisan hangzik, de fontos. A munkahelyeken általában időben kell jelezni, ha néhány napig nem tudunk megjelenni. A gyerekek elhelyezését is praktikus már ilyenkor megszervezni, illetve ha állataink vannak, az ő helyüket is meg kell találni erre a napra.

Ezek után érdemes átgondolni, hogy maga a hurcolkodás mekkora mértékű, és ehhez milyen segítséget veszünk igénybe. Ha költöztető cég segítsége mellett döntünk, akkor mindenképpen figyeljünk oda arra, hogy a költöztető cég tapasztalatokkal és állandó, gépparkkal, munkavállalókkal dolgozzon. Ezzel kikerülhetjük azt a csapdát, amit az amatőrök, a hétvégi költöztetők jelentenek.

Ezután nézzük végig az egész lakást a pincétől a padlásig. Ne hagyjuk ki a garázst és a fészert sem. A költözés tökéletesen alkalmas arra, hogy egyben szortírozzunk is. Csak azt vigyük magunkkal, amire szükségünk van, és aminek helye is lesz az új házban, lakásban. Ami felesleges, azt dobjuk ki vagy ajándékozzuk el! Sőt, tarthatunk garázsvásárt is, ami mostanában nem véletlenül egyre népszerűbb!

Feladatok néhány héttel a költözés előtt:

Alaposan gondoljuk át, mi hová fog kerülni az új lakásban. Sokkal egyszerűbb lesz a pakolás, ha előre meg van tervezve, mit hová tegyünk, és nem helyben improvizálunk.

Szerezzük be a költözéshez szükséges segédeszközöket. Dobozokat, szatyrokat, buborékfóliákat. Ha költöztető cégünket választja, ezt is érdemes velünk egyeztetnie, mert mi ebben is segítünk. Profi költöztetőink segítenek Önnek becsomagolni otthonát.

Jövő héten költözünk!

Szervezzünk nagytakarítást az új lakásba! Sokkal könnyebb most, mint a költözés ideje alatt kapkodva megcsinálni, vagy akkor, amikor már minden bútor a helyére kerül. Természetesen lesz még takarítási feladat a költöztetés után is: felmosás, porszívózás, és hasonlók. Nem lesz viszont dolgunk a fárasztó pókháló-eltüntetéssel vagy ablakpucolással, ha azt már előre elvégeztük.

A szobanövényeket az utolsó napokba ne nagyon locsoljuk. Ha sok folyadékot kapnak, ereszthetik a vizet, eláraszthatják a cuccainkat.

A vizet eresszük le a mosógépből és a mosogatógépből. A hűtőszekrény és a fagyasztó ne legyen tele mindenféle étellel, főleg ne a meleg, nyári hónapokban. Amit lehet, együnk meg!

Igyekezzünk sokat pihenni! Aludjuk ki magunkat! A költözés napja és az utána következő időszak biztos, hogy nem a lazulásról fog szólni. Ha kipihentek vagyunk, kevesebb lesz a költözéssel járó konfliktus a családtagokkal, és összeszedettebbek is tudunk lenni, hogy minden jól sikerüljön.