Franko költöztetés logó

Blog

Költöztetés: Győr – fontos infók, amiket tudnia kell!

Költöztetés: Győr – fontos infók, amiket tudnia kell!

Győrben él, vagy innen költözik máshová? Mindkét esetben igaz az Ön esetében, hogy valószínűleg költöztetőt keres. Hogyan alakulnak az árak és a munkamenetek egy győri költözés esetében? 

„Még soha nem jártam Magyarországon, de munkalehetőség kínálkozott, és nagyon izgatott vagyok. Egy évig Győrben dolgoznék a tervek szerint. Van bármiféle tanácsod? Érdekes és izgalmas helyek ajánlása, amelyeket érdemes meglátogatnom?”

A fenti néhány sor egy internetes fórumról származik.

Az egyik városból a másikba költözés azonban nemcsak a külföldről betelepedők számára jelenthet kihívást, de a magyaroknak is.

A Budapestről Győrbe költözés már igazán „vidéki kalandnak” számít egy tősgyökeres pestinek.

De vessünk egy pillantást Győrre és a győri költözésre.

Miért is akarnak sokan Győrbe költözni?

Önnek is volt olyan város az életében, ami elvarázsolta? Vagy esetleg még most is van olyan?

Számos ember számára ilyen város Győr is.

Közép-Európa legszebb barokk tere itt volt található, mielőtt az oroszok egy nagy épületet építettek a közepébe – mesélik sokan.

A fórumokon a helyiek arról számolnak be, hogy szinte minden hónapban van egy nagy esemény, vagy fesztivál.

Egyszer kijöttem a pályaudvarról, és láttam egy csomó tevét és korabeli ruhás embert lófrálni.

Győrt két órás vonatút választja el Budapesttől és Bécstől. Ez utóbbi az éjszakai élet és a turisták paradicsoma lehet annak, aki egy kis kiruccanásra adja a fejét.

gyorbe koltozes koltoztetoceggel

Innen nem messze van a történelem kedvelői számára érdekes és értékes Szombathely vagy Pannonhalma, amelyek remek kirándulóhelyek, ezeréves templomokkal és patinás, minőségi borokkal.

Győrben a közlekedés sem hasonlítható a pestihez.

Van egy kis csúcsforgalom 8:00 körül, főleg az iskola miatt, egyébként könnyű az ingázás a környező településekről is.

Győr közel, 40 km-re van Komáromtól, amelynek van egy közkedvelt piaca, Budapest pedig ennek a távnak durván a kétszerese Komáromtól számítva, Győrtől Budapest pedig 120 km.

videkre koltozes

Mitől lesz stresszmentes a költöztetés menete? Győrbe vagy Győrből költözne?

A kiszolgáltatottság félelme a legnagyobb stresszfaktor az életben.

Tegyük fel, hogy elújságolta a hírt egy vasárnapi ebédnél: költözni fog. Örül neki, jó a hely, a lakás vagy ház is, amit kinézett.

Aztán félidőben a családi ebédnél az Önnel szemben ülő minden felvezetés nélkül Önnek szegezi ezt a kérdést: „Megtervezted már a költözést?”

Mi az első érzés, ami elönti Önt ebben a pillanatban? Meg tudja nevezni?

Abszolút érthető, ha tart az egész ‘hóbelevanctól’.

Mit szépítsük? Lényegében egy életünket gyökerestől felforgató esemény, számos rizikófaktorral és felvállalandó kompromisszummal.  

 

koltozzunk gyorbe

Ha nem tudjuk, hogy mi fog velünk történni, ha rettegünk attól, hogy egy váratlan esemény, fordulat, részlet vagy nem várt körülmény áthúzza a számításainkat, az fájdalmas és idegőrlő tud lenni.

A bizonytalanságra rámehet a költözés napjainak egyensúlya.

Nem beszélve a gyerekekről.

A költözés még sok gyerek számára is életüknek egy rázós időszaka. Írtunk róla korábban: tanácsok gyermekekkel való költözéshez.

Pedig ezeken a napokon is fontos, hogy meglegyen a szükséges balansz. A költözés egy stresszes dolog. De bölcs választásokkal lehet minimalizálni ezt a stresszt.

A legtöbb költözésből a rendszer és rend hiányzik

A rendszerezett csomagolás, a rendszerezett ütemezés a költözésnél megkönnyítheti a dolgunkat.

Léteznek olyan bútorok, tárgyak, amik könnyen sérülhetnek, karcolódhatnak, és amiknél fokozottan igaz, hogy ha a cipekedő, rakodó személyeknek nincs rutinja az ilyesmiben, mert nem fogják tudni, hogy mire figyeljenek. Ennek köszönhetően pedig sokan felesleges összegeket és időt fecsérelnek el.

