Néhány praktika: kések biztonságos költöztetése

Néhány praktika: kések biztonságos költöztetése

A költözés egyszerűnek tűnik. Csak sok doboz kell és egy kis odaszánás, és menni fog az, mint a karikacsapás! – gondolhatnánk. Pedig szakszerűen „becsomagolni a lakást” nem is olyan egyszerű.

A háztartásban előforduló sokféle tárgy költöztetése ugyanis különböző csomagolási technikákat kíván. Jelenlegi írásunkban a konyhánkban található legveszélyesebb eszközök, a kések csomagolásához adunk praktikus ötleteket.

Kés, villa, olló gyerek kezébe nem való!

A régi mondás jól leírja, hogy étkezőkészleteink ezen része egyedi odafigyelést kíván – bizony, költözéskor is! A kések ugyanis elég nehezen pakolható és szállítható használati tárgyak. Ami fontos, hogy a költöztetési alapelveket ilyenkor is tartsuk szem előtt: alaposan gondoljuk át, mit melyik dobozba teszünk, és azt ne felejtsük el felcímkézni, hogy kipakoláskor mindent megtaláljunk, amit keresünk!

Mire lesz szükségünk?

  • Csomagolópapírra vagy újságpapírra
  • Jól lezárható hullámpapír dobozokra
  • Légpárnás fóliára
  • Erős ragasztószalagra
  • Térkitöltő anyagra: ez lehet bármilyen összegyűrt papír vagy speciális csomagkitöltő hab

A következő lépésekben érdemes költöztetéskor a késeket csomagolni:

  1. Válogassuk ki őket: a vajazó, tompa végű késeket nem feltétlenül kell túl alaposan csomagolni. Elég egy külön dobozba tenni őket, egy-egy réteg papírba csomagolva, és ha úgy látjuk biztonságosnak, akkor a felesleges teret kitölteni, hogy ne csúszkáljanak.
  2. Az élesebb, főleg nagyobb késeket, húsvágó bárdokat egyenként csomagoljuk! Legalább két, de inkább három rétegben tekerjük körbe őket papírral, utána pedig ragasztószalaggal rögzítsük a csomagolást!
  3. Ezután helyezzük egyenként dobozba, és a felesleges tereket töltsük ki, hogy ne csúszkáljanak ide-oda a kések!
  4. A legvégén pedig alaposan ragasszuk le a dobozokat, és jól láthatóan írjuk rá, mit tartalmaznak!

Ha macerásnak találjuk a csomagolást, vagy veszélyesnek érezzük, a speciális késtartó beszerzése is jó ötlet – főleg a nagyobb, éles kések tárolása és szállítása esetén praktikus. Ez a vászonból vagy bőrből készült késtartó később is jól használható, hiszen új otthonunkban is kényelmesen és biztonságosan tárolhatjuk őket.

Ha a dobozolás feladatát túl nagy tehernek érzi, szakképzett költöztetőink segítségével ebben is segítünk Önnek. Több évtizedes múlttal rendelkező cégünk nem csak a pakolás és szállítás, de a csomagolás feladatát is megoldja. Keressen minket, és kérjen árajánlatot!