Tanácsaink

Bízunk benne, hogy minket bíz meg lakásának, irodájának költöztetésével, éppen ezért mindent elkövetünk, hogy elvárásainak maradéktalanul megfeleljünk.

1991-óta, tehát 26 év alatt, a nagy számban elvégzett költöztetéseknél tapasztaltak alapján, szeretnénk megosztani Önökkel néhány tanácsot. Ezeknek figyelembe vételével és betartásával nagy mértékben elősegítheti, hogy az Ön költöztetése könnyed és problémamentes legyen. E tanácsok betartása a garancia vállalásunk alapja is egyben.

Költöztetési tanácsaink

Néhány hasznos tanács költözőknek - kérjük, figyelmesen olvassa végig!

Tisztelt Leendő Ügyfelünk!

 • Költöztetési tanácsainkA költöztetés megkezdése előtt egyeztesse az Ön által ismert árakat, a brigád munkalapján leírt árakkal.

 • A költözés megkezdése előtt minden dobozt, zsákot, csomagot zárjon le. Lehetőség szerint számozza meg őket, és a költözés végén ellenőrizze csomagjai számát és sértetlenségét.

 • Személyes értékeit, mint készpénz, ékszer, óra, hitelkártya tartsa magánál vagy zárja el. Ne csomagolja be az ilyen jellegű értékeket, mert nem tudunk felelőséget válallni érte.

 • A későbbi félreértések, problémák elkerülése érdekében, kérjük, ellenőrizze át a fontos értékeit, hiszen tudjuk a bizalom alapja a bizonyosság. Dobozai, személyes értékei meglétét ellenőrizze, különösen nagy figyelemmel a nagyobb értékekre. (pl. hordozható elektronika, videókamera, fényképezőgép, laptop, mobil telefon)

 • Költöztetési tanácsainkA bútorok épségét, állapotát a szállítás előtt, illetve a szállítás végén az egyik munkatársunkkal együtt ellenőrizze. Személyes dolgok meglétét a lepakolás végén szintén ellenőrizze . A tehergépkocsi rakfelületét, és a fülkéjét munkatársunkkal együtt tekintse át. /Garanciavállalás feltétele/

 • Elektromos és egyéb készülékekben a szállítás folyamán természetesen fellépő rezonancia által okozott károkért felelősséget nem vállalunk. Csak a mi hibánkból történő, fizikai behatás által okozott, látható sérülésekre tudunk garanciát vállalni.

 • Teljeskörű felelősséget csak a költöztetés megkezdésétől az Ön, és kollégáink által közösen végzett szemrevételezés, ellenőrzés elvégeztéig tudunk vállalni. Későbbi reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

 • Pianínó, zongora, páncélszekrény szállításáért súlypénzt számítunk fel. A munkafelvételkor ennek az árait ismertetjük Önnel. Más, egyedi munkáért, pl. (bútorfelhúzás) nem kell felárat fizetnie. Ebben az esetben azt kell mérlegelni, hogy emberileg és biztonságtechnikailag megoldható-e a feladat. Ha mi kétségesnek ítéljük meg a munkafolyamat megvalósíthatóságát, de az ügyfél ragaszkodik az általa preferált megoldáshoz, akkor a felelősség a megrendelőt terheli.

 • Költöztetési tanácsainkA költözés hosszát nagyon sok, rajtunk kívülálló dolog befolyásolja. Ilyen például a parkolási lehetőség (Önnek kell biztosítania), Ön hogy csomagolt össze, lift van-e, és használható-e, folyosó, illetve bútorok mérete, jellege stb. A mi részünkről a folyamatos munkavégzés garantált.

 • A tehergépkocsi közlekedési, parkolási, manőverezési képességeit a gépkocsivezető ismeri a legjobban. Így kérjük, hogy az előbb említett kérdésekkel kapcsolatban bízzon a gépkocsivezetőben, hiszen kötelessége az Ön kéréseit, igényeit figyelembe venni, de a gépkocsi sértetlenségéért ő az anyagi felelős. Gépkocsiaink közúti szállításra alkalmasak, így terepre, nehezen megközelíthető helyekre nem, illetve csak a gépkocsi maximális sértetlenségét figyelembe véve tudunk bemenni. Ezt eldönteni a gépkocsivezető, illetve az irodánk jogosult.

 • Az utcán történő fel, illetve lepakolásnál, valaki(k) a családból, illetve ismerősi körből legyen(ek) jelen, mert így megakadályozhatjuk hogy idegenek a kocsiról, lift elől, illetve mellől lophassanak. Ha Ön ezt nem tudja biztosítani, akkor lassul a költöztetés menete, hiszen így egy csomagja sem eshet ki az embereink látószögéből.

 • A költöztetés egyik legsarkalatosabb pontja a gépkocsin történő elpakolás, hiszen a sérülések valószínűsége itt a legnagyobb. Így a felpakoláskor a "pakkert" ritkábban látja a lakásában, hiszen ő a legtöbb idejét a gépkocsi platóján a bútorok, csomagok szakszerű elhelyezésével, levédésével tölti. Természetesen, ahogy ezt elvégezte, aktívan folytatja a lehordást.

 • Egy tehergépkocsi haladási sebessége és manőverező képessége, a városban lévő rossz minőségű utakon, bútorokkal rakottan sokkal lassabb, mint egy személygépkocsié. Így ha megoldható, akkor személygépkocsival kísérje költöztető autónkat, hogy annak folyamatos haladásáról megbizonyosodjon. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a tehergépkocsi fülkéjében utazhat önöktől egy fő.

 • Két feltételünk: Minden megkezdett óra számolandó, minimum 3 óra fizetendő (óradíjas elszámolás esetében)

 • Ha bármi problémája, gondja akadna a költöztetéssel, elszámolással, esetleg az embereink munkájával, hozzáállásával kapcsolatban, kérjük, azonnal hívja az irodánkat, hogy orvosolni tudjuk a felmerült problémákat. +36/1-290-33-80, +36/20-9-552-669

 

005lakasvas konyveKöltöztetési tanácsaink"Lakásvásárlók kézikönyve"

 

Cégünknek és embereinknek ugyanolyan érdeke, hogy jól sikerüljön a költöztetés, mint Önnek, így kérjük, segítő partnerként tekintsen ránk.

A költözés végén kitöltendő információs lapot, kérjük tényszerűen, az Ön által tapasztaltaknak megfelelően töltse ki, hiszen az észrevételeiből tanulhatunk, és fejlődhetünk.

Reméljük, e pár tanáccsal segítségére lehetünk.

Gondtalan, és könnyed költözést kíván Önnek, a Franko-költöztetés egész stábja.

 

Költöztetési tanácsainkKöltöztetési tanácsainkKöltöztetési tanácsaink 

További tanácsainkat olvahatja ebben a linkben, mely megjelent a Lakásvásárlók kézikönyve c. könyvben.

Költöztetési tanácsaink

Tel.: +36 1 2903 380 Fax: +36 1 2910 995
 Tel./Fax: +36 1 2948 075
 +36 20 9552 669  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.