Még egy fontos dolog: ha időben megszabadul azoktól a dolgoktól, amelyekre nincs szüksége új helyén, máris kevesebb fordulóval számolhat a költözésnél!

Tanácsaink:

 1. Csak olyan dolgokat őrizzen meg, amelyeknek tényleg lesz funkciója az új otthonban is.
 2. Minden doboz, zsák, csomag legyen zárva. Legyenek megszámozva és a költözés végén ellenőrizze a csomagok számát és sértetlenségét.
 3. A költöztetés megkezdése előtt egyeztesse le mindig az Ön által ismert árakat a brigád munkalapján leírt árakkal.
 4. Soha, de soha ne rakjon csomagokba személyes értékeket, készpénzt, ékszert. Ezek mindig Önnél legyenek, vagy elzárva.
 5. Mindig tekintse át a tehergépkocsi rakfelületét, a rakodó munkatársakkal együtt az indulás előtt.
 6. Az utcán történő fel-, illetve lepakolásnál mindig legyen jelen „ellenőrző” személy. Ez lehet egy barát, akár családtag, akár egy kedves szomszéd, akiben Ön megbízik. (a cél a lopások megakadályozása, ill. minden rakodó munkatárs cipelésben történő részvételének biztosítása, ezzel gyorsabb költöztetés megvalósítása.)

  koltoztetok

  Az ajánlatkérés előtt pedig:
 1. Pontos adatokat adjon meg a költözés árajánlatkérésekor a költöztetőcégnek.
 2. Időben kezdje el a csomagolandó anyagok és bútorok listájának összeírását, mert így pontosabb lesz a kalkuláció is a költöztetőcéggel.

Hogyan alakul a költöztetés ára Győr viszonylatában?

Mielőtt ráugrana az első olcsóbb ajánlatra („mert cipekedni mindenki tud”), vegye figyelembe, hogy a legtöbb ember a költözési költségek kiszámításakor nem veszi figyelembe az összes lehetséges költözési költséget.

A legtöbbször nem is tud róla (hiszen nem költözik mindennap).

Az ármustránál az árakat tekintve gondoljon arra is, hogy

 • Az üzemanyagköltségek közrejátszanak, Budapestről Győrbe nem is kis mértékben. De a munkaerőnek is magasabbak lehetnek a költségei arra az időre, amely alatt a költöztetőcégnek el kell jutnia A háztól B házig.
 • A szállítmány nehezebb lehet, ami szintén költségnövekedést eredményezhet.
 • Csomagolási és kiegészítő szolgáltatásokat is igénybe vehet, amellyel Önnek időt spórol egy szolgáltató és értékeinek megteremti a biztonságos utazás feltételeit.
 • A költözés dátuma is különböző árakat eredményezhet: a hétköznapi, hétvégi vagy ünnepnapokon történő költözésnek más és más a díjszabása.
 • Az ár függ a brigádszámtól, a brigádszám pedig nemcsak a lakás m2-étől és a cipelendő ingóságoktól függ, de attól is, hogy a háznál van-e működő lift vagy nincs, már amennyiben emeletről van szó.
 • Egy alul-, vagy túlbútorozott lakás is különböző árakat fog eredményezni.

És most még csak néhány példát említettünk.

Ezért minden esetben, amikor telefonon ígérnek Önnek egy fix árat, nagyobb eséllyel borítékolható a később „nem várt költségek sora”.

Cégünknél például éppen ezért a költöztetés árajánlata komplex. Telefonos elérhetőséget is kérünk, az információk pontosítása érdekében. Kérdéseink tűpontosak.

Akár utólagosan is kérünk be pontosítandó válaszokat Öntől.

Igen gyakori, hogy a költözés előtt álló személy nem elég pontosan méri fel a helyzetet, a bútorok mennyiségét, így a költöztetőcégnek többször kell fordulnia, ami növeli a költségeket.

Hogyan tud ajánlatot kérni költöztetésre Győrből vagy Győrbe vonatkozóan?

Cégünknél az ajánlatkérés egyszerű:

 1. Kattintson az űrlapunkra, majd töltse ki azt.
 2. Néhány órán belül az ajánlatkérés után válaszolunk Önnek, valamint még hiányos, de fontos információkat kér(het)ünk be Öntől.
 3. FONTOS: a költöztetendő tárgyakat pontosan megszámolva, súlyuk alapján meghatározva tüntesse fel nekünk, mert túlsúly sosem lehet a járművön, ez szabályokat sérthet és közúti büntetéssel is járhat.
 4. Az Ön által adott információk alapján összekészítünk Önnek egy ajánlatot, e-mail-en pedig elküldjük Önnek.
 5. Miután Ön visszaigazolta nekünk az ajánlatot és szerződést kötöttünk Önnel e-mailen keresztül, a megrendelése érvényesnek tekinthető.
 6. Véglegesen leegyeztetjük a költöztetés időpontját.
 7. A költöztetés napján a munka elvégeztével a díj kifizetésre kerül. Ez történhet készpénzzel, de akár utalással is.

Milyen eszközökkel végezzük a költöztetést egy győri költöztetésnél?

A költözés során, ahogy vidéki költözések esetében is, cégünk teherképkocsijainak dobozos felépítményén minden szorosan csomagolva, együtt mozog a merev és párnázott oldalfallal.

Ezzel a bútorsérülések elkerülhetőek.

Elektromos és egyéb készülékeknél a szállítás folyamán természetesen felléphetnek rezonancia által okozott károk. Ezek sajnos reális potenciálok, ezekért felelősséget nem vállalunk. Csakis a mi hibánkból történő, fizikai behatás által okozott és egyértelműen látható sérülésekre vállal cégünk garanciát.

 

gyorbe koltozni

 

A kifejezetten költözésre ajánlott standard dobozaink a csomagolásban is segítségére lehetnek.

Cégünknél a bútorok szét-, és összeszerelését is szakszerűen végezzük el.

Hiszünk a biztosítás és garancia ígéretében.

A biztosítást egyedi, egyutas, egy összegre és egy útra-, és költöztetésre szóló biztosításként kötjük meg Önnel.

Cégünk a fuvarozási szabályzatban kötelezővé tett fedezettel, fedezetigazolással rendelkezik. Ezért használt lakossági ingóságokra érvényesíthető biztosítási formát kínálunk Önnek.

Cégünk teljes garanciájáról, illetve biztosításvállalásáról itt olvashat bővebben.

koltoztetes csomagolas

Az ingóságokat a védelem érdekében légbuborékos fóliába, több réteg filcbe csomagoljuk be, így ezek egymás szomszédságában és szorosan egymás mellett tudnak utazni.

A Franko-Teher nemcsak szállít, de pakol, csomagol, szerel, értékeket véd.

Miért a Frankó Költöztetést válassza a győri költözésnél?

Mert csakis erre a munkára szakosodott munkatársakkal, erre a feladatra kialakított dobozos felépítményű tehergépkocsikkal dolgozunk.

Mert teljes körű biztosítással dolgozunk.

Mert árajánlatunk részletes és pontos.

Mert a részletek határozzák meg a költöztetés árát, a menetét és gördülékenységét.

Több mint 20 éve végzünk belföldi költöztetéseket.

 • egyedi és speciális tudással,
 • magas szakmai színvonallal,
 • speciális költöztető tehergépkocsikkal,
 • és erre a munkavégzésre „szakosodott” munkatársakkal

Nem „egykocsis” cég vagyunk.

Számos brigáddal és több méretű költöztető gépkocsival rendelkezünk.

Miért fontos ez? Mert egy műszaki probléma, illetve egy nagyobb munka lehetősége miatt nem mondjuk le a költöztetést. Ez Önnek biztosítékot jelent.

31 év alatt nem volt általunk lemondott költöztetés. Amit vállalunk, azt el is végezzük.

Kérjen pontos árajánlatot a győri költöztetésre, mi a munka jellegére már a m2 alapján következtetni tudunk. Konkrét kérdéseink segítségével Ön konkrét árat fog kapni.

Egyszeri fizetendő alapdíj teszi lehetővé a kedvező óradíjakat: az alapdíj a speciális költöztető tehergépkocsi kiállásnál, a két cím között, illetve a visszaállásnál felhasznált üzemanyag költséget és a fenntartási díjat ez fedezi.

Egyszerű, könnyen átlátható és ügyfeleink által követhető, ellenőrizhető árképzést alkalmazunk.

FONTOS:

Máshogy alakulnak a Budapesten belül végzett költöztetés árai, a Budapest maximum 50 km-es vonzáskörzetében végzett költöztetés árai (közeli vidék) és a vidéki viszonylatban végzett költöztetés árai. Győr ez utóbbiba tartozik.

Költöztetés a gondja? A Franko-Teher megoldja! A költöztetés egy szakma, mi pedig ebből a szakmából élünk 1990 óta!

FrankoKöltöztetés (Franko-Teher Kft.)

Budapest, 1182 Regöly u. 8.
Adószám: 13192103-2-43
Cégjegyzékszám: 01 09 723012

Telefonos elérhetőségünk:
hétfő—szombat: 9 - 18
vas.—ünnepnapokon: zárva
Telefon: +36-1-290-33-80

telefonszámok

Telefonos elérhetőségünk:

hétfő—szombat: 9 - 18

vas.—ünnepnapokon: zárva


+36-1-290-33-80

+36-20-9552-669

+36-20-9797-004

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